Közélet

Újabb gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség a Czeglédy-ügyben

Újabb gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség a Czeglédy-ügyben

2017. július 13., csütörtök
Újabb gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség a Czeglédy-ügyben
Czeglédy Csaba

A Csongrád Megyei Főügyészség a Szombathelyről irányított iskolaszövetkezetek működésével kapcsolatos költségvetési csalás gyanúja miatt folytatott ügyben újabb gyanúsított előzetes letartóztatás indítványozta a Szegedi Járásbíróságnál.

A gyanú szerint a Humán Operátor Zrt. köré szerveződő céghálózat 2013. és 2016. évek között munkaerő közvetítéssel kapcsolatos tevékenysége során mintegy 3 milliárd forint összegű vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A nyomozás eddig tíz személy előzetes letartóztatása mellett folyt, a nyomozó hatóság kedden újabb gyanúsítottat hallgatott ki és vett őrizetbe az ügyben. A gyanú szerint a kedden őrizetbe vett gyanúsított a bűnszervezetbe tartozó egyes iskolaszövetkezetek cégalapítása, nem valós cégjogi módosítások bejegyzése során járt el. A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon a gyanúsított előzetes letartóztatására tett indítványt a bíróságnál. A bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő eljárásban az ügyészség bűnismétlés, szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság a mai napon fog döntést hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.