Megújult biztonsági berendezések védik a Szegedi Ítélőtáblát + FOTÓK

2017. május 23., kedd · Hozzászólok

biztonság1 (1)

Az ítélkezés zavartalanságának biztosítása alapvető érdeke minden bíróságnak. Ez az Országos Bírósági Hivatal elnökének, Handó Tündének is egyik legfontosabb stratégiai célja, ezért országszerte jelentős összegeket költ az OBH a biztonsági rendszerek kiépítésére és korszerűsítésére. E program keretében újult meg a Szegedi Ítélőtábla biztonsági rendszere is. Tovább »

Cégjogi ismeretek nem cégbírák számára – Regionális képzést tartott a Szegedi Törvényszék

2017. május 10., szerda · Hozzászólok

szegedi_torvenyszek

A Magyar Igazságügyi Akadémia képzési programjának megfelelően tartott regionális képzést május 8-án, hétfőn a Szegedi Törvényszék. Az egész napos oktatáson a Szegedi Ítélőtáblán és a Szegedi Törvényszéken polgári ügyszakban szolgálatot teljesítő bírák és bírósági titkárok vettek részt. Tovább »

Több száz milliós adócsalási ügyben hozott jogerős ítéletet a szegedi táblabíróság

2017. május 10., szerda · Egy hozzászólás

biro_birosag_per_itelet

Jogerősen másfél és négy év közötti börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla azokat a Bács-Kiskun megyei vállalkozókat, akik fiktív számlák felhasználásával 2005-ben és 2006-ban több száz millió forintnyi adót nem fizettek be. Tovább »

Keretjelzálog: Hat év után nyert pert a Solymosi házaspár!

2017. május 4., csütörtök · 4 hozzászólás

keretjelzalog_itelet008kf

A hat éve húzódó pereskedés Solymosi Lajosék számára kedvezően végződött, részben megváltoztatta ugyanis a harmadjára megismételt első fokú eljárásban hozott ítéletet a Szegedi Ítélőtábla, a házaspár lakására vonatkozó banki keresetet elutasítva. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, nem kell fizetniük, és immár az a veszély sem áll fenn, hogy elárverezik a fejük fölül lakásukat. Tovább »

Jogerős lett a „földön kívüli” csaló 8 év 6 hónap börtönbüntetése

2017. május 4., csütörtök · Hozzászólok

A büntetési tétel tekintetében helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Törvényszék ítéltét, így 8 év 6 hónap börtön ítélte a táblabíróság azt a férfit, aki éveken át különböző módszerekkel, nem létező beruházásokra hivatkozva, magát földönkívüli személynek beállítva, több mint 410 millió forintot csalt ki a megtévesztett sértettekből. Tovább »

Handó Tünde Szegeden: A magyar igazságszolgáltatás megállja a helyét Európában, ám a bírák nálunk keresnek a legkevesebbet

2017. április 20., csütörtök · 4 hozzászólás

torvenyszek_evertekelo007kf

Az ítélkezési munkának időszerűnek, magas színvonalúnak kell lennie, s azt független bíráknak kell végezniük – hangsúlyozta Handó Tünde, az ítélőtábla és a törvényszék évértékelőjén. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke méltatta a Szegeden folyó szakmai munkát, és arról is szólt, hogy a törvényszék Széchenyi téri épületét 5 milliárd forintból fogják megújítani. Tovább »

Az elektronikus eljárásról és a közérthetőségről tartott képzést a Szegedi Törvényszék

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Törvényszék április 6-án a polgári perekben megvalósuló elektronikus kommunikáció gyakorlati kérdéseivel foglalkozó regionális képzést tartott a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék igazságügyi alkalmazottai részére. Tovább »

Regionális képzést tartottak a Szegedi Ítélőtáblán a költségvetési csalás főbb kérdéseiről

2017. április 4., kedd · Hozzászólok

SZITB_kepzes_17_04_03

Mik a költségvetési csalás alapvető jellemzői, hogyan illeszthető az ezzel kapcsolatos magyar törvénykezés az uniós jogba? Egyebek mellett ezzel is foglalkoztak azok a bírák és bírósági titkárok, akik tegnap, április 3-án részt vettek a Szegedi Ítélőtábla regionális képzésen. Tovább »

Enyhébb ítéleteket hozott a Szegedi Ítélőtábla a Békés megyei „Harruckern-ügyben”

2017. március 28., kedd · 2 hozzászólás

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla Hegedűs István vezette büntető tanácsa a hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt Z. A. és társai ellen indított büntetőügyben az I. fokon eljáró Gyulai Törvényszék döntésének az ítélet ellen fellebbező a II., IX., XII., XV., XVII., XIX. és XXII. rendű vádlottakra vonatkozó részét. Tovább »

Következő oldal »