Közélet

Tóth Péter: A szocialisták morálisan megbuktak

Tóth Péter: A szocialisták morálisan megbuktak

2015. december 5., szombat
Tóth Péter: A szocialisták morálisan megbuktak
jobbik_sajttaj01kf

A Jobbik szegedi önkormányzati képviselője szerint a város az utolsó vagyonát, az ingatlanfedezeteit fogja ebben a ciklusban felélni.

A nemrég kirobbant KSE-botrány

szegedi vonatkozásáról

beszélt

Tóth Péter

, a Jobbik szegedi önkormányzati képviselője szombati sajtótájékoztatóján. "Egy kecskeméti sportegyesület ügyében a támogatások vonatkozásában 425 millió forint tűnt el eddig, illetve még további 300 millió forinttal nem tud ez a sportegyesület elszámolni, ez alapján a szegedi ügyészség vádat emelt hat vádlott ellen. Ebben az egyik szereplő Kecskemét volt fideszes elnöke, azonban egy szegedi cég is érintett, az egyik szocialista képviselőhöz, nevezetesen

Tóth Károlyhoz

kötődő családi körről van szó, aki érintett ebben a vádemelésben, konkrétan az érintett cég vezetői között találjuk a lányát, illetve a vejét" - fogalmazott a jobbikos képviselő. A támogatásokat a sportegyesület úgy játszotta ki, hogy minimálbérre jelentette be a sportolóit, és a támogatásokat tovább számlázta marketingszerződések formájában, amelyek mögött valós teljesítmény nem volt, ezeket a pénzeket pedig készpénzben felvették, majd nem számoltak el vele, emiatt indult meg az eljárás. "Mivel Szegeden a szocialista érdekeltség is megmutatkozik ebben a történetben, illetve Tóth Károly érintettsége, így nagyon nehéz őt mostantól komoly vennünk olyan tekintetben, hogy erkölcsi prédikációt tartson arról, hogy kell felhasználni a közpénzeket, a cégek milyen formában működtek az elmúlt időszakban" - mondta el Tóth Péter, valamint hozzátette: "Tóth Károly most már morális értelemben megbukott ezen az ügyön keresztül, hiszen ha valaki harminc éve közszereplő, és a saját családját nem tudja felvilágosítani arról, hogy mit ne csináljon, az elég elgondolkodtató tény..."

toth_karoly_trafik01_gs

A jobbikos politikus kitért a TAO, nevezetesen a társasági adók formájában megnyilvánuló sporttámogatásokra is, azok a cégek, melyek nyereséget termelnek, eldönthetik, hogy a nyereségüket az állam részére vagy sportegyesület számára fizetik be. "Magyarországon körülbelül 60-70 milliárd forintról beszélünk, amit TAO-támogatások formájában osztanak ki a különböző sportegyesületek között, és ezzel több komoly gond van: egyrészt az állami költségvetésbe ezek a pénzek nem kerülnek be, másrészt ezeknek a követése semmilyen formában nem oldható meg" - fejtette ki Tóth Péter, aki szerint rengeteg visszaélés lesz a TAO-támogatások környékén. Mint mondta, egy következő jobbik kormánynak legfontosabb lépése az lesz, hogy ezeket a támogatási rendszereket megpróbálja átvilágítani. Kiemelte, hogy az a oktatás, a szociális szféra és az egészségügy bőségesen el tudnák viselni ezeket a forrásokat. "Nem a sport ellen vagyunk, de azért nem tartjuk igazságosnak azt, hogy cégek a nyereségükről ilyen módon dönthessenek, ami egyesül a politikai korrupcióval" - hangsúlyozta. Mindezek mellett Tóth Péter kitért az európai uniós beruházásokhoz kötődő visszaélésekre, a legnagyobb korrupciós mezőnek nevezve a nagy operatív programokat. "Itt általános gyakorlat a tíz-tizenkétszeres túlszámlázás, a pénzek visszaosztására megvannak a bejáratott módszerek, melyeket a közvélemény sejt, de nem tud, csak annyiban érzékel, hogy politikusokhoz közel álló családtagok, barátok hirtelen meggazdagodnak" - hangzott el a sajtótájékoztatón. "Ezt a gyakorlatot mind a sporttámogatási finanszírozás, mind az európai uniós támogatások felhasználása tekintetében meg fogjuk változtatni, hiszen ez egy torz nemzetgazdasági arculatot teremt Magyarországon" - emelte ki a jobbikos képviselő. Tóth Péter a korrupciót jelölte meg a magyarországi munkaerő elvándorlásának fő okaként, megemlítette, hogy a fiatalok 80%-a tervezi Szegeden, hogy szakmája elvégzése után elhagyja a várost, aminek kapcsán kiemelte a város felelősségét. "A polgármester úr vághat át szalagokat útfelújításokkor, de ettől nem lesz több munkalehetőség a szegedieknek" - jegyezte meg.

47_es_ut_atadasa19_gs

Kitért a szegedi helyzetre, vízfejűnek nevezve a szegedi rendszert, a problémát a jobbikosok a városi-egyetemi összefonódásban látják, a nagy projektek kapcsán szintén politikusokhoz kötődő családtagok nyertek el hatalmas összegeket az elmúlt időszakban, viszont valós termelő munkahelyet nem tudtak létrehozni. A politikus kritikát fogalmazott meg a szocialista vezetéssel szemben a városi fürdőt illetően, kiemelte a helyi ipar hiányát, amihez erősen kapcsolódik az iparűzési adóból érkező bevétel elmaradásával. "Gyakorlatilag a város az utolsó vagyonát, az ingatlanfedezeteit fogja ebben a ciklusban felélni, nyilván ezért kell az I-es kórházat eladnia, és különböző ingatlanjait értékesíti az önkormányzat jelen pillanataiban, ez az utolsó forrás, az utolsó kapaszkodó, a város szocialista frakciójának tagjai pedig teli vannak botrányos és korrupciós ügyekkel - azt gondolom, hogy ha valaki szeretné, hogy normálisan működjön az ország vagy a város, akkor le kell váltani azt a korrupt garnitúrát, aki az elmúlt huszonöt évben irányította a várost, illetve Magyarországot" - zárta gondolatait Tóth Péter.

"A polgármester úr vághat át szalagokat útfelújításokkor, de ettől nem lesz több munkalehetőség a szegedieknek"KLIKK: http://szegedma.hu/?p=594224

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.