Közélet

Adómentességgel csábítaná Szegedre a háziorvosokat Nemesi Pál

Adómentességgel csábítaná Szegedre a háziorvosokat Nemesi Pál

2019. szeptember 16., hétfő
Adómentességgel csábítaná Szegedre a háziorvosokat Nemesi Pál

Egészségügyi koncepcióját ismertette Szeged független polgármesterjelöltje és dr. Németh László, a klinikai központ elnöke, Nemesi Pál egészségügyi szakértője hétfőn Szegeden.

Gyógyszer-házhozszállítással, időseknek kialakított vészhívó-rendszerrel, ellátóközponttá alakított I-es kórházzal és sorban állás nélküli ellátással fejlesztené az egészségügyet Nemesi Pál, Szeged független, de a kormánypártok által támogatott polgármesterjelöltje.

"Több tízezer szegedivel cseréltem gondolatokat az elmúlt hónapokban, a hozzám érkezett vélemények, kérések alapján egyértelmű:hatékonyabb, gondoskodóbb egészségügyi ellátást akarnak a szegediek” - mondta el Nemesi Pál a hétfő reggeli sajtótájékoztatón, majd hozzátette: egy települést leginkább az jellemzi, mennyiben viseli gondját az időskorú vagy beteg embereknek.

Nemesi egészségügyi programjában központi szerepet kap a gyógyszer-házhozszállítás, a lakossági vészíhvó-szolgáltatás és egy hatékony informatikai rendszer által biztosított sorban állás nélküli betegellátás. Nemesi Pál közölte, ellenzi az önkormányzati tulajdonban álló egykori egyes kórház épületének tervezett értékesítését, szerinte az ingatlannak az időskori ellátásban lehet fontos szerepe.

Nemesi azt mondta, lakosságközeli ellátást kell biztosítani.A független polgármesterjelölt szerint az órákon át tartó sorban állás megszüntethető napjaink digitális megoldásaival.

"Azt gondolom, hogy megfelelő informatikai háttérrel és szervezéssel ez jelentősen javítható és kezelhető" – fogalmazott Nemesi.

A független polgármesterjelölt ennek kapcsán a vérvételt is említette, hiszen a rövid procedúrát megelőzően is jellemzően órákon át kell várni. Ennek megelőzése érdekében több helyet kell kialakítani, ahol a vérvétel elvégezhető. Mindemellett szót ejtett a

gyógyszerek házhozszállításáról

is.

Az önkormányzatnak kell biztosítani az alapellátást

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a polgármesterjelölt egészségügyi szakértője, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikai központjának elnöke, Dr. Németh László is, aki 20 évig dolgozott gyermeksebészként Szegeden.Németh hangsúlyozta,

az önkormányzat feladata az alapellátás biztosítása. A szakember szerint az alapellátás súlyponti szerepét meg kell erősíteni, hiszen itt találkozik a páciens először orvossal, sok betegség ellátása már ezen a szinten megoldható.

A baloldali önkormányzat

nagy erőkkel dolgozik azon, hogy eladja az I-es Kórházat

, erről több cikket is írtunk. Az I-es kórház kapcsán dr. Németh László kifejtette, az önkormányzat feladata az egészségügyi alapellátás biztosítása, ebben szerinte előrelépésre van szükség. "Az I-es kórház helyzete kritikus kérdés. Az épület kórházként van kialakítva, kórházi infrastruktúra található ott. Az egyetem és az egészségügyi ellátás helyiséghiánnyal küszködik" – hangsúlyozta a gyereksebész. A klinikai központ elnöke szerint az egyedülálló idősek ellátását nagyban segítené a vészhívó rendszer központi megszervezése, amellyel a hozzátartozóknak és az egészségügyi intézményeknek adhat le jelzést probléma esetén.

Adómentességgel hozna több orvost Szegedre Nemesi Pál

Nemesi úgy véli, a szegedi egészségügyi ellátás színvonalát emelné, ha az I-es kórházban újra ellátás folyna. A háziorvosi praxisok kapcsán kifejtette: minimális átszervezésre lenne szükség ahhoz, hogy hatékonyabban működjenek, ami önmagában nem ölelne fel nagy költséget.

"Kevesen tudják, hogy a háziorvosok is fizetnek iparűzési adót. Annak érdekében, hogy idecsábítsuk a fiatal háziorvosokat, ennek a gesztusértékű költségcsökkentésnek az érdekében felülvizsgáljuk az adómentességüket"

– részletezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.