Közélet

SZTK: emberségesen bántak a hét órát várakozó beteggel

SZTK: emberségesen bántak a hét órát várakozó beteggel

2019. január 25., péntek
SZTK: emberségesen bántak a hét órát várakozó beteggel
A napokban írtunk róla, hogy egy szegedi asszonynak hét órát kellett várni a betegszállításra egy reggeli vizsgálat után. Az őt kezelő orvos szerint azon nem lehet változtatni, hogy rengeteget kellett várnia a hölgynek arra, hogy jöjjenek érte, de szerinte emberségesen bántak vele a nővérek.

Az ominózus eset úgy történt, hogy egy reggel 9 órás gipszellenőrzés után délután 4 -ig kellett az SZTK-ban ülnie egy idős asszonynak, mert nem jöttek érte a betegszállítók. Egy szállítást – a törvényi előírások szerint – hat órán belül teljesíteni kell, ez azonban nem történt meg. A hölgynek hét órát kellett várnia.

„A beteg szállítása valóban nem történt meg időben. Azt azonban cáfolnánk, hogy nem bántunk emberségesen a hölggyel. Többször kérdeztük, hogy kér-e vizet, illetve szeretne-e elmenni toalettre. „ –állítja Dr. Székely Sándor, aki a bokatörés miatt látta el a beteget.

A korábbi cikkben arról is volt szó

, hogy nem tudtak járókeret adni az asszonynak, hogy elmenjen WC-re.

„Ebben is próbáltunk segíteni. Elmentünk a gyógyászati segédeszköz boltba kiváltani neki egyet, mert az SZTK-ban nem volt elérhető járókeret. Sajnos a boltban sem tudtak adni, de a szándékunk megvolt a segítségre.” – mondja az orvos.

A betegszállítókkal továbbra sem tudtunk beszélni, így nem derült ki, hogy miért nem sikerült időben hazavinni a beteget a lakására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.