Sport

Bánhidi Bence szerint nem lesz egyszerű, de alkalmazkodni kell az olimpiai menetrendhez

Bánhidi Bence szerint nem lesz egyszerű, de alkalmazkodni kell az olimpiai menetrendhez

Kétszer is a reggeli órákban lép pályára a magyar nemzeti csapat

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 29., hétfő
Bánhidi Bence szerint nem lesz egyszerű, de alkalmazkodni kell az olimpiai menetrendhez

A magyar férfi kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. A menetrendről a Pick Szeged csapatkapitányát, Bánhidi Bencét kérdeztük.

 

A magyar szövetség honlapjának hétfői híradása szerint a férfi együttes pedig július 27-én kezdi meg szereplését. A csoportok első négy helyezettje jut tovább. A csoportmérkőzéseket Párizsban, a negyeddöntőket, az elődöntőket és a helyosztókat Lille-ben játsszák majd.

A magyar férfi válogatott programja a csoportkörben:

július 27., szombat: Magyarország-Egyiptom 11.00
július 29., hétfő: Magyarország-Argentína 21.00
július 31., szerda: Magyarország-Norvégia 9.00
augusztus 2., péntek: Magyarország-Dánia 9.00
augusztus 4., vasárnap: Magyarország-Franciaország 16.00

A további menetrend:
negyeddöntők augusztus 7., szerda;
elődöntők augusztus 9., péntek;
döntő, bronzmérkőzés: augusztus 11., vasárnap

 

Senki sem játszott még ilyen korán

Megmondom őszintén, hogy nem lesz egyszerű ezt kivitelezni. A csapatból még senki nem játszott ilyen korán, úgyhogy erre fejben majd valahogy nagyon fel kell készülnünk

- mondta Bánhidi Bence.

A beálló hozzátette, hogy erre felkészülés gyanánt lehetnek majd korai edzések nagy intenzitással, hogy megnézzék, hogy a csapat milyen állapotban van ilyen korán. 

A bioritmusunkat ehhez majd hozzá kell szoktatni, ehhez a két meccshez.

A menetrend nehézségét az is képezi, hogy a két reggeli kezdés mellett lesz egy délelőtti, egy délutáni és egy késő esti találkozó is. Lényegében 2-3 naponta más-más időpontban kell a legjobbat nyújtani.

Ami nem olyan jó, hogy előtte este kilenckor játszunk, utána rá két nappal reggel kilenckor, de valahogy ezt meg kell oldanunk. Alkalmazkodnunk kell és azt kell csinálni, ami elő van írva , úgyhogy megpróbáljuk a maximumot kihozni ebből. De nem lesz egyszerű, ez mindenkinek új lesz.

Nehéz megmondani kinek származhat ebből előnye, és kinek hátránya, a Pick Szeged csapatkapitánya szerint minden meccs más, és azt adott pillanatban fognak eldőlni a nagy dolgok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.