Közélet

Három csillagot kapott az algyői Levendula Hotel + FOTÓK

Három csillagot kapott az algyői Levendula Hotel + FOTÓK

2016. április 13., szerda
Három csillagot kapott az algyői Levendula Hotel + FOTÓK
tablaavato_levendula_hotel14_gs

A szállodát minősítő táblát szerdán leplezték le, ezzel az algyői Levendula Hotel már háromcsillagos superior pihenőhelyként várja vendégeit.

Előkelő helyen, a Levendula Hotel recepciója mellett függesztették ki a három csillagot jelző táblát. A szálloda a község, az algyőiek büszkesége - mondta

Molnár Áron

polgármester a táblaavatót megelőző köszöntő beszédében, ami szerinte messze felülmúlta a nyitás idején megfogalmazott céljaikat. A polgármester elismerően szólt a szállodában és a mellette található étteremben dolgozókról, akik azon fáradoztak, hogy a superior hotel kiérdemelhesse a háromcsillagos minősítést. "Alaposan átgondolt koncepcióval akár még tovább juthat a Levendula Hotel, az idén megvalósulhat a szálloda előtti tér rendezése, így az ide vezető autóútra, a járdára, a hotel szomszédságában található parkolóra és a közvilágításra koncentrálunk" - vázolta fel a közeljövő terveit. Algyő ma már szerves részét képzi a dél-alföldi régió turizmusának, köszönhetően a Borbála Gyógyfürdőnek, a Levendula Hotelnek és a Tájháznak. "Köszönhető ez annak is, hogy sok helyen megjelenünk, aminek a Gyevi Tour Kft. és a település nevezetessége is részesei. A tájházunk területileg ugyan picike, mégis országos jelentőséggel bír, hiszen 2015-ben megválasztották az év tájházának, és a múzeumok majálisán is a díszvendégek körében köszöntik. Egy jó algyői csomag összeállítása vonzó a szállóvendégek körében" - tette hozzá portálunk érdeklődésére

Szűcs Szabolcs

, a Gyevi Tour ügyvezetője. Ugyanakkor megjegyezte, az infrastrukturális fejlesztésekre nagyobb hangsúlyt fektetnek a jövőben, tekintve, hogy a gyógyfürdő, a tájház és a hotel messze helyezkednek el egymástól. "Tervezzük egy kilencszemélyes gépjármű, egy transzfer beszerzését, ami minden délelőtt és délután, naponta több alkalommal is fordulna a vendégekkel a fürdő és a hotel között."

Katona Ilona

, a Dél-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója gratulált a háromcsillagos minősítéshez, majd számokban ismertette a régió turisztikai adatait. Kiderült, a Dél-Alföldön óriási felfutás figyelhető meg a turizmus tekintetében, a 2015-ös év például rekordévnek számított: a kereskedelmi szálláshelyek 700 ezer vendéget regisztráltak. A külföldi vendégforgalom is emelkedett, Romániából és Szerbiából érkeztek a legnagyobb számban. Az igazgató hozzátette, a 2016-ös évet a gasztro élmények tematikus esztendejévé nyilvánította a Magyar Turizmus Zrt., amiből Algyő profitálhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.