Közélet

A szombathelyi Fidesz lemondásra szólítja fel Czeglédy Csabát

A szombathelyi Fidesz lemondásra szólítja fel Czeglédy Csabát

2017. június 22., csütörtök
A szombathelyi Fidesz lemondásra szólítja fel Czeglédy Csabát
czegledy5_lead

A szombathelyiek véleményét is megkérdezte a helyi Fidesz, a többség pedig úgy gondolja, Czeglédy Csabának vissza kell adnia szombathelyi képviselői mandátumát - írja a Frisss.hu.

"Múlt szerdán pattant ki, és országos botrány lett a Czeglédy-ügyből. Természetesen a múlt heti, csütörtöki szombathelyi közgyűlés előtt is elhangzott, hogy az ártatlanság vélelme megilleti

Czeglédy Csabát

, ám a szombathelyi Fidesz frakció nevében mondhatom, hogy mindenki megdöbbenéssel áll a történések előtt" – mondta

Lendvai Ferenc

, a szombathelyi Fidesz frakcióvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatóján. A frakcióvezető elmondta, telefonos közvéleménykutatást tartottak, amely során 19 ezer telefonszámot tárcsáztak fel, a megkérdezettektől pedig három kérdésre vártak választ. Arra a kérdésre, hogy hallották-e arról, hogy Czeglédy Csabát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték a megkérdezettek 90 százaléka igennel válaszolt és 75 százalék vélekedett úgy, hogy a szombathelyi önkormányzati képviselőnek le kellene mondania posztjáról. A többség azzal sem értett egyet, hogy a szocialisták és a DK politikusai is kiálltak Czeglédy Csaba mellett. "Meghallgatva a szombathelyi polgárok véleményét ezúton szeretnénk felszólítani Czeglédy Csabát, hogy mondjon le önkormányzati képviselőségéről!" - jelentette ki Lendvai Ferenc. "Szombathely közgyűlése éppen múlt csütörtökön tárgyalt a város kiváló bűnüldözési statisztikájáról. A napirendi pont tárgyalása alatt csak a Fideszes képviselők voltak a teremben, a baloldali képviselők pedig sajtótájékoztatót tartottak a nagyterem bejárata előtt, Czeglédy Csaba védelmében" - tette hozzá a frakcióvezető. "Érdekes párhuzam, hogy mi bent a remek eredményekről beszélünk, addig kint egy lehetséges elkövető védelmére kelnek." A szombathelyi Fidesz felszólította az MSZP-t, a DK-t és az Éljen Szombathely frakciót is, hogy határolódjon el Czeglédy Csabától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.