Orbán: a turizmus a hazaszeretet egyik formája

2017. október 16., hétfő · Hozzászólok

A kormányzati gondolkodásban a turizmus nem csak pénzkereseti forrás, vagy a magyar gazdaság saját erején felül teljesítő ágazata, hanem a hazaszeretet egyik formája, ami misszió – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, az első Turizmus Summit 2017 konferencián hétfőn Budapesten. Tovább »

Csongrádban is él a lovasturizmus, a fejlesztésből viszont sosem elég

2017. október 8., vasárnap · Hozzászólok

5_1_lovasturizmus_Leon-Cavallo Lovasklub_2

Lovas nemzetként az egyik kiemelt turisztikai szolgáltatás lehetne hazánkban többek között a lovas túrázás, lovagoltatás. Megtudtuk, Csongrád megyében pezsgő lovas élet van, amelyet alátámasztanak a versenyeredmények, emellett a hobbilovaglás tekintetében is számos lehetőség áll az érdeklődők előtt. A további előrelépéshez azonban infrastrukturális fejlesztések is szükségeltetnek. Tovább »

Fazekas: a kormány számára a természet védelme nemzeti ügy

2017. szeptember 9., szombat · Hozzászólok

A természet és a környezet védelme a kormány számára nemzeti ügy. Ebben az uniós ciklusban a környezetvédelmi beruházások mértéke meghalad minden korábbi szintet – mondta a földművelésügyi miniszter szombaton, a Duna-Ipoly Nemzeti Park húszéves fennállását ünneplő Dömösi Zöld Forgatagon. Tovább »

Nem ismerik Szerbiát a magyar vállalkozók

2017. szeptember 1., péntek · Egy hozzászólás

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vajdasági Gazdasági Kamara – Szeged város önkormányzatával, valamint az Enterprise Europe Network szegedi és újvidéki irodáinak közreműködésével magyar-szerb üzleti találkozót szervezett Szegeden. Tovább »

Együttműködési megállapodást kötött a Nébih és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége

2017. augusztus 28., hétfő · Hozzászólok

A turisták hatékony tájékoztatása, ezáltal pedig az utazásokban rejlő élelmiszerlánc-biztonsági kockázatok csökkentése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Bakondi: a következetes biztonságpolitika miatt az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország a turisták számára

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

bakondi02kf

A kormány következetes biztonságpolitikája, a több tízezer rendőr és katona erőfeszítései és a hatóságok helytállása miatt alakult úgy Magyarország biztonsági helyzete, hogy hazánkat egy brit felmérés szerint a kilencedik legbiztonságosabb úti céllá választották – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden az MTI-nek. Tovább »

Háromszáz milliárd forint a Kisfaludy szállásfejlesztési programra

2017. augusztus 19., szombat · Hozzászólok

A kormány stratégiai célja a turizmus jövedelemtermelő képességének erősítése, azaz a külföldi turisták tartózkodási idejének meghosszabbítása és költésük növelése, ennek érdekében egyetért a 2030-ig tartó, 300 milliárd forintos Kisfaludy szállásfejlesztési konstrukcióval – derül ki a kormány Magyar Közlönyben pénteken közzétett határozatából. Tovább »

Közel 700 millió forintból fejlesztik az észak-magyarországi és észak-alföldi lovas turisztikai infrastruktúrát

2017. augusztus 15., kedd · Hozzászólok

Közel 700 millió forintot szán a kormány az észak-magyarországi, valamint észak-alföldi lovas turisztikai infrastrukturális fejlesztésekre – jelentette be a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban, kedden. Tovább »

Arad megye varázslatos tájain jártunk

2017. augusztus 4., péntek · Egy hozzászólás

arad

Az utazás az egyetlen pénzen megvehető dolog, amely gazdagabbá tesz – tartja a mondás. Csongrád megye a szerb és a román határ közelségéből eredően tovább építkezhet a turisztika területén, határon átnyúló összefogással még közelebb kerülhetnek az országrészek gazdasági, infrastrukturális, turisztikai és kulturális értékei egymáshoz. Tovább »

