Százezer embert érinthet a diákhitel-tartozás felfüggesztése, elengedése

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

Mintegy százezer embert érinthet a diákhitel-tartozás felfüggesztéséről, illetve elengedéséről szóló kormánydöntés – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Novák Katalin: országszerte 67 központban segítik a nők elhelyezkedését

2017. szeptember 29., péntek · Hozzászólok

Országszerte 67 Női Információs és Szolgáltató Központ (Nő-Köz-Pont) jön létre a nők munkaerőpiaci elhelyezkedésének segítésére – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Orbán: Magyarország sosem lesz bevándorlóország

2017. szeptember 18., hétfő · 9 hozzászólás

Bevándorló és nem bevándorlóországokat különböztetett meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol az őszi ülésszakot megnyitó napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: “mi magyar Magyarországot akarunk” és “egy európai Európát is szeretnénk”. Kijelentette: Magyarország sosem lesz bevándorlóország. Az is mondta, hogy a brüsszeli bürokraták a “Soros-tervet” valósítják meg, és “Soros tenyeréből esznek”. Tovább »

Orbán: sürgős választ igényel a népességfogyás

2017. szeptember 11., hétfő · 7 hozzászólás

Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésének nyitónapján. Tovább »

Novák: a kormány nyitott az európai együttműködésre a szociálpolitikában

2017. szeptember 5., kedd · Hozzászólok

A magyar kormány nyitott arra, hogy előrelépés történjen a közös európai szociálpolitika irányába, ennek feltétele a magyarországi családpolitikai eredmények megőrzése – mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár kedden az MTI-nek. Tovább »

Novák Katalin: nem női kvótákra van szükség

2017. augusztus 30., szerda · Hozzászólok

Az állam családbarát voltának az élet minden területén meg kell jelennie, érezhetővé kell válnia – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a nagykövetasszonyok klubjának a misszióvezetői értekezlet keretében tartott szerdai budapesti rendezvényén. Tovább »

Novák: kiterjesztik az egyszeri anyasági támogatást a külhoni magyarságra is

2017. július 21., péntek · 25 hozzászólás

novak_katalin03_gs

A kormány jövő januártól a Köldökzsinór program keretében kiterjeszti az egyszeri anyasági támogatást a külhoni magyarságra is, erre 640 millió forintot különítettek el első évben – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára pénteken az MTI-nek. Tovább »

Novák Katalin: már kétszázezren vették igénybe a Nők 40 kedvezményt

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

Már kétszázezren vették igénybe a Nők 40 kedvezményt, amely 40 év munkaviszony után, a nyugdíjkorhatár elérése előtt is lehetővé teszi a nők nyugdíjba vonulását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: egyszülős családok gyerekei nyaralhatnak augusztusban Fonyódligeten (FRISSÍTVE)

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

novak_katalin_gs

Százötven, egyszülős családban élő gyerek nyaralhat augusztusban egy hétig Fonyódligeten, az Erzsébet-táborban jelképes összegért – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák Katalin: az örökbefogadó szülőket ugyanúgy megilletik a családtámogatások

2017. június 29., csütörtök · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

Az örökbefogadó szülőket ugyanúgy megilletik a családtámogatások, például az otthonteremtési kedvezmény, mint a vér szerinti szülőket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Novák Katalin: már csaknem ötvenezer családnak segített a csok

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

novak_katalin02_gs

Eddig csaknem ötvenezer családot támogattak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) segítségével, 126 milliárd forinttal – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: jövőre 420 ezer forint marad a két gyereket nevelőknél

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

Jövőre további ötezer forinttal nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye, így havonta 35 ezer forint, éves szinten pedig 420 ezer forint marad a két gyereket nevelőknél 2018-ban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Balog: a bölcsődei rendszer fejlesztésének célja a választás biztosítása

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

Balog Zoltán; Novák Katalin; Fûrész Tünde; Schmidt Jenõ; Banai Péter Benõ

A bölcsődei rendszer fejlesztésével a kormány célja valódi választási lehetőséget biztosítani az anyáknak arra, hogy eldönthessék, a gyerekük mellett otthon maradnak vagy munkát is vállalnak – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön egy budapesti konferencián. Tovább »

