Közélet

DK: Botka sose kifogásolta a Gyurcsány-kormány döntéseit, ahogy Bajnaiét sem

DK: Botka sose kifogásolta a Gyurcsány-kormány döntéseit, ahogy Bajnaiét sem

2017. február 21., kedd
DK: Botka sose kifogásolta a Gyurcsány-kormány döntéseit, ahogy Bajnaiét sem
greczy_zsolt

Botka László, szegedi polgármester, az MSZP elnöksége által miniszterelnök-jelöltnek javasolt politikus szombaton tartott beszédében azt mondta, hogy Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének mennie kell. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője az ATV műsorában viszont arról beszélt, érdekes, hogy Botka Gyurcsány ellen fordult, hiszen "1994 óta képviselő, és egyetlenegy olyan pillanatra nem emlékszünk, amikor kifogásolta volna bármelyik kormánya bármelyik döntését" - írja az origo.hu.

Gréczy Zsolt

, a DK szóvivője az

ATV

Start című műsorában reagált Botka szombati kijelentésére, miszerint

Gyurcsány Ferencnek

mennie kell a közéletből. "Demokraták nem mondanak ilyet, hogy ki húzzon el, meg ki nem.

Botka László

szerintem nagyon jól tudja, hogy Gyurcsány Ferenc milyen beszédet mondott Őszödön. Botka László 1994 óta képviselő, és egyetlenegy olyan pillanatra nem emlékszünk, amikor kifogásolta volna bármelyik kormánya bármelyik döntését." Botka László ugyanis 1995-ben megszavazta a Bokros-csomagot, majd támogatta a 2002 és 2004 közötti miniszterelnök, Medgyessy Péter osztogatásait, csakúgy, mint később Gyurcsány Ferenc reformjait.

Bajnai Gordon

idején pedig, 2009-ben megszavazta, hogy szüntessék meg a 13. havi nyugdíjat. Amikor pedig 2006 őszén, Gyurcsány Ferenc bizalmi szavazást kért a parlamentben, Botka László igennel szavazott, hogy Gyurcsány Ferenc folytassa tovább a kormányzást. Gréczy Zsolt az interjúban emlékeztetett a szocialista párt 2014-es országos választmányi ülésére is, amit Botka László vezetett. "A Magyar Szocialista Párt előtt két lehetőség volt: vagy egy MSZP önálló listát támogat, vagy egy olyan listát, aminek az első három helye úgy néz ki, hogy Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, hatodik helyen Botka. Botka László amellett érvelt, hogy közös lista induljon." A DK szóvivője szerint Botka Lászlónak egyelőre nem sikerült szövetségeseket találnia. A Párbeszéd szerint például plagizálja a programjukat, Bokros Lajos pedig személyesen őt teszi felelőssé azért, hogy leálltak az ellenzéki tárgyalások. Azt is ígérte, hogy az LMP-vel leül tárgyalni, de a múlt hétre tervezett találkozó elmaradt, az Együtt pedig már el is döntötte, hogy külön indul a 2018-as választáson. Mindezek ellenére Gréczy szerint a DK-nak semmi baja Botkával. "A DK szerint nincs Gyurcsány-Botka harc. Mi várjuk Botka Lászlót, szeretnénk vele tárgyalni, és megállapodni. Látjuk azt is, hogy Botka László belenézett a DK programjába is, nemcsak a Párbeszédébe. Ezért mondjuk, hogy le kell ülni tárgyalni, a végén úgyis meg kell állapodni" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.