Közélet

Átadták az idei Sélley Sándor-díjakat a Szegedi Ítélőtáblán

Átadták az idei Sélley Sándor-díjakat a Szegedi Ítélőtáblán

2015. június 17., szerda
Átadták az idei Sélley Sándor-díjakat a Szegedi Ítélőtáblán
selley_dij

A Szegedi Ítélőtábla vezetése és Bírói Tanácsa a táblabíróság újjáalakulásának 10. évfordulóján, 2013-ban a Szegedi Királyi Ítélőtábla 1891-ben kinevezett első elnökéről, Sélley Sándorról elnevezett díjat alapított. Ezt minden évben az a bíró és igazságügyi alkalmazott kaphatja meg, akit az ítélőtábla dolgozói maguk közül megszavaznak.

Az idén

Vadászi Andrásné

irodakezelő-írnok és

Mezőlaki Erik

, a büntető kollégium tanácselnök bírója vehette át a Sélley-díjat

Harangozó Attilától

, a Szegedi Ítélőtábla elnökétől és

Hegedűs Istvántól

, a Bírói Tanács elnökétől azon a táblabíróság dísztermében megtartott ünnepségen, amelyen részt vett

Vízkeleti Mariann

, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és

Hámori Attila

, az Országos Bírói Tanács soros elnöke, az ítélőtábla elnökhelyettese is. "Vadászi Andrásné 1992. április 1-től 2003. február 28-ig ügykezelő-írnok volt a Szegedi Városi Bíróság Büntető Kezelőirodájában, azóta a Szegedi Ítélőtábla Büntető Irodáján dolgozik irodakezelő-írnok munkakörben. 23 éves igazságügyi szolgálati jogviszonya alatt mindig lelkiismeretesen, nagy szakértelemmel és hivatástudattal végezte munkáját. Munkatársaival és az ügyfelekkel segítőkész, udvarias és türelmes" – emelte ki beszédében Harangozó Attila. Mezőlaki Erik 1989-ben diplomázott a Budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán. 1991-ben lett büntető ügyszakos bíró a Gyulai Városi Bíróságon, 1995-től megyei bíróként dolgozott a Békés Megyei Bíróságon, majd 2003. május 15-től lett a Szegedi Ítélőtábla büntetőbírója. 2013. január 1-jétől a Szegedi Ítélőtábla Büntető Kollégiumának tanácselnöke. "Mezőlaki Erik nem csak ítélkező bíróként, hanem számos más területén kiválót alkotott az elmúlt évek során" – mondta el Harangozó Attila. Így például az Igazságügyi Szakértői Vizsgabizottság, a Fogalmazói Felvételi Versenyvizsga-bizottság, az Elsőfokú Szolgálati Bíróság, a Jogi Szakvizsgabizottság, a Magyar Bírói Egyesület Országos Elnökségének is tagja, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntető és Büntető Eljárásjogi tanszékének tudományos munkatársa. 2006 óta folyamatosan tart előadásokat és gyakorlati órákat büntető eljárásjogból a az SZTE-n, a Magyar Igazságügyi Akadémián, de felkérték előadások tartására a Békés Megyei és a Csongrád Megyei Ügyvédi Kamarában, valamint a Magyar Jogászegyletben is. Számos jogi publikációja jelent meg szaklapokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.