Nem ismerik Szerbiát a magyar vállalkozók

2017. szeptember 1., péntek · Egy hozzászólás

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vajdasági Gazdasági Kamara – Szeged város önkormányzatával, valamint az Enterprise Europe Network szegedi és újvidéki irodáinak közreműködésével magyar-szerb üzleti találkozót szervezett Szegeden. Tovább »

Szabadon választhatóvá válnak az áram- és víziközmű-csatlakozási munkák kivitelezői

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

A kormány a Miniszterelnökség kezdeményezésére szeptembertől a gázcsatlakozásokhoz hasonlóan az áram- és víziközmű-szektorban is lehetővé teszi a családoknak és a kisvállalkozásoknak, hogy maguk válasszák ki a közműcsatlakozási munkák kivitelezőit. Tovább »

Még szorosabb gazdasági együttműködés Magyarország és Szerbia között + FOTÓK

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

szabadka2

Közös elnökségi ülést tartott a Vajdasági Gazdasági Kamara és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara június 16-án, pénteken, Újvidéken. Az eseményen az eddigieknél is szorosabb együttműködési lehetőségekről, és a régiók gazdasági adottságairól is tárgyalt a két gazdasági önkormányzat vezetése. A rendezvényen 20 Csongrád megyei vállalkozó vett rész – írja közleményében a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Tovább »

Építésügyi konferencia Szegeden – Nincs felkészülve az ágazat az új kihívásokra

2017. május 26., péntek · Egy hozzászólás

vedres_istvan-dij016kf

Nagy kihívások elé néz az építőipar a megnövekedett megrendelésállomány miatt, amire a szakma nem feltétlenül készült fel – hangzott el a 10. Nemzetközi Építésügyi Konferencián a kamarai székházban, ahol harmadízben adták át a Vedres-díjakat. Tovább »

Az energetikai korszerűsítésekkel vállalkozásaink is versenyképesebbé válnak

2017. április 21., péntek · 2 hozzászólás

energiahatekonysag_konferencia001kf

A cégek és a lakosság számára mutatták be az energetikai korszerűsítésre elnyerhető támogatásokat Szegeden, a „Fókuszban az energiahatékonyság” konferencián. A rendezvényen Csepreghy Nándor mutatta be a kormány gazdasági terveit, szándékait. Tovább »

Lakberendezési kiállítás: az igényességhez nem feltétlenül szükséges sok pénz + FOTÓK

2017. április 9., vasárnap · 4 hozzászólás

lakberendezesi_kiallitas12_gs

Hosszú évek után rendeztek újból lakberendezési kiállítást Szegeden. Egyre több új ingatlan épül, s ma már a megfelelő belső és külső tér kialakításához is szakemberek segítségét veszik igénybe. Tovább »

Tovább erősödő kapcsolatok a vajdasági és a Csongrád megyei kamara között

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

P1230580

Együttműködési megállapodást írt alá a Vajdasági Gazdasági Kamara új elnöke, Boško Vučurević, és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Nemesi Pál. A két gazdasági önkormányzat vezetőinek megbeszélésén szó esett a jövőbeli gazdasági lehetőségekről, a régiók gazdasági adottságairól, és a pályázati forrásokról is. Tovább »

Fókuszban a fogyasztóvédelem – átadták Szegeden a Csada-díjakat + FOTÓK

2017. március 13., hétfő · 3 hozzászólás

csada_laszlo_dij010kf

A fogyasztók világnapja alkalmából immár negyedízben adták át a Dr. Csada László-díjakat a kamarai székházban, ezúttal is három terület, a közigazgatás, a civil és a vállalkozási szféra kiválóságait ismerték el. Tovább »

A mórahalmi önkormányzat a helyi cégek vezetőit is homokhátivá tenné

2017. február 23., csütörtök · 3 hozzászólás

morahalom_konferencia02_gs

Vállalkozói fórumot és digitális információs napot tartott a megyei iparkamara Mórahalmon. Beszámoltak a mórahalmi gazdaság elmúlt évéről, szót ejtettek a fejlesztési tervekről, a pályázatokról, a határokon átnyúló együttműködési lehetőségekről. Tovább »