Tóth I. János: A Demográfiai Fórumtól a Családok Világtalálkozójáig

2017. június 2., péntek · Hozzászólok

toth_janos002kf

A magyar társadalom évtizedek óta demográfiai válságban van: öregszik és csökken a népessége. Az elmúlt 40 év alatt hazánk lakossága 1 millió emberrel csökkent – írja szerkesztőségünknek küldött levelében Tóth I. János szegedi filozófus, amit szó szerint közlünk. Tovább »

Novák Katalin: új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-programon belül

2017. május 28., vasárnap · Hozzászólok

novak_katalin_gs

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-programon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-programra – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára gyereknapon, vasárnap, a Családok budapesti világtalálkozójának záró rendezvényén. Tovább »

Novák Katalin: jövőre 79 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre

2017. május 24., szerda · Egy hozzászólás

novak_katalin03_gs

A jövő évi költségvetésben minden eddiginél többet, 79 milliárd forintot fordítanak gyermekétkeztetésre, ez háromszor akkora összeg, mint 2010-ben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák Katalin: stabil és kiszámítható családtámogatásra van szükség

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A családok támogatásában a stabilitás és a kiszámíthatóság a legfontosabb, hiszen a családalapítás nem kormányzati ciklusokra szól, hanem életre szóló döntés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom konferenciáján. Tovább »

Novák Katalin: kiszámítható a magyar családok támogatása

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A kormány évről-évre emelte a családok támogatására szánt összeget, ennek eredményeképp a magyar családok hosszú távon és kiszámíthatóan építhetnek a különböző támogatási formákra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. Tovább »

Novák Katalin: jövő évtől kelengyével támogatják a hátrányos helyzetű családokat

2017. május 6., szombat · Hozzászólok

novak_katalin_hodmezovasarhely12_gs

Kelengyecsomaggal támogatja a kormány jövő évtől a hátrányos helyzetű régióban élő családokat – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) babaköszöntő ünnepségén szombaton, Budapesten. Tovább »

Tóth I. János: Főállású szülőkkel a 2,1-es termékenységi arányszámért

2017. március 23., csütörtök · Egy hozzászólás

csaladi _nap_ujszeged15_gs

A főállású szülő intézménye a születéstámogató (pronatalista) népességpolitikai eszközök számát bővíti. Ez az intézmény, véleményem szerint, az utolsó reményünk arra, hogy a 2,1-es termékenységi arányszámot elérjük – írja Tóth I. János. A szerzőnek a Családtudományi Platform (CSTP) 2017. március 23-i budapesti találkozóján elhangzott előadásának szerkesztett változata. Tovább »

Tóth I. János: Főállású szülő bére és társadalmi költsége

2017. február 13., hétfő · Egy hozzászólás

csalad_szulok_baba_gyerekvallalas

A főállású szülő intézményévél szabna gátat a társadalom elöregedésének Tóth János szegedi filozófus, azonban annak megvalósíthatóságával kapcsolatban fontos kérdést jelent annak bére és költsége. Erről értekezik jelenlegi írásában. Tovább »

Balog Zoltán: A népességcsökkenést a családok megerősítésével kell megállítani

2016. november 8., kedd · Hozzászólok

Balog Zoltán

A népességcsökkenést belső erőforrásokra támaszkodva, a családok megerősítésével kell megállítani, és munkaalapú társadalmat kell létrehozni, amiben egyensúlyban van az egyén, a közösség és az állam felelőssége – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, egy szakmai fórumon. Tovább »

Helyettes államtitkár: nemzetstratégiai kérdés a demográfiai tendenciák megfordítása

2016. október 18., kedd · Hozzászólok

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős, nemrég kinevezett helyettes államtitkára szerint talán nincs is fontosabb nemzetstratégiai kérdés, mint a demográfiai tendenciák megfordítása, amiben sokat segíthetnek a civil szervezetek. Tovább »

Novák Katalin: a családok támogatása kiemelt kormányzati cél

2016. szeptember 8., csütörtök · 2 hozzászólás

A 2017-es költségvetés is azt tükrözi, hogy a családok támogatása továbbra is kiemelt célja a kormánynak – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön Balatonfüreden, ahol este tájékoztatást ad az évadnyitó ülését tartó Fidesz-KDNP-frakciónak családpolitikai kérdésekről. Tovább »

