Közélet

Miniszterelnökség: legalább egymilliárd forintot fordít a kormány a paksi térség fejlesztésére

Miniszterelnökség: legalább egymilliárd forintot fordít a kormány a paksi térség fejlesztésére

2016. január 19., kedd
Miniszterelnökség: legalább egymilliárd forintot fordít a kormány a paksi térség fejlesztésére

A paksi térség fejlesztésére a kormány a tavalyi, 750 millió forintot meghaladó összeg után 2016-ban legalább egymilliárd forintot biztosít - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Pakson.

A Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint

Lázár János

erről a Paksi Társadalmi Tanács ülésén beszélt. Elmondása szerint Lázár János várja a települések terveit, javaslatait a források hatékony felhasználására. Emellett beszélt arról is, hogy a Paks II projekt mindenben az előzetes ütemtervnek megfelelően halad. Kiemelte: az unió sem vitatja, hogy szükség van új blokkokra Pakson, Brüsszellel kereskedelempolitikai jellegű vitája van a magyar kormánynak, amely azonban nem veszélyezteti és nem késlelteti a Paks II projekt megvalósítását. A miniszter arról is beszélt: stratégiai cél, hogy minél több magyar vállalkozás vegyen részt a projekt megvalósításában, valamint olyan biztonságosan működő atomerőmű épüljön, amely hosszú távon olcsó áramot biztosít a lakosság és az ipari fogyasztók számára. Az ülésen

Süli János

polgármester (Fidesz-KDNP), a tanács társelnöke elmondta, a társadalmi tanács keretében kialakult együttműködésnek köszönhetően a térség települései az elvárásaiknak megfelelő mértékű támogatásban részesültek, amellyel a civil szervezetek és a sportegyesületek támogatása mellett számos sikeres fejlesztést valósítottak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.