Kamarai évnyitó – Középpontban a kkv-k és a foglalkoztatás

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

kamara_evadnyito006kf

A munkaerőpiaci változásokat és a versenyképességet gátló, illetve ösztönző tényezőket vették górcső alá a kamara gazdasági évnyitóján. Tovább »

Ékszerdobozzal gazdagodott Mórahalom + FOTÓK

2017. január 17., kedd · 11 hozzászólás

csarnokavato_morahalom41_gs

Kedden átadták a homokháti város sportcsarnokát: a Móradombi Sportcsarnok hét hónap alatt készült el, a létesítmény része a település megújuló sportinfrastruktúrájának. Az átadót követően a Mezőkövesd-Magyar juniorválogatott mérkőzéssel avatták fel a csarnokot. Tovább »

Nemesi Pál: 2016 a megújulásról és az új kihívásokról szólt a kamara életében

2017. január 17., kedd · Hozzászólok

nemesi_pal02_gs

A családok otthonteremtési kedvezménye, a munkaerőhiány kezelése és ehhez kapcsolódóan a foglalkoztatási paktumok voltak az elmúlt év jelentős történései, amelyek érintették a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkáját is – mondta el portálunknak Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke, aki 2016-ban újabb négy évre kapott bizalmat a kamara tisztújító küldöttgyűlésén. Tovább »

Bővült a zsinagóga felújítási programja, nyárra fejeződnek be a munkálatok

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

zsinagoga2_gs

A nagy hideg miatt jelenleg nem dolgoznak a felállványozott és befóliázott új zsinagóga külső homlokzatán, továbbá a rekonstrukciót a tetőfelújítással is kiegészítették, így át is kell ütemezni bizonyos munkálatokat. Tovább »

Sorrendbe állították a legnagyobb Csongrád megyei vállalkozásokat

2016. december 9., péntek · 2 hozzászólás

top100_kiadvany004kfKiadták az első Csongrád megyei TOP 100 kiadványt, melyben nyomon követhető a megye gazdasági teljesítménye, többek között a legnagyobb vállalkozások nettó árbevétele. Utóbbi alapján az első három helyen szegedi cégek állnak, így az ENKSZ, az EDF DÉMÁSZ és a Pick Szeged Zrt. A kiadványt a megyei kereskedelmi és iparkamarában mutatták be pénteken.
Tovább »

Csongrád megye akkor versenyképes, ha a kkv szektor aktív

2016. november 29., kedd · 5 hozzászólás

kavosz_konferencia02_gsA kis- és középvállalkozók között egyelőre nagy a bizonytalanság a közbeszerzési törvény változása miatt, ezeket az aggályokat igyekeztek eloszlatni a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Fórumán, kedden. A konferencián egyebek mellett szó volt arról is, milyen lehetőségeket kínál a Széchenyi Kártya Program a kkv szektor számára.
Tovább »

Újabb négy évig kamarai elnök Nemesi Pál

2016. szeptember 30., péntek · Egy hozzászólás

csmkik_sajttaj006kf

Új fejezet kezdődik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara életében, a következő négy évben a mikro-, kis- és középvállalkozások felzárkóztatására, valamint a gazdasági társaságok termelékenységének növelésére fordít nagy hangsúlyt a kamara – jelentette ki Nemesi Pál, aki újabb négy évre kapott bizalmat a kamara tisztújító küldöttgyűlésén. Tovább »

Elindultak az üzemlátogatások, pályát választanak a fiatalok

2016. szeptember 27., kedd · Hozzászólok

epam_szeged08_gsHamarosan pályaválasztás elé állítják a fiatalokat, februárban a végzős általános és középiskolásoknak is nyilatkozniuk kell továbbtanulási terveikről. A megyei kormányhivatal, valamint az iparkamara pályaválasztási rendezvénysorozatával Csongrád megyei fiataloknak segít személyes tapasztalatot szerezni az általuk választott szakmákról. Kedden megtörtént az első üzemlátogatást, a végzősök az EPAM kulisszái mögé leshettek be.
Tovább »

