Novák Katalin: jövőre 420 ezer forint marad a két gyereket nevelőknél

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

Jövőre további ötezer forinttal nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye, így havonta 35 ezer forint, éves szinten pedig 420 ezer forint marad a két gyereket nevelőknél 2018-ban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Balog: a bölcsődei rendszer fejlesztésének célja a választás biztosítása

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

Balog Zoltán; Novák Katalin; Fûrész Tünde; Schmidt Jenõ; Banai Péter Benõ

A bölcsődei rendszer fejlesztésével a kormány célja valódi választási lehetőséget biztosítani az anyáknak arra, hogy eldönthessék, a gyerekük mellett otthon maradnak vagy munkát is vállalnak – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön egy budapesti konferencián. Tovább »

Tóth I. János: A Demográfiai Fórumtól a Családok Világtalálkozójáig

2017. június 2., péntek · Hozzászólok

toth_janos002kf

A magyar társadalom évtizedek óta demográfiai válságban van: öregszik és csökken a népessége. Az elmúlt 40 év alatt hazánk lakossága 1 millió emberrel csökkent – írja szerkesztőségünknek küldött levelében Tóth I. János szegedi filozófus, amit szó szerint közlünk. Tovább »

Novák Katalin: új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-programon belül

2017. május 28., vasárnap · Hozzászólok

novak_katalin_gs

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-programon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-programra – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára gyereknapon, vasárnap, a Családok budapesti világtalálkozójának záró rendezvényén. Tovább »

Novák Katalin: jövőre 79 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre

2017. május 24., szerda · Egy hozzászólás

novak_katalin03_gs

A jövő évi költségvetésben minden eddiginél többet, 79 milliárd forintot fordítanak gyermekétkeztetésre, ez háromszor akkora összeg, mint 2010-ben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák Katalin: stabil és kiszámítható családtámogatásra van szükség

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A családok támogatásában a stabilitás és a kiszámíthatóság a legfontosabb, hiszen a családalapítás nem kormányzati ciklusokra szól, hanem életre szóló döntés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom konferenciáján. Tovább »

Következő oldal »