Közélet

Ideért a hidegfront, hűvös éjszakára lehet számítani

Ideért a hidegfront, hűvös éjszakára lehet számítani

2023. október 8., vasárnap
Ideért a hidegfront, hűvös éjszakára lehet számítani

Északkelet felől csökkenni kezd a felhőzet, az esti órákra a Dunántúl nyugati, délnyugati felére szorulnak a vastagabb felhők. Elvétve lehet gyenge csapadék.

Éjszaka nyugat, északnyugat felől felhőzetnövekedés kezdődik, de a Tiszántúlon még hajnalban is előfordulhatnak gyengén felhős, derült részek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul. A felhősebb dunántúli tájakon lesz enyhébb a hajnal, míg keleten, északkeleten elsősorban a hidegre érzékeny völgyekben már fagyhat is. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a felhősebb északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt általában 15 és 22 fok között valószínű.

Hétfőn közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elszórt jelleggel, nagyobb eséllyel északon lehet gyenge eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos, estére veszít erejéből a légmozgás. Hétfőn már a déli, délnyugati szelet kísérhetik élénk, a Kisalföldön erős lökések - írja az MTI
  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.