Közélet

Novák Katalin: új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-programon belül

Novák Katalin: új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-programon belül

2017. május 28., vasárnap
Novák Katalin: új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-programon belül
novak_katalin_gs

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-programon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-programra - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára gyereknapon, vasárnap, a Családok budapesti világtalálkozójának záró rendezvényén.

Az államtitkár hozzátette: a nagyszülők és az unokák pályázat keretében tölthetnek együtt egy hetet az Erzsébet-program keretein belül. A másik lehetőség az egyszülős családokat célozza, az is pályázhat, aki egyedül neveli gyermekét vagy gyermekeit, és a kétgyermekes családok is jelentkezhetnek a programba - mondta

Novák Katalin

. Mindhárom esetben vasárnaptól lehet beadni a jelentkezéseket - közölte az államtitkár. Novák Katalin kiemelte: a turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködve meghirdetik a családbarát turizmust. A kormány azt akarja elérni, hogy minden vendéglátóhelyen, szállodában legyenek tekintettel a kisgyermekkel vagy nagyszülőkkel érkezőkre. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy jövőre a turizmus is valóban családbarát legyen. Emlékeztetett arra is, hogy 2018 Magyarországon a családok éve lesz. Novák Katalin bízik abban, mindenki érezni fogja majd, hogy Magyarországon a családok vannak a középpontban. A vasárnapi budapesti gyermeknapi fesztivál szakmai partnere az MTÜ, kiemelt partnere a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. A fesztivál védnöke Novák Katalin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.