Handó Tünde Szegeden: A magyar igazságszolgáltatás megállja a helyét Európában, ám a bírák nálunk keresnek a legkevesebbet

2017. április 20., csütörtök · 4 hozzászólás

torvenyszek_evertekelo007kf

Az ítélkezési munkának időszerűnek, magas színvonalúnak kell lennie, s azt független bíráknak kell végezniük – hangsúlyozta Handó Tünde, az ítélőtábla és a törvényszék évértékelőjén. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke méltatta a Szegeden folyó szakmai munkát, és arról is szólt, hogy a törvényszék Széchenyi téri épületét 5 milliárd forintból fogják megújítani. Tovább »

Az elektronikus eljárásról és a közérthetőségről tartott képzést a Szegedi Törvényszék

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Törvényszék április 6-án a polgári perekben megvalósuló elektronikus kommunikáció gyakorlati kérdéseivel foglalkozó regionális képzést tartott a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék igazságügyi alkalmazottai részére. Tovább »

Regionális képzést tartottak a Szegedi Ítélőtáblán a költségvetési csalás főbb kérdéseiről

2017. április 4., kedd · Hozzászólok

SZITB_kepzes_17_04_03

Mik a költségvetési csalás alapvető jellemzői, hogyan illeszthető az ezzel kapcsolatos magyar törvénykezés az uniós jogba? Egyebek mellett ezzel is foglalkoztak azok a bírák és bírósági titkárok, akik tegnap, április 3-án részt vettek a Szegedi Ítélőtábla regionális képzésen. Tovább »

Enyhébb ítéleteket hozott a Szegedi Ítélőtábla a Békés megyei „Harruckern-ügyben”

2017. március 28., kedd · 2 hozzászólás

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla Hegedűs István vezette büntető tanácsa a hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt Z. A. és társai ellen indított büntetőügyben az I. fokon eljáró Gyulai Törvényszék döntésének az ítélet ellen fellebbező a II., IX., XII., XV., XVII., XIX. és XXII. rendű vádlottakra vonatkozó részét. Tovább »

Három év börtönbüntetésre ítéltek egy vállalkozót adócsalás és magánokirat hamisítás miatt

2017. március 22., szerda · Hozzászólok

biro_birosag_per_itelet

Adócsalás és magánokirat hamisítás miatt három év börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy vállalkozót. Az ítéletet a Szegedi Ítélőtábla helyben hagyta. Tovább »

Jogerősen tizenhárom évre ítélték a saját kislányát összeszurkáló lajosmizsei férfit

2017. március 16., csütörtök · Hozzászólok

jog_birosag_torveny

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a lajosmizsei férfit, aki egy konyhakéssel többször mellkason szúrta saját másfél éves kislányát. Tovább »

Sakkozó bántalmazása – Hatályon kívül helyezte a táblabíróság az elsőfokú ítéletet

2017. március 14., kedd · Hozzászólok

jog_birosag_torveny

Hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla kedden a Szegedi Törvényszék Szaúd Mohamed al-Marzúki egyesült arab emírségekbeli sakkvezető 2012-es bántalmazása ügyében született elsőfokú ítéletét. Tovább »

Következő oldal »