Közélet

Német Ferenc szerint a jobboldali szándék és a szegediek igénye egyszerre valósult meg a Laposon

Német Ferenc szerint a jobboldali szándék és a szegediek igénye egyszerre valósult meg a Laposon

2021. június 18., péntek
Német Ferenc szerint a jobboldali szándék és a szegediek igénye egyszerre valósult meg a Laposon

Mint arról a SzegedMa beszámolt, kedden megnyitott a Lapos Beach, Szeged legújabb szabadstrandja. Habár a városvezetés magának titulálja a beruházás sikerét, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a helyi ellenzék petíciót indított annak érdekében, hogy létrejöjjön a fürdőzőhely.

https://szegedma.hu/2021/06/megnyitott-a-lapos-beach-ami-magasan-a-legjobb

A petíció egyik kezdeményezője, Német Ferenc emlékeztetett, korábban több szabadstrand működött Szegeden, nagy részük spontán alakult ki és a tiszai szennyezést követően kezdték el azokat szabályozni.

–A szabályozást követően jött létre a Sárga, a Lapos, a Foka és később a Partfürdő szabadstrandja. Valahogy az elmúlt évtizedekben ezeket elsorvasztotta a város. Ismerek olyan vállalkozót, aki a Laposon bérelt területét, azzal a céllal, hogy ott kulturáltan lehessen strandolni, de az önkormányzat ellehetetlenítette – mesélte a képviselő.

Német Ferenc szerint a jobboldali szándék és a szegedi igények egyszerre valósultak meg a Laposon (Fotó: Sándor Judit)

Német Ferenc kiemelte, örömteli, hogy egy tiszai fürdőzőhely újranyitott a sok közül és végre van hova menniük a napozni, strandolni vágyó szegedieknek.

–Nagyon örülünk, hogy a szegediek pénzéből a szegediek igényeit és a jobboldal ötletét valósította meg az önkormányzat. Boldog vagyok, hogy a kezdeményezés élére állhattam, komoly csatákat kellett vívni az önkormányzattal, de végül a lakossági igény célba ért – fogalmazott a politikus, aki bízik benne, hogy a jövőben további szabadstrandok nyitnak Szegeden.

https://szegedma.hu/2021/06/amit-erdemes-meg-tudni-a-lapos-beach-rol-szabalyok-arak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.