A minőségi fesztiváloké a jövő – két szegedi is a legek között

2017. július 13., csütörtök · 5 hozzászólás

magyar_fesztival_szovetseg_elnokseg_sajttaj001kf

Szeged két fesztiválja, a szabadtéri és a THEALTER európai szakmai szervezetek elismerését is kivívta – hangzott el a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségének kihelyezett ülésén. Márta István, az MFSZ elnöke arról is szólt, hogy a kormányzat idén már 750 milliós keretből támogatja a kiemelt vidéki rendezvényeket, ezzel is hozzájárulva a minőség növeléséhez. Tovább »

Green Holidays: a kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága is vizsgálatot indított

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

A fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága jelenleg vizsgálatot folytat az indulhatunk.hu oldalt üzemeltető SzállásOutlet Kft.-vel szemben, miután a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) korábban bejelentést tett az oldal szolgáltatásainak értékesítésével kapcsolatban – közölte a fővárosi kormányhivatal az MTI érdeklődésére kedden. Tovább »

Csődbe jutott a Green Holidays utazási iroda, szállás nélkül maradtak magyar utasok Antalyában

2017. július 2., vasárnap · Hozzászólok

Fizetésképtelenséget jelentett vasárnap kora este a Green Holidays Kft., a társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. Tovább »

Turisztikai ügynökség – A magyarok több mint fele tervez utazást nyáron

2017. június 21., szerda · Hozzászólok

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) legfrissebb kutatása szerint a magyar háztartások több mint fele, 51 százaléka tervez főszezoni utazást, míg 2012-ben a megkérdezett háztartásoknak még csupán a 36 százaléka tervezte ezt – mondta Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán szerdán. Tovább »

Nagy hiány van a Balatonnál vendéglátó szakemberből

2017. június 7., szerda · Hozzászólok

A Balatonnál az idei turisztikai szezonban nagy hiány van a gyakorlattal rendelkező szakemberekből, elsősorban szakácsból, pincérből, eladóból, a helyzetet ugyan enyhíti a diákok nyári munkába állása, de szükség volna állami szerepvállalásra is – mondta Kertész Rezső ügyvezető társelnök a KISOSZ (Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete) dél-balatoni turisztikai szezonindító fórumán, szerdán Balatonszárszón. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: 1,7 millió embert sikerült bevonni a kormányzásba (FRISSÍTVE)

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

Lázár János

A magyar kormány mintegy 1,7 millió emberrel folytatott párbeszédet, ennyi embert sikerült bevonnia a kormányzásba – értékelte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a most zárult nemzeti konzultációt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János visszautasította Soros György magyar származású amerikai üzletember brüsszeli kijelentését is, mert az szerinte igazságtalan Magyarországgal szemben, és súlyosan elferdíti a valóságot. Tovább »

Készülnek a turisztikai idényre a szegedi rendőrök és a polgárőrök

2017. június 1., csütörtök · 4 hozzászólás

cof

A turistákra és a nyaralni utazókra is gondoltak a rendvédelmi szervek. Több kampánnyal a gyerekeket és az egyetemistákat szólítják meg. Tovább »

Közösen fejlesztenék a Dél-Tisza-völgy vízi turizmusát

2017. április 24., hétfő · Egy hozzászólás

algyo_alairas_gs

Nyolc partner írta alá a Dél-Tisza-völgy vízi turizmusának fejlesztését célzó együttműködési megállapodást az Algyői Falunapok keretében. A cél, hogy a térség turisztikai, és az ahhoz kapcsolódó gazdasági és infrastrukturális fejlesztéseket támogassák. Tovább »

Turisztikai ügynökség: minden idők legjobb éve volt 2016 a turizmusban

2017. február 11., szombat · Hozzászólok

Rekordévet zárt tavaly a magyar turizmus, az idegenforgalom minden idők legjobb évét könyvelhette el 2016-ban, és idén is hasonló eredményekre számítanak az ágazatban, miután 2017 a sportturizmus éve lesz – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Szállodaszövetség: a nagy sportesemények jelentős hatással vannak a turizmusra

2017. február 9., csütörtök · Egy hozzászólás

A szállodák átlagára 25 százalékkal növekedhet Budapesten az úszó vb és a Forma-1 idején – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének ügyvezető elnökségi tagja csütörtökön az M1 aktuális csatornának. Tovább »