Kezdődik a felújítás – Két ütemben állványozzák fel az új zsinagógát

2016. augusztus 10., szerda · 2 hozzászólás

zsinagoga_gs

A tervek szerint még a tél beállta előtt elkészül az új zsinagóga kupoláinak rekonstrukciója a díszműbádogos munkákkal együtt, közben a homlokzat is fokozatosan megújul – tájékoztatott a kivitelezést elnyerő Ferroép Zrt. vezérigazgatója, Nemesi Pál. A rekonstrukció jövő év tavaszán zárul. Tovább »

„9 aranyunk lesz!” – ismert szegedieket kérdeztünk a várható riói sikerekről + SZAVAZÁS

2016. augusztus 6., szombat · Hozzászólok

Rio 2016 - Felvonták a magyar zászlót

Egy volt kenust, egy MLSZ-igazgatót, egy könyvtárvezetőt, egy sikeres vállalkozót és egy szegedi szépséget kértünk fel arra, hogy fogalmazzák meg tippjeiket, hány érmet várnak a magyar csapattól. Elárulhatjuk, mindannyian szurkolnak, s bíznak a magyar sikerekben, de a cikk elolvasása után ön is szavazhat. Lehet, hogy akár tíz aranyérmet is szerzünk? Tovább »

A szegedi Ferroép Zrt. Európa legjobb cégei között

2016. augusztus 2., kedd · Egy hozzászólás

nemesi_pal02_gsEgyetlen szegedi székhelyű cégként került be a Ferroép Zrt. a London Stock Exchange Group „1000 leginspirálóbb európai cég” listájára. A vállalkozás, melynek többek között a Reök-palota rekonstrukciós munkáját, a Dóm téri épületek belső felújítását és az SBO helikopterleszállót is köszönheti a város, 26 év alatt jutott el az építőipari ágazat csúcsára.
Tovább »

Középpontban a zöld projektek és a törvényi változások – építésügyi konferencia Szegeden + FOTÓK

2016. június 3., péntek · 2 hozzászólás

epitesugyi_konferencia15_gs

A környezettudatos fejlesztésekről, így Csongrád megye zöld projektjeiről is szó esett a IX. Nemzetközi Építésügyi Konferencián, amelyen számba vették a szakmát érintő fontosabb törvényi változásokat is. Elhangzott, a vidéki építőiparban tapasztalható 30-40%-os volumencsökkenés mérséklődni fog, várhatóan a nyár végén megkezdődnek a nagyobb beruházások. Tovább »

Parragh László Szegeden: A kutatás-fejlesztés a jövő kulcsa + FOTÓK

2016. május 20., péntek · 7 hozzászólás

iparikamara_kituntetesek16_gsA Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara éves küldöttgyűlésére pénteken került sor a kamara épületében. A meghívott vendégelőadó ezúttal is Parragh László elnök volt, aki többek között a kutatás-fejlesztésből származó termékek fontosságáról, valamint a gazdasági növekedés fenntarthatóságáról számolt be a kamarai tagoknak.
Tovább »

Szegedi fórum: az EU-s támogatásokból elsősorban kapacitásbővítésre költenek a magyar kkv-k + FOTÓK

2016. május 2., hétfő · Egy hozzászólás

kavosz_gazd_forum002kf

A 2700 milliárd forintnyi támogatás felhasználását nehezíti a kis cégek tőke- és forráshiánya. Az állam támogatása fontos, kérdéses azonban az, hogy az EU ezt mennyire tolerálja. Magas az elutasított hitelkérelmek aránya is, ebben azonban a gazdasági szempontokon kívül a vállalkozók felkészültségének hiányosságai is szerepet játszanak. Tovább »

