Krimi

Két tolvajt is fogtak tegnap a rendőrök Szegeden

Két tolvajt is fogtak tegnap a rendőrök Szegeden

2022. március 2., szerda
Két tolvajt is fogtak tegnap a rendőrök Szegeden

Mozgalmas napot zártak kedden a szegedi rendőrök: elfogtak és őrizetbe vettek két helybeli férfit, akik kedd hajnalban egymástól függetlenül ingatlanokba törtek be, emellett az egyikük még egy autót is feltört - áll a közleményükben.

Civilben is résen volt

Egy szolgálaton kívüli rendőr március 1-jén valamivel 4 óra elött kért erősítést a Felhő utcába miután tettenért egy 25 éves férfit, aki egy kerékpárt próbált elvinni egy lezárt ingatlanból. A férfi a kétkerekűt hátrahagyva menekülni kezdett, de a helyszínre érkező megerősítő erők rövid időn belül elfogták.

A tolvaj ruházatában az egyenruhások találtak egy Volkswagen Beetle típusú személygépkocsihoz tartozó forgalmi engedélyt is. A forrónyomos intézkedések felfedték, hogy az okirat is egy bűncselekményhez kapcsolható.

Fotó: police.hu

Minden értéket elemelt

A forgalmi engedély egy Veresács utcai társasház udvarán leállított gépkocsiból került a férfihoz, amit feltört. Szintén ugyanitt lezárt garázsokba is bement, ahonnan horgászfelszerelést, ruházatot, számítástechnikai eszközt és kézi szerszámgépet kísérelt meg eltulajdonítani, mintegy 700 ezer forint értékben.

Kiskorú volt az elkövető

Ezzel egy időben a rendőrök elfogtak egy másik 17 éves fiatalt is, aki a Hóbiárt Basa utcából egy építés alatt álló társasházba tört be. Onnan egy félmillió forint értékű fúrógépet tulajdonított el.

A nyomozók a gyanúsítottakat kihallgatták és őrizetbe vették, majd bűnügyi felügyeletre és letartóztatásra tettek előterjesztést. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Kiemelt kép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.