A Jézuskától a céges buliig – A karácsony mint folyamatosan változó ünnep

2016. december 25., vasárnap · Egy hozzászólás

mod_laszlo01_gs

Míg a kommunizmus idején a karácsony szakrális jellegét próbálta a hatalom elvenni, addig ma az ünnepnek egyfajta fesztivállá válása figyelhető meg – mondja Mód László néprajzkutató, akivel arról beszélgettünk, miként is lett fenyőünnep a Megváltó születésének ünnepéből, majd ez hogyan válik lassan turisztikai attrakcióvá napjainkban. Tovább »

Szlovénia és Magyarország erősítené turisztikai kapcsolatait

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

A Szlovénia és Magyarország közötti turisztikai forgalom élénkítéséről tárgyalt Mariborban a Magyar-Szlovén Turisztikai Munkacsoport, a szervezet szerdán tartotta negyedik ülését – tájékoztatta a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Magyarország megerősítheti térségbeli turisztikai piacvezető szerepét

2016. október 19., szerda · Hozzászólok

Magyarország megerősítheti térségbeli turisztikai piacvezető szerepét jövőre, amikor Közép-Kelet-Európa lesz a Global Tourism Economy Forum díszvendége – mondta Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos Makaón, az október 15-16-án tartott idei fórumon, ahol az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) főtitkárával, Makaó turisztikai hivatalának vezetőjével és főkormányzó-helyettesével is tárgyalt – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. Tovább »

Az akadálymentes utazást népszerűsíti az idén a turizmus világnapja

2016. szeptember 27., kedd · Hozzászólok

Az akadálymentes utazást népszerűsíti az idén az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) felhívása, amelyhez csatlakozva Magyarországon hatodik alkalommal ünneplik meg a turizmus világnapját szeptember 27-én, a Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint országszerte ingyenes programokkal várják az érdeklődőket. Tovább »

Nőttek a magyarországi fürdők bevételei a nyári szezonban

2016. szeptember 23., péntek · Hozzászólok

A Magyar Fürdőszövetség előzetes adatai szerint az idei nyári főszezonban két százalékkal magasabb árbevételt értek el a magyarországi fürdők, miközben a vendégforgalom a múlt évhez hasonlóan alakult. A szövetség szeretné elérni, hogy a fürdőszolgáltatások bekerüljenek a kedvezményes áfakörbe, illetve a szálláshely-szolgáltatással és a vendéglátással együtt tartósan benn is maradjanak. Tovább »

Íme 5 dolog, amit ingyen élvezhetsz Barcelonában!

2016. szeptember 15., csütörtök · Hozzászólok

la-sagrada-familia-1-1224639

Spanyolország rendkívül széles idegenforgalmi kínálattal várja a turistákat egész évben. Második legnagyobb városa gyakorlatilag évszaktól függetlenül nagy népszerűségnek örvend. Területén egyszerre van jelen a történelmi múlt, a páratlan építészeti remekművek, kultúra és a tengerparti fürdőzés nyújtotta kikapcsolódás. Az izgalmas metropolisz nem csak a modern várostervezés kiváló példája, de a 20. századi avantgarde művészet szárnypróbálgatásainak legszebb helyszíne is. A város látnivalói összeforrtak Antoni Gaudí nevével, aki a modernizmus, az organikus építészet világhírű képviselője.
Tovább »

Szállodaszövetség: a belföldi turizmus miatt nőtt a vendégéjszakák száma

2016. augusztus 18., csütörtök · Hozzászólok

A belföldi turizmus erősödésének köszönhetően országosan 5,6 százalékkal emelkedett a szállodai vendégéjszakák száma az év első felében – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Tovább »

A tavalyinál erősebb nyári szezont vár a szállodaszövetség

2016. július 20., szerda · Hozzászólok

A tavalyinál erősebb nyári szezonra számít a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) az alapján, hogy az év első öt hónapjában minden magyarországi régióban nőtt a szállodák összes bruttó forgalma és a vendégéjszakák száma is – mondta Niklai Ákos, a szállodaszövetség elnöke az MTI érdeklődésére szerdán. Tovább »

Következő oldal »