Három év börtönbüntetésre ítéltek egy vállalkozót adócsalás és magánokirat hamisítás miatt

2017. március 22., szerda · Hozzászólok

biro_birosag_per_itelet

Adócsalás és magánokirat hamisítás miatt három év börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy vállalkozót. Az ítéletet a Szegedi Ítélőtábla helyben hagyta. Tovább »

Jogerősen tizenhárom évre ítélték a saját kislányát összeszurkáló lajosmizsei férfit

2017. március 16., csütörtök · Hozzászólok

jog_birosag_torveny

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a lajosmizsei férfit, aki egy konyhakéssel többször mellkason szúrta saját másfél éves kislányát. Tovább »

Sakkozó bántalmazása – Hatályon kívül helyezte a táblabíróság az elsőfokú ítéletet

2017. március 14., kedd · Hozzászólok

jog_birosag_torveny

Hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla kedden a Szegedi Törvényszék Szaúd Mohamed al-Marzúki egyesült arab emírségekbeli sakkvezető 2012-es bántalmazása ügyében született elsőfokú ítéletét. Tovább »

Három év felfüggesztett börtönre ítélték az életveszélyes sérülést okozó holland férfit

2017. február 21., kedd · Hozzászólok

biro_birosag_per_itelet

Két év, végrehajtásában az I. fokon megállapított 5 helyett 3 évre felfüggesztett börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a holland férfit, aki Tiszajenőn a szomszédjánál dolgozó munkásra támadt, és annak életveszélyes sérülést okozott. Emellett az ítélőtábla 300 ezer forint pénzbüntetést is kiszabott. Tovább »

Történeti pályázaton nyert a Szegedi Ítélőtábla

2017. február 10., péntek · Hozzászólok

Három éve kezdte meg a Szegedi Ítélőtábla intézménytörténetének tudományos feldolgozását. Eddig két kötet jelent meg. Mivel sikeresen pályázott a Szegedi Ítélőtábla az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett 2016. évi Ráth György bírósági történeti és hagyományápolási pályázaton, hamarosan megkezdődhetnek a harmadik kötet munkálatai is. Tovább »

Következő oldal »