Az egészséges életmódra nevelés legfőbb terepe az otthon

2017. szeptember 18., hétfő · Hozzászólok

Az egészséges életmódra nevelés legfőbb terepe az otthon: a legfontosabb az, hogy a gyerekek milyen ételeket fogyasztanak és az egészséges étkezéssel kapcsolatban mire nevelik őket a családban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: nem női kvótákra van szükség

2017. augusztus 30., szerda · Hozzászólok

Az állam családbarát voltának az élet minden területén meg kell jelennie, érezhetővé kell válnia – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a nagykövetasszonyok klubjának a misszióvezetői értekezlet keretében tartott szerdai budapesti rendezvényén. Tovább »

Gulyás Gergely már annak is örül, hogy Szent István tiszteletében más pártok egyetértenek velük

2017. augusztus 23., szerda · Egy hozzászólás

gulyas_gergely05_gs

Nagyinterjút adott SZEGEDma hírportálnak Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, a Parlament Törvényalkotási bizottságának elnöke augusztus 20-án Ópusztaszeren. A politikust nemcsak az első királyunkról alkotott véleményéről kérdeztük, hanem a plakáttörvényről, a kampányról, a magyar családok gyermekvállalásáról és a legális bevándorlásról is faggattuk. Tovább »

Egyre közkedveltebbek a családbarát munkahelyek

2017. július 31., hétfő · 4 hozzászólás

internet_szamitogep_gyerek_csalad

„Minden szülőnek az a vágya, hogy minél többet lehessen a gyermekével – vallja József, a kétgyermekes családapa. A családbarát szemléletet támogató munkahelyek szerint a dolgozóik körében az egyik legfontosabb alapkő a család, ezért igyekeznek olyan munkahelyet kialakítani, ami erősíti ezt az érzést. Tovább »

Rétvári Bence: az emberi kiteljesedésnek fontos része a család, a nemzet

2017. július 3., hétfő · Hozzászólok

A Rákóczi Szövetség programjai nagyon sokat segítenek az identitás megtalálásában, megőrzésében – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Sátoraljaújhelyen a szervezet által megrendezett Magyar Tanárok és Diákok Találkozója a Magyar Kálvárián középiskolás diáktábor megnyitóján hétfőn. Tovább »

Novák: a nagycsaládosok jövőre is számíthatnak a kormányra

2017. július 1., szombat · Hozzászólok

novak_katalin03_gs

A nagycsaládosok 2018-ban is számíthatnak a kormány támogatására, hiszen ők jelentik a nemzet növekedésének zálogát – mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

6-7000-ren az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2017. június 3., szombat · 3 hozzászólás

agota_integracios_nap103_gs

Fagylalt, vattacukor, csokoládé – többek között ezekkel a finomságokkal várták az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermek, családi, közösségi és integrációs napjának résztvevőit a Zápor tónál. A trambulin, a kézműves foglalkozások és játékos vetélkedők ezúttal is ezreket vonzottak a rendezvényre, amelynek a célja az önfeledt kikapcsolódáson túl az is volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a nevelőszülői hivatásra. Tovább »

Novák Katalin: új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-programon belül

2017. május 28., vasárnap · Hozzászólok

novak_katalin_gs

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-programon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-programra – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára gyereknapon, vasárnap, a Családok budapesti világtalálkozójának záró rendezvényén. Tovább »

Novák Katalin: stabil és kiszámítható családtámogatásra van szükség

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A családok támogatásában a stabilitás és a kiszámíthatóság a legfontosabb, hiszen a családalapítás nem kormányzati ciklusokra szól, hanem életre szóló döntés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom konferenciáján. Tovább »

Novák Katalin: kiszámítható a magyar családok támogatása

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A kormány évről-évre emelte a családok támogatására szánt összeget, ennek eredményeképp a magyar családok hosszú távon és kiszámíthatóan építhetnek a különböző támogatási formákra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. Tovább »