Algyő a kamarával összefogva dolgozik a helyi gazdaság élénkítésén + FOTÓK

2016. április 21., csütörtök · Hozzászólok

gazdasagi_forum004kf

A gazdaságélénkítés területén öt alapvető területet támogat az algyői önkormányzat 100 millió forintos keretből idén. A pályázatok feltételeiről is szó volt azon a gazdasági fórumon, amelyen együttműködési megállapodást írt alá a nagyközség a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. Tovább »

Nemesi Pál: A CSOK nem lesz az építőipar csodaszere idén

2016. január 26., kedd · Hozzászólok

hazepites_04

Az építőipar idén nem fog igazán profitálni a CSOK-ból, ráadásul az uniós pályázatokhoz kapcsolódó beruházásokra is várni kell még – mondja Nemesi Pál, a FERROÉP vezérigazgatója. A használt lakások piacának némi élénkülése várható, de a szakember azt prognosztizálja, hogy összességében az ingatlanpiac stagnálni fog 2016-ban. Tovább »

Évnyitó az iparkamaránál – Nemesi Pál szerint Csongrád megye fejnehéz

2016. január 15., péntek · 2 hozzászólás

gazdasagi_evnyito001kfCsongrád megye gazdasága fejnehéz, hiszen gyakorlatilag ötven vállalkozás határozza meg a térség működését – élt a hasonlottal Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a pénteki kamarai évnyitón.
Tovább »

Továbbra is a Mercedes-Benz a régiós toplista élén + FOTÓK

2015. december 11., péntek · Hozzászólok

top100_kiadvany001kf

A dobogó második és harmadik fokán a szegedi központú GDF SUEZ Energia Magyarország és az EDF Démász Zrt. Szegednek továbbra is szüksége lenne iparfejlesztésre, a megye bérei is elmaradnak az országos átlagtól. Tovább »

A kormány támogatja a harmadik szegedi hidat – 17. alkalommal rendeztek konferenciát a közlekedésről

2015. november 26., csütörtök · 15 hozzászólás

kozlekedesi_konferencia07kf
Idén tizenhetedik alkalommal rendezték meg az európai szinten is jegyzett Nemzetközi Közlekedési Konferenciát Szegeden. A két nap alatt a közösségi közlekedés mellett a taxizás, az árufuvarozás, az infrastruktúra, valamint a közlekedés és a foglalkoztatás kapcsolata is terítékre kerül. Tovább »

Nemesi Pál: A következő négy-öt évben dől el, hogy lehet-e sikeres Szeged gazdasága

2015. november 6., péntek · 11 hozzászólás

nemesi_pal01_gs

A kamara elnöke szerint Szeged semmiképpen sem számítható az iparilag fejlett területek közé. Közlekedési, földrajzi szempontból jók a lehetőségeink, azonban készülni kell a befektetők fogadására. Ellenkező esetben az SZTE adta lehetőségeket továbbra is Makó és Mórahalom aratja le. Tovább »

Térségi együttműködési megállapodást kötött Szeged és Hódmezővásárhely

2015. október 29., csütörtök · 25 hozzászólás

egyuttmukodesi_megallapodas11kf

A józan ész által „kikényszerített” egyezségnek titulálta Szabó Gábor, az SZTE rektora azt a térségi együttműködési megállapodást, amelyet Szeged és Hódmezővásárhely kötött jövőbeni fejlesztési terveik összehangolása érdekében az egyetemmel, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetével. Tovább »

A Csongrád megyei iparkamara 125 éve + FOTÓK

2015. október 5., hétfő · 2 hozzászólás

csmkik_12515kfKöztéri kiállítással és egész hónapban tartó rendezvénysorozattal ünnepli a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 125 éves fennállását. Az évfordulón a REÖK előtt felállított szabadtéri fotókiállítással emlékeznek meg a kamara jelentős pillanatairól.
Tovább »

