Közélet

Újabb tér felújítására készül az önkormányzat Újszegeden

Újabb tér felújítására készül az önkormányzat Újszegeden

2019. január 24., csütörtök
Újabb tér felújítására készül az önkormányzat Újszegeden

Városszerte akadoznak a fejlesztések, de egy sor felújítást jelentett be az önkormányzat csütörtökön.

A tervek szerint a Fő fasoron lévő víztorony környéke újul meg. Az elképzelések szerint a gyerekeknek és a fiataloknak kedveznek a beruházással, hiszen egy óriási hajó játszóeszközt építenek. Ezen a 10x20 méteres építményen egyszerre akár száz gyerek is játszhat. De streetball pálya, szabadtéri kondigépek és a rekreációt segítő pihenő részt alakítanak ki. Emellett 68 fát és 500 cserjét ültetnek a téren, illetve a világítást is korszerűsítik, valamint úgynevezett heverésző dombokat hoznak létre. A 95 milliós beruházás önkormányzati forrásból valósul meg.

Folytatódnak az útfelújítások is. Az út- és járdarekonstrukciós program újabb hullámában a Pláza megközelíthetőségét javítják, illetve gyalogos átkelőhely létesül a Vaspálya és a Magyar utca csomópontjában, a Tündér utca és Csongrádi sugárút találkozásánál. Dorozsmán a Jerney–Orczy utcák kereszteződésénél jelzőlámpás gyalogátkelőt alakítanak ki, továbbá a Törő és Vályogos utcákon fekvőrendőröket építenek az úttestre.Nyomógombos jelzőlámpát telepítenek a Földmíves–Dobó utcák csomópontjába, illetve a Kereszttöltés utca és Vajda utca között. A Budapesti körút 10-16. számú épület mellett rakodóhelyeket alakítanak ki. A Bibó utcában megújítják az útburkolatot. A beruházások összköltsége meghaladja a 62 millió forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.