A jövő héten hidegfront hoz enyhülést

2017. július 23., vasárnap · Hozzászólok

eso_vihar_felhoszakadas_zivatar

Heves zivatarokkal, felhőszakadással érkezik a hidegfront. A hét közepére mindenhol 30 fok alatt, néhol 20 fok körül alakulnak a maximumok. A hétvégén ismét több lesz a napsütés és melegszik az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

A hétvégén némileg mérséklődik a meleg

2017. június 8., csütörtök · Hozzászólok

A következő napokban is sok lesz a napsütés, de szombaton hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött, a hét végére némileg mérséklődik a meleg, de többfelé így is 30 Celsius-fok közeli maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Hidegfront érkezik, de hét közepén még 25-26 fok is lehet

2015. április 12., vasárnap · Hozzászólok

A jövő héten elején érkező hidegfront ellenére a hét közepéig marad a 20 Celsius-fok körüli meleg, a hétvégén viszont helyenként már 10 fokig sem melegszik a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a héten sokfelé várható eső, zápor, s többször megerősödik, olykor viharossá fokozódik a szél is. Tovább »

Riasztás a hőség miatt Csongrád megyére is, de este érkezik egy hidegfront

2014. augusztus 13., szerda · 2 hozzászólás

hoseg05_gs

A hőség miatt négy megyére és a fővárosra elsőfokú, három megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdára. Emellett több területen heves zivatarra, felhőszakadásra kell készülni. Késő este hidegfront érkezik.
Tovább »

Akár 15 fokos lehűlést is hozhat az érkező hidegfront

2014. június 29., vasárnap · Hozzászólok

Akár 15 Celsius-fokos lehűlést is okozhat hétfőre az ország felé közelítő hidegfront – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap. Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint július első napjaiban többfelé várható zápor, zivatar, de fokozatosan ismét melegszik a levegő, vasárnapra már 33 fok is lehet.
Tovább »

Hidegfront érkezik hétfőn, ismét többfelé várható fagy

2012. november 4., vasárnap · Egy hozzászólás

Viharos széllel és sok esővel hétfőn eléri Magyarországot egy hidegfront, emiatt több fokkal esik a hőmérséklet, a hét további részében pedig a hajnali órákban már mínuszokra is készülni kell. Többször megélénkülhet a szél, lehetnek záporok, de havazás nem várható.
Tovább »

A magas vérnyomásban szenvedőket veszélyeztetheti leginkább a hidegfront

2012. október 25., csütörtök · Hozzászólok

A hidegfront leginkább a magas vérnyomásban szenvedőket veszélyeztetheti, de a szívbetegeknél is előfordulhat mellkasi szorító fájdalom. Gyakori tünet még a fejfájás, de a hidegfront az agresszivitást is fokozza – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön, az MTI megkeresésére.
Tovább »

Elérte az országot a hidegfront, de még nem mindenhol

2012. szeptember 12., szerda · Hozzászólok

Szerda délután elérte a Kisalföldet a hidegfront, amelyet helyenként erős széllökések, illetve zivatarok kísérnek. A hidegfront viszont csütörtökön lelassul, így míg a Dunántúlon tartós csapadék várható és 10-15 fok, a Tiszántúlon viszont akár 30 fok körüli meleg is lehet.
Tovább »

Viharos széllel megérkezett a hidegfront

2012. augusztus 7., kedd · Hozzászólok

A hőségriasztás utolsó napjára, keddre viharos széllel megérkezett a hidegfront, amely enyhíti a több napos hőséget. Az erős szél miatt több térségre elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál egyaránt másodfokú viharjelzés van érvényben.
Tovább »

Csütörtökön is országszerte várhatók felhőszakadások

2012. július 26., csütörtök · Hozzászólok

Csütörtökön is országszerte várhatók felhőszakadásszerű esőzések, emiatt az összes megyére kiadta az első- vagy másodfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Egyes térségekre, elsősorban Komárom-Esztergom és Fejér megyére már elsőfokú riasztást is elrendeltek.
Tovább »

Másodfokú riasztás Csongrád megyében a heves zivatarok miatt

2012. július 24., kedd · Hozzászólok

A várható heves zivatarok miatt Zala megye teljes területére és Vas megye jelentős részére narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután; azokon a területeken 1-3 órán belül számítani lehet olyan zivatarokra, amelyeket viharos szél vagy jégeső kísérhet.
Tovább »

Másodfokú hőségriasztás Csongrád megyére szombaton

2012. július 13., péntek · Hozzászólok

A várható hőség miatt szombatra nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton késő délután viszont az előrejelzések szerint egy markánsabb hidegfront éri majd el az országot, és többnapos lehűlést hoz.
Tovább »

A szombaton érkező hidegfront többnapos lehűlést hoz

2012. július 12., csütörtök · Egy hozzászólás

Pénteken az ország déli, délkeleti részén újra meghaladja majd a hőmérséklet a 30 fokot, szombaton viszont eléri az országot egy markáns hidegfront, amely többnapos lehűlést hoz – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön az MTI-nek.
Tovább »

Narancssárga riasztás: heves zivatarok és lehülés (FRISSÍTVE)

2011. július 20., szerda · 2 hozzászólás

Heves zivatarokra lehet számítani szerdán is az ország nagy részén, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) narancssárga riasztást adott ki az ország keleti részére. Szerdán nyugaton,csütörtökön már országszerte hűvös lesz. Szeged térségében a csütörtöki nap várható a leghidegebbnek, 20 Celsius fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.
Tovább »

Vörös riasztás, de Szeged megúszta a vihart

2009. július 18., szombat · Hozzászólok

Nyugat felől egy hidegfront érte el hazánkat, mely Zala megyénél lépett be, de a zivatarok az egész ország területét érinteni fogják. A várható vihar miatt már a dél-dunántúli és dél-alföldi területekre is kiadták a vörös riasztást, de Szegedet csak a vihar szele érintette. Tovább »