A Csongrád megyei gazdaságnak is odavágott az orosz embargó

2015. szeptember 22., kedd · Hozzászólok

tovarisi_konec_euro

Látszólag óriási lehetőségeket tartogat a hazai kkv-k számára az orosz piac – erről, továbbá az Oroszország által elrendelt uniós embargó hatásairól is szó esett a kamara székházában rendezett konferencián. Elhangzott, nem követhetjük el újból azt a hibát, hogy kivonulunk az orosz piacról, inkább keresni kell az új gazdasági lehetőséget. Tovább »

Nemesi Pál: Csongrád megye jövője is múlik az uniós ciklus sikerességén

2015. augusztus 12., szerda · Hozzászólok

nemesi_pal01_gs

Gazdasági értelemben az illegális migráció nem befolyásoló tényező Csongrád megyében – nyilatkozta portálunknak Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, akivel arról is beszélgettünk, hogy Csongrád megye sikerének kulcsa, hogy a vállalkozások éljenek a 2020-ig tartó EU-s költségvetési ciklus adta lehetőségekkel, utána ugyanis nagyságrendekkel kevesebb forrás fog hazánkba érkezni. Tovább »

1,8 milliárdból építik át az újklinika két szárnyát

2015. június 30., kedd · Hozzászólok

klinika_sajttaj01_gs

Modern tűzvédelmi rendszert építenek ki a 410 ágyas újklinikán és átalakítják a kórtermeket is, mindegyikbe vizesblokkot alakítanak ki. Az 1,8 milliárd forintos, uniós és állami forrásból megvalósuló beruházásra 300 napja van a kivitelezőnek. Tovább »

Nem rúgnak labdába a megyei építőipari vállalkozások? – az építésügy jövőjéről tanácskoztak

2015. június 5., péntek · Egy hozzászólás

epitesugyi_konferencia07_gs

Hiába zajlanak Csongrád megyében nagyberuházások, ezekből nem profitálnak a helyi építőipari vállalkozások – hangzott el a VIII. Nemzetközi Építésügyi Konferencián a CSMKIK székházában, ahol szakmai díjalapításról is megállapodtak. Tovább »

Foglalkozást támogató programokat népszerűsítettek Szegeden + FOTÓK

2015. május 21., csütörtök · Egy hozzászólás

munkaltatoi_road_show17_gs

Foglalkoztatást segítő támogatási programra hívta fel a megyei cégek, vállalkozások figyelmét a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Csütörtök délelőtt Szegeden startolt el a megye több települését is bejáró munkáltatói road show, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését támogató TÁMOP1.1.2-, illetve az „Ifjúsági garancia” elnevezésű GINOP5.2.1 programokról tudhattunk meg többet. Tovább »

Parragh László Szegeden: Az oktatáson és a képzésen múlik az ország fejlődése

2015. május 15., péntek · 5 hozzászólás

kuldottgyules11kfAz elmúlt évek strukturális változásai középtávon fenntarthatóvá teszik Magyarországon a növekedést, hosszú távon azonban csak az oktatás és képzés jelentheti a továbblépést – jelentette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken Szegeden, a megyei iparkamara küldöttgyűlésén. Az éves eseményen kiosztották a kamara emlékplakettjét, tagozati díjait, és átadták a Süle József Emlékérmet is.
Tovább »

Olaszország tárt karokkal várja a Csongrád megyei kézműveseket

2015. május 15., péntek · Hozzászólok

olasz_kapcsolat_kamara12_gsA Milánói Kézműves Vásáron az európai, sőt, a kontinensen túlról érkező érdeklődők is szívesen veszik a hazait, egyelőre azonban kézműveseink csak egy szűk rétegét ismerik. Hiszen aki nem szerepel a világ egyik legnagyobb nemzetközi kiállításán, az tulajdonképpen nem is létezik a külföldi vevők számára. Annak érdekében, hogy ismertté váljon a magyar, a vállalkozóknak át kell lépniük saját és országhatáraikat.
Tovább »

Magyar vállalkozók a titok nyomában: felzárkózni vagy átlépni az osztrák határt?