Novák Katalin: januártól átalakul a bölcsődei rendszer, harmadával nő a támogatás

2016. augusztus 23., kedd · 3 hozzászólás

novak_katalin_gs

Januártól átalakul a bölcsődei ellátórendszer, a szülők a jövőben hagyományos bölcsődébe, mini bölcsődébe, munkahelyi bölcsődébe vagy családi bölcsődébe írathatják be három év alatti gyerekeiket – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, aki Fűrész Tündével, a bölcsődei rendszer átalakításáért felelős miniszteri biztossal tartott sajtótájékoztatót kedden egy budai családi napköziben. Tovább »

Novák Katalin: Magyarország kiemelten segíti a gyerekeket

2016. május 25., szerda · Hozzászólok

A jövő évi költségvetésen keresztül kiemelten segítik a gyerekeket, Magyarország 2017-ben a GDP 4,3 százalékát fordítja családtámogatásokra, míg ez az arány OECD-átlagban 2,5 százalék körüli – mondta Novák Katalin család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár szerdán Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: akár tízezerrel is nőhet a bölcsődei helyek száma

2016. április 11., hétfő · Hozzászólok

Akár tízezerrel is nőhet a bölcsődei helyek száma a következő években – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen ismertetett egy – a közép-magyarországi régióra kiírt – 8 milliárd forintos bölcsődefejlesztési pályázatot. Tovább »

Novák Katalin: több százezer családnak jelent segítséget az új otthonteremtési program

2016. január 2., szombat · Egy hozzászólás

Több százezer családnak jelenthet segítséget az új, 10+10 millió forintos otthonteremtési program a kormány számításai szerint – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy szombati budapesti sajtótájékoztatón. Tovább »

Emmi: négy év alatt megduplázódik a kétgyermekes családok adókedvezménye

2015. október 16., péntek · Hozzászólok

A következő négy évben duplájára emelkedik a két gyermeket nevelő családok által igénybe vehető adókedvezmény mértéke – jelentette ki a az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

Novák Katalin: javaslat készül a gyerekek napközbeni elhelyezésére

2015. május 25., hétfő · Hozzászólok

SZS20130605_novak_katalin_oraja_a_sagvariban_007

A három év alatti gyerekek napközbeni elhelyezésének újabb lehetőségeiről készít javaslatot a kormány számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága. Novák Katalin államtitkár az MTI-nek adott interjújában azt mondta, a cél egy rugalmasabb, többszereplős rendszer kialakítása, hogy ne csak a bölcsődékben, hanem magán-, családi-, vagy éppen munkahelyeken kialakított napközikben hozzanak létre minél több férőhelyet. Tovább »

Fidesz: a baloldal a családellenes politikát folytatná

2013. augusztus 12., hétfő · Hozzászólok

A családellenes politika volt az egyik ok, amiért a magyarok 2010-ben “elzavarták a bukott baloldalt”, és ha a baloldalon múlna, ma is ugyanazt a politikát folytatná, mint korábban – közölte a Fidesz az MTI-vel, reagálva Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja hétfői sajtótájékoztatójára.
Tovább »

Pelczné Gáll Ildikó: „Itthon kell tartani a fiatalokat!”

2009. május 29., péntek · Hozzászólok

pelcznegalildiko2A Fidesz Női Tagozata által szervezett „Nők a közélet tisztaságáért” című kampány keretében tartott fórum apropójából járt Szegeden Pelczné Gáll Ildikó. A Fidesz alelnöke többek között szegedi tapasztalatairól, a Bajnai-kormány családellenes intézkedéseiről, illetve a családtámogatások teljes újragondolásának és a fiatalok megtartásának fontosságáról beszélt lapunknak. Tovább »

Kiszámítható családpolitikára van szükség!

2009. április 23., csütörtök · Hozzászólok

Kevés a bölcsődei férőhely, nincsenek családbarát munkahelyek, az állam támogatás helyett megszorítással „hálálja meg”, ha valaki gyermeket vállal – a Magyar Nemzet beszámolójából a 2002 óta kiszámíthatatlan családpolitika rajzolódik ki. A lap által megkérdezett demográfus szerint a népességfogyás egyetlen módon lassítható: családi adózással lehet ösztönözni a gyermekvállalást. Tovább »