Paksi bővítés – Az erőművet bővítő orosz fővállalkozó idén pályázatokat ír ki

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

Tendereket ír ki idén az ASZE orosz cégcsoport, hogy az építők a terepen a jövő év elején megkezdhessék a Paks II projekt előkészítését – jelentette ki Valerij Limarenko, a paksi erőművet bővítő orosz fővállalkozó cégcsoport elnöke hétfőn az MTI kérdésére Moszkvában az Atomexpo 2017 nemzetközi fórumon. Tovább »

Paksi bővítés – Aszódi Attila: törekszenek a 40 százalékos magyarországi beszállítói arányra

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

A Paks II beruházásnál 40 százalékos magyarországi beszállítói arányra törekszenek, a Roszatom is elkötelezett, hogy amennyire csak lehet, magyar vállalkozásokat vonjon be a munkába, de ezen dolgozni kell – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos a Portfolio keddi budapesti, Clean Energy konferenciájának szünetében újságírók előtt. Tovább »

Paks II. – Aszódi Attila: nagy a nemzetközi érdeklődés a beruházás iránt

2016. október 31., hétfő · Hozzászólok

Nagy a nemzetközi érdeklődés a Paks II. beruházás iránt, az Európai Unió minden tagországa figyelemmel kíséri a projektet – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos hétfőn magyar újságíróknak a prágai VVER 2016 nemzetközi konferencia szünetében. Tovább »

Paksi bővítés – Lázár: közel a megállapodás Brüsszellel

2016. május 27., péntek · Hozzászólok

Közel került a magyar kormány ahhoz, hogy az Európai Bizottsággal közös megoldást találjon azoknak az aggályoknak és kételyeknek az eloszlatására, amelyek joggal vagy jog nélkül fogalmazódnak meg a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva.
Tovább »

Lázár: az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár (FRISSÍTVE)

2015. november 26., csütörtök · 4 hozzászólás

Lázár János

A magyar kormány szerint az illegális bevándorlás és a terrorizmus elválaszthatatlan egymástól, “kéz a kézben jár” egymással, Európában pedig növekszik a terrorveszély – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Következő oldal »