2015. május 11., hétfő · 6 hozzászólás

ausztria_mint_gazd_szekhely17kf“Miért nem sztrájkol a magyar? Mert úgysem venné észre senki” – tartja a régi korokat idéző vicc. Ausztriában nem ismerik ezt a tréfát, eredményeiket tekintve mégsem állnak távol a humorba ágazott igazságtól. Osztrák szomszédaink már mindent megléptek, amelyekkel mi még csak most barátkozunk. Duális képzés, külföldről átcsábított befektetők, innovációs és gazdasági fellendülés. De miért jobbak nálunk?
Tovább »

Együttműködési megállapodást kötött Hódmezővásárhellyel az iparkamara

2015. április 29., szerda · Hozzászólok

A jövőben a közös cél, helyzetbe hozni a kkv-kat és munkahelyet teremteni – írja a Vásárhely24.

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere és Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke – közölte a Vásárhely24. A megállapodás az önkormányzat és a kamara szakmai együttműködése a város gazdasági fejlődése, a fejlesztési források felhasználása érdekében köttetett.

Almási István arról beszélt, a város eddig is sokat tett a munkahelyek teremtése és megőrzése érdekében. Elmondta, az ipari park teljesen tele van, a cél ennek bővítése. A meglévő területek mellé újabbakat vásárolnának és azt is közművesítve, további területet bocsátanak a vállalkozások részére.

Nemesi Pál a CSMKIK elnöke kiemelte, a kamarai tevékenység elsősorban a kkv-k támogatása területén végez párhuzamos munkát az önkormányzattal. Emellett a duális képzésen alapuló szakképzés összehangolásában látja a város vállalkozásainak fejlesztési lehetőségeit.

A kamara és az önkormányzat munkaprogramot állít össze, egyeztetnek az előadások, konferenciák és rendezvények esetében is.

Évnyitó a kamaránál – Bemutatták a régió TOP 100 cégét + FOTÓK

2015. január 19., hétfő · 3 hozzászólás

gazdasagi_evnyito35_gs

A 2013. évi nettó árbevétel alapján összeállított, a dél-alföldi régióra vonatkozó TOP 100 listát is bemutatták a CSMKIK gazdasági évnyitóján. A második és harmadik helyen szegedi székhelyű vállalatokat találunk, míg az első a Mercedes. Tovább »

Tudás, technológia és mezőgazdasági termékek – ezt kínálta Csongrád megye Sanghajnak + FOTÓK, VIDEÓ

2014. december 3., szerda · 24 hozzászólás

shanghai_delegacio22_gs

Hatfős kínai delegáció ismerkedett Csongrád megye adottságaival, jellegzetességeivel. A felek célja, hogy gazdasági kapcsolatok jöjjenek létre Sanghaj és megyénk között. Tovább »

Kormánymegbízott, polgármester és rektor köszöntötte a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát + FOTÓK

2014. október 31., péntek · Egy hozzászólás

kamara_unnep33_gs

A kamarai rendszer lehetőségeiről és új feladatairól, valamint a magyar gazdaság versenyképességéről is hangzottak el előadások a CSMKIK ünnepi küldöttgyűlésén. Tovább »

A Csongrád megyei fiatalok karriertervezésében segít a munkaügyi központ + FOTÓK

2014. szeptember 30., kedd · 2 hozzászólás

DSC_4076

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja pályaorientációt elősegítő megyei munkaerő-piaci programot állított össze Tiéd a Pálya címmel. A programban végzős általános iskolások pályaválasztásában segítenek.
Tovább »

Csepreghy Nándor: Szeged jövője a kutatás-fejlesztésben rejlik + FOTÓK

2014. szeptember 6., szombat · 37 hozzászólás

kothencz_kkv_talakozo27_gs

Szeged csak keretet teremtett az uniós fejlesztésekkel, a városvezetés képtelen volt tartalommal megtölteni azt – fogalmazott Csepreghy Nándor helyettes államtitkár az IH Rendezvényközpontban, ahol Kothencz János polgármesterjelölttel tartott előadást Szeged gazdasági lehetőségeiről. Tovább »

Következő oldal »