Novák Katalin: jövő évtől kelengyével támogatják a hátrányos helyzetű családokat

2017. május 6., szombat · Hozzászólok

novak_katalin_hodmezovasarhely12_gs

Kelengyecsomaggal támogatja a kormány jövő évtől a hátrányos helyzetű régióban élő családokat – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) babaköszöntő ünnepségén szombaton, Budapesten. Tovább »

A férfi és nő egymásra találása a népmesékben és mindennapjainkban

2017. május 3., szerda · Hozzászólok

AntalfaiM1

Antalfai Márta pszichoterapeuta, művészet- és meseterapeuta volt a szegedi CsaládEgyetem vendége május 2-án a Katolikus Házban. Az előadó sokoldalú tudományos munkásságának esszenciáját hallhatta a szép számmal megjelent hallgatóság. Tovább »

Ficsak: átlagosan két gyereket kellene vállalni a demográfiai mutató javulásához

2017. április 29., szombat · Egy hozzászólás

Átlagosan családonként legalább két gyermeket kellene vállalni Magyarországon a demográfiai mutató javulásához – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója szombat reggel az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Emmi: a kormány célja, hogy az állami gondozott gyermekek lehetőleg családban nőjenek fel

2017. április 7., péntek · Egy hozzászólás

A kormány célja, hogy az állami gondozásban élő gyermekek ne több száz fős “lelketlen állami intézményekben”, hanem lehetőleg családban, vagy legalább családiasabb és jobb körülmények között nőjenek fel – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Tovább »

Tóth I. János: Főállású szülőkkel a 2,1-es termékenységi arányszámért

2017. március 23., csütörtök · Egy hozzászólás

csaladi _nap_ujszeged15_gs

A főállású szülő intézménye a születéstámogató (pronatalista) népességpolitikai eszközök számát bővíti. Ez az intézmény, véleményem szerint, az utolsó reményünk arra, hogy a 2,1-es termékenységi arányszámot elérjük – írja Tóth I. János. A szerzőnek a Családtudományi Platform (CSTP) 2017. március 23-i budapesti találkozóján elhangzott előadásának szerkesztett változata. Tovább »

Harrach Péter Szegeden: A KDNP a hagyományos európai értékeket képviseli

2017. március 16., csütörtök · 7 hozzászólás

kdnp_sajttaj002kf

A KDNP számára kiemelten fontos a rászorulóknak, a nehéz helyzetbe került embereknek való segítségnyújtás – jelentette ki Harrach Péter Szegeden. A párt alelnöke hangsúlyozta, a hagyományos európai, keresztény értékek képviseletét igyekeznek megvalósítani, ami minden emberre vonatkozik. Tovább »

Mihalec Gábor: A szerelem mérhető, a kapcsolat működtetése tanulható + FOTÓK

2017. február 20., hétfő · 4 hozzászólás

mihalecz_gabor_eloadas010kf

A párkapcsolatok tudományos kutatásáról tartott előadást Mihalec Gábor pár- és családterapeuta. Az amerikai egyetemi professzorok vizsgálataiból kiderült, mérhető egy házasság állapota, tehetnek a házastársak azért, hogy ne válótársak legyenek. Tovább »

Tóth I. János: Főállású szülő bére és társadalmi költsége

2017. február 13., hétfő · Egy hozzászólás

csalad_szulok_baba_gyerekvallalas

A főállású szülő intézményévél szabna gátat a társadalom elöregedésének Tóth János szegedi filozófus, azonban annak megvalósíthatóságával kapcsolatban fontos kérdést jelent annak bére és költsége. Erről értekezik jelenlegi írásában. Tovább »

„Két Mercedes állhatna az udvaromon, ha nem taníttattam volna a két gyerekemet!”

