Augusztus utolsó hetében ismét nyárias meleg lesz

2015. augusztus 23., vasárnap · Hozzászólok

Augusztus és egyben a meteorológiai nyár utolsó hetében ismét melegszik a levegő, sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Változékony idő várható a négynapos hosszú hétvégén

2015. augusztus 19., szerda · Hozzászólok

napsutes_tavasz_szel

Napsütésre és záporokra is számítani lehet az augusztus 20-val kezdődő négynapos hosszú hétvégén. A leghidegebb órákban akár 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, a maximumok néhol 20, másutt 25 fok körül alakulnak – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.
Tovább »

Katasztrófavédelem: újra viharra kell számítani

2015. augusztus 17., hétfő · Hozzászólok

jegeso06_ia

Felhőszakadás veszélye miatt úgynevezett narancs, vagyis másodfokú riasztást adott ki hétfő délutánra is az ország középső részére az Országos Meteorológiai Szolgálat – tájékoztatta hétfőn az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. Tovább »

A jövő héten már 30 fok alatti maximumok lesznek jellemzők

2015. augusztus 16., vasárnap · Hozzászólok

Hétfőn néhol még akár 32 Celsius-fokig is melegszik a levegő, a héten záporok és zivatarok kíséretében lehűlés várható. Az augusztus 20.-val kezdődő hosszú hétvégén viszont már kevesebb lesz a csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Hőség – A hét végére megérkezhet az enyhülés

2015. augusztus 13., csütörtök · Hozzászólok

A hétvégén még sok helyen csaknem 40 Celsius-fokig melegszik a levegő, de egyre többfelé várhatók záporok, zivatarok, s vasárnap néhol már 30 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Hőség – Péntektől hőségriadót rendel el az országos tisztifőorvos (FRISSÍTVE)

2015. augusztus 6., csütörtök · Egy hozzászólás

Meghosszabbítja a hőség miatt elrendelt figyelmeztetést és ezzel együtt a szintjét másodfokúról harmadfokúra, hőségriasztásról hőségriadóra emeli az országos tisztifőorvos – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Következő oldal »