Közélet

Vádemelés a szilveszterkor késelő férfival szemben

Vádemelés a szilveszterkor késelő férfival szemben

2017. július 5., szerda
Vádemelés a szilveszterkor késelő férfival szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki 2016. december 31-én bicskával megszúrta annak a vendéglátóegységnek az üzemeltetőjét, ahol a szilvesztert töltötte.

A vádirat szerint az elkövető 2016. szilveszterén rokonaival egy zártkörű rendezvényen vett részt egy Szeged melletti településen. A vendéglátóhelyiség üzemeltetője több alkalommal kérdőre vonta az est során az elkövető fiát, hogy a belépőjegy árát kifizették-e. Január 1-jén hajnalban a sértett és az elkövető fia között a belépőjegy miatt kialakult vita komolyabbá vált, kölcsönösen löktek egymáson, majd folytatták a vitatkozást, további tettlegesség nélkül. A vádlott, aki a közelükben állt és a vitában addig nem vett részt, ekkor elővette a zsebében tartott nyolc centiméteres bicskát, a sértetthez lépett, és hirtelen mozdulattal megszúrta a hasa alsó részén. A vádirat szerint a sértett megfogta a vádlott kést tartó kezét, próbálta eltolni magától, ekkor a vádlott újra szúrni próbált a sértett felé, akit a kés hegye ért el, mivel a sértett ki tudott térni a szúró mozdulat elől. A vádlott a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott, sérülése kórházi kezelést igényelt. A vádlott által használt eszköz és a szúrás helye ugyanakkor alkalmas volt arra, hogy a vádlott magatartása életveszélyes sérülést okozzon. A Csongrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a férfit, a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény kapcsán a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.