2017. február 12., vasárnap · 7 hozzászólás

botos_katalin03_gs

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának professor emeritájával az európai és a magyarországi népességcsökkenés okairól beszélgettünk. A közgazdász szerint pozitív diszkriminációval segíteni kell azokat, akik gyermeket vállalnak, mert az ő általuk felneveltek termelik meg később a szüleik korosztályának nyugdíját. Problémának tartja, hogy sokan nem találják meg párjukat, s ezért kitolódik a családalapítás ideje. Alternatív nyugdíjrendszert javasol, amely egyrészt biztosítás alapú, másrészt honorálja azokat, akik gyermeknevelésre fordították évtizeden keresztül jövedelmük jelentős részét. Tovább »

Novák Katalin: mindenki számára érezhető az ország erősödése

2017. január 10., kedd · 4 hozzászólás

A társadalom minden csoportja számára érezhető az ország erősödése, a családok növekvő támogatása és a munkanélküliség csökkenése – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

Pozitív mintát közvetít a szegedi CsaládEgyetem + FOTÓK

2017. január 1., vasárnap · Hozzászólok

csaladkozpont03

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja által életre hívott CsaládEgyetem programjai. A kezdeményezés célja a prevenció, az értékközvetítés, a házasságok, családok egészséges működtetésének támogatása. Immár a harmadik tanévet tapossák. Tovább »

B. Nagy László: A karácsony a családé

2016. december 24., szombat · 19 hozzászólás

b_nagy_laszlo03_gs

Családi körben tölti az ünnepeket B. Nagy László, a fideszes politikus az esztendő utolsó napjaiban csak a családjára szeretne koncentrálni, tervei szerint unokájával fog sokat játszani. Portálunknak úgy értékelt, hogy Szeged legszebb karácsonyi ajándéka a gyálai Holt-Tisza rehabilitációja. Tovább »

Rétvári: nemzetstratégia cél a magyar családok gyarapodása

2016. december 8., csütörtök · 7 hozzászólás

Rétvári Bence

A kormány nemzetstratégiai célja a magyar családok gyarapodása, s ennek megfelelően a szülészeti ellátásnak a WHO vonatkozó irányelvei alapján történő fejlesztése prioritást jelent a kabinet számára – közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésre. Tovább »

Balog Zoltán: A népességcsökkenést a családok megerősítésével kell megállítani

2016. november 8., kedd · Hozzászólok

Balog Zoltán

A népességcsökkenést belső erőforrásokra támaszkodva, a családok megerősítésével kell megállítani, és munkaalapú társadalmat kell létrehozni, amiben egyensúlyban van az egyén, a közösség és az állam felelőssége – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, egy szakmai fórumon. Tovább »

Böjte Csaba Szegeden – Isten selejtet egészen biztosan nem teremt!

2016. október 7., péntek · 10 hozzászólás

csalad_kozosseg_egyhaz_konferencia017kf

A párbeszédre való készség és a másikba fektetett bizalom fontosságát hangsúlyozta Böjte Csaba a III. Hírvivők konferencián, ahol arról beszélt, hogy a gyermek jézusi lelkületre szükség, hogy mosollyal és nyitottan tudjunk fordulni a másik ember felé. A rendezvényen a családi kötelék fontosságáról, a katekézisben betöltött feladatáról és az állami gondoskodásban élő gyermekek családi életre való neveléséről is szó esett. Tovább »

Rétvári: adócsökkentés és otthonteremtési program is segíti a családokat jövőre

2016. július 2., szombat · Hozzászólok

Jövőre az adócsökkentés és az otthonteremtési program is segíti a családokat – erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt az MTI-nek, miután megnyitotta a Pest megyei Kóspallag szombati családi rendezvényét.
Tovább »

Fiatalok a családról, párválasztásról, kapcsolatokról + VIDEÓ

2016. június 1., szerda · Hozzászólok

giccses-kéz-1021x580

Filmek segítségével világított rá a Munka Világa Közhasznú Egyesület projektje a párkapcsolatok kialakításával, családdal kapcsolatos nehézségekre. Az egyetemista fiatalok szakemberekkel közösen beszélhettek arról, milyen problémákkal küzdenek, és egymással közösen próbálták megkeresni a lehetséges megoldásokat – adta hírül az elavidek.hu.
Tovább »

Következő oldal »