Kamarai évnyitó – Középpontban a kkv-k és a foglalkoztatás

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

kamara_evadnyito006kf

A munkaerőpiaci változásokat és a versenyképességet gátló, illetve ösztönző tényezőket vették górcső alá a kamara gazdasági évnyitóján. Tovább »

Ékszerdobozzal gazdagodott Mórahalom + FOTÓK

2017. január 17., kedd · 11 hozzászólás

csarnokavato_morahalom41_gs

Kedden átadták a homokháti város sportcsarnokát: a Móradombi Sportcsarnok hét hónap alatt készült el, a létesítmény része a település megújuló sportinfrastruktúrájának. Az átadót követően a Mezőkövesd-Magyar juniorválogatott mérkőzéssel avatták fel a csarnokot. Tovább »

Nemesi Pál: 2016 a megújulásról és az új kihívásokról szólt a kamara életében

2017. január 17., kedd · Hozzászólok

nemesi_pal02_gs

A családok otthonteremtési kedvezménye, a munkaerőhiány kezelése és ehhez kapcsolódóan a foglalkoztatási paktumok voltak az elmúlt év jelentős történései, amelyek érintették a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkáját is – mondta el portálunknak Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke, aki 2016-ban újabb négy évre kapott bizalmat a kamara tisztújító küldöttgyűlésén. Tovább »

Bővült a zsinagóga felújítási programja, nyárra fejeződnek be a munkálatok

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

zsinagoga2_gs

A nagy hideg miatt jelenleg nem dolgoznak a felállványozott és befóliázott új zsinagóga külső homlokzatán, továbbá a rekonstrukciót a tetőfelújítással is kiegészítették, így át is kell ütemezni bizonyos munkálatokat. Tovább »

Sorrendbe állították a legnagyobb Csongrád megyei vállalkozásokat

2016. december 9., péntek · 2 hozzászólás

top100_kiadvany004kfKiadták az első Csongrád megyei TOP 100 kiadványt, melyben nyomon követhető a megye gazdasági teljesítménye, többek között a legnagyobb vállalkozások nettó árbevétele. Utóbbi alapján az első három helyen szegedi cégek állnak, így az ENKSZ, az EDF DÉMÁSZ és a Pick Szeged Zrt. A kiadványt a megyei kereskedelmi és iparkamarában mutatták be pénteken.
Tovább »

Csongrád megye akkor versenyképes, ha a kkv szektor aktív

2016. november 29., kedd · 5 hozzászólás

kavosz_konferencia02_gsA kis- és középvállalkozók között egyelőre nagy a bizonytalanság a közbeszerzési törvény változása miatt, ezeket az aggályokat igyekeztek eloszlatni a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Fórumán, kedden. A konferencián egyebek mellett szó volt arról is, milyen lehetőségeket kínál a Széchenyi Kártya Program a kkv szektor számára.
Tovább »

Újabb négy évig kamarai elnök Nemesi Pál

2016. szeptember 30., péntek · Egy hozzászólás

csmkik_sajttaj006kf

Új fejezet kezdődik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara életében, a következő négy évben a mikro-, kis- és középvállalkozások felzárkóztatására, valamint a gazdasági társaságok termelékenységének növelésére fordít nagy hangsúlyt a kamara – jelentette ki Nemesi Pál, aki újabb négy évre kapott bizalmat a kamara tisztújító küldöttgyűlésén. Tovább »

Elindultak az üzemlátogatások, pályát választanak a fiatalok

2016. szeptember 27., kedd · Hozzászólok

epam_szeged08_gsHamarosan pályaválasztás elé állítják a fiatalokat, februárban a végzős általános és középiskolásoknak is nyilatkozniuk kell továbbtanulási terveikről. A megyei kormányhivatal, valamint az iparkamara pályaválasztási rendezvénysorozatával Csongrád megyei fiataloknak segít személyes tapasztalatot szerezni az általuk választott szakmákról. Kedden megtörtént az első üzemlátogatást, a végzősök az EPAM kulisszái mögé leshettek be.
Tovább »

Kezdődik a felújítás – Két ütemben állványozzák fel az új zsinagógát

2016. augusztus 10., szerda · 2 hozzászólás

zsinagoga_gs

A tervek szerint még a tél beállta előtt elkészül az új zsinagóga kupoláinak rekonstrukciója a díszműbádogos munkákkal együtt, közben a homlokzat is fokozatosan megújul – tájékoztatott a kivitelezést elnyerő Ferroép Zrt. vezérigazgatója, Nemesi Pál. A rekonstrukció jövő év tavaszán zárul. Tovább »

Következő oldal »