Putyin: Magyarország megerősítette atomerőmű-bővítési szándékát

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

Magyarország megerősítette szándékát, hogy folytatja a paksi erőmű Oroszországgal közös bővítési projektjének megvalósítását – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Projektorija elnevezésű tudományos-technikai diákfórumon. Tovább »

Paksi bővítés: kiírták a turbinaszigetek beszerzésére a tendert

2017. július 4., kedd · Hozzászólok

A Paks II. projekt fővállalkozója, az orosz ASZE Mérnöki Vállalat Rt. kiírta a beszerzési eljárást a Paks II. Atomerőmű két új blokkja turbina-generátor gépcsoportjainak szállítására – közölte a Roszatomhoz tartozó fővállalkozó kedden az MTI-vel. Tovább »

Paksi bővítés – Az erőművet bővítő orosz fővállalkozó idén pályázatokat ír ki

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

Tendereket ír ki idén az ASZE orosz cégcsoport, hogy az építők a terepen a jövő év elején megkezdhessék a Paks II projekt előkészítését – jelentette ki Valerij Limarenko, a paksi erőművet bővítő orosz fővállalkozó cégcsoport elnöke hétfőn az MTI kérdésére Moszkvában az Atomexpo 2017 nemzetközi fórumon. Tovább »

Paksi bővítés – Aszódi Attila: törekszenek a 40 százalékos magyarországi beszállítói arányra

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

A Paks II beruházásnál 40 százalékos magyarországi beszállítói arányra törekszenek, a Roszatom is elkötelezett, hogy amennyire csak lehet, magyar vállalkozásokat vonjon be a munkába, de ezen dolgozni kell – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos a Portfolio keddi budapesti, Clean Energy konferenciájának szünetében újságírók előtt. Tovább »

Paks II. – Aszódi Attila: nagy a nemzetközi érdeklődés a beruházás iránt

2016. október 31., hétfő · Hozzászólok

Nagy a nemzetközi érdeklődés a Paks II. beruházás iránt, az Európai Unió minden tagországa figyelemmel kíséri a projektet – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos hétfőn magyar újságíróknak a prágai VVER 2016 nemzetközi konferencia szünetében. Tovább »

Paksi bővítés – Lázár: közel a megállapodás Brüsszellel

2016. május 27., péntek · Hozzászólok

Közel került a magyar kormány ahhoz, hogy az Európai Bizottsággal közös megoldást találjon azoknak az aggályoknak és kételyeknek az eloszlatására, amelyek joggal vagy jog nélkül fogalmazódnak meg a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva.
Tovább »

Lázár: az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár (FRISSÍTVE)

2015. november 26., csütörtök · 4 hozzászólás

Lázár János

A magyar kormány szerint az illegális bevándorlás és a terrorizmus elválaszthatatlan egymástól, “kéz a kézben jár” egymással, Európában pedig növekszik a terrorveszély – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Paksi bővítés: Lázár János Brüsszelben tárgyalt az atomerőmű bővítéséről

2015. szeptember 29., kedd · Hozzászólok

Az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatóságának vezetőjével és az Európai Unió versenyjogi ügyekért felelős biztosával tárgyalt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a paksi atomerőmű bővítéséről Brüsszelben – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.
Tovább »

Aszódi Attila: 11 ország jelezte részvételét a nemzetközi konzultáción

2015. szeptember 18., péntek · Hozzászólok

Harminc országot hívtak meg a Paks II. beruházás környezeti hatásairól jövő héten kezdődő nemzetközi konzultációkra, hogy mondják el véleményüket a környezeti hatástanulmányról és a környezeti hatásokról, közülük 11 ország jelezte, hogy szeretne ebben a folyamatban részt venni – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken az M1 aktuális csatornának. Tovább »

Paksi bővítés – Aszódi Attila: jövő héten kezdődnek a nemzetközi konzultációk a beruházásról

2015. szeptember 18., péntek · Hozzászólok

Szakmai párbeszédre, de tiltakozásra is számítanak a Paks II. beruházás környezeti hatásairól kezdődő nemzetközi konzultációkon, a felmerülő kérdéseket azonban megnyugtatóan meg tudják válaszolni – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtök este az InfoRádió Aréna című műsorában.
Tovább »

Paksi bővítés: az előkészítési folyamat a teljes beruházási költség tíz százalékát teszi ki

2015. május 16., szombat · Hozzászólok

A két új paksi atomerőművi blokk építésének 2018-ra tervezett megkezdéséig a teljes beruházási költség mintegy tíz százalékára lesz szükség a nemzetközi tapasztalatok szerint – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában.
Tovább »

Paksi bővítés – Lázár: társadalmi tanács összesíti a környékbeli települések szempontjait

2015. május 14., csütörtök · Hozzászólok

Giró-Szász András; Lázár János

Társadalmi tanács létrehozásáról döntött a kormány a paksi bővítéssel kapcsolatosan a negyvenegy környékbeli település képviselő-testületének és országgyűlési képviselőinek bevonásával, Paks polgármesterének vezetésével – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Paksi bővítés: az alternatív fűtőanyag beszerzésének többletköltségei lennének

2015. március 13., péntek · Hozzászólok

Miután az Európai Bizottság nem fogadta el azt, hogy az orosz fél szállítsa a fűtőanyagot az új paksi erőműbe, alternatív beszerzési forrást kell keresni, ennek azonban többletköltségei lehetnek – mondta Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója pénteken, a HírTV Magyarország élőben című műsorában.
Tovább »

Brüsszel nem akadályozza a paksi bővítést (FRISSÍTVE)

2015. március 13., péntek · 2 hozzászólás

atomeromu01

Brüsszel nem blokkolja a paksi atomerőmű bővítését, az építkezést, az Európai Bizottság csak a fűtőanyag beszerzésére vonatkozó szerződéssel foglalkozott – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére Anna-Kaisa Itkonen, a brüsszeli testület energiaügyekért felelős szóvivője. Tovább »

Paksi bővítés – Lázár: folyamatos az egyeztetés, megnyugtató megoldás lesz az üzemanyag-szállításról (FRISSÍTVE)

2015. március 13., péntek · Egy hozzászólás

A paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatos üzemanyag-szállítási vitában folyamatos az egyeztetés az unió és a magyar kormány között, és olyan megnyugtató megoldás készül, amely garantálja Magyarországnak a biztonságos üzemanyagellátást, valamint lehetővé teszi majd, hogy “az oroszok is szállítsanak üzemanyagot” – erről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Tovább »

Financial Times: az EU leállította a paksi bővítésről kötött magyar-orosz megállapodást

2015. március 12., csütörtök · 9 hozzászólás

Leállította az Európai Unió a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött 12 milliárd eurós megállapodás végrehajtását – jelentette csütörtök este a Financial Times című brit üzleti lap, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.
Tovább »