Közélet

Szociális katasztrófa elé néz az ország az MSZP szerint

Szociális katasztrófa elé néz az ország az MSZP szerint

2015. február 4., szerda
Szociális katasztrófa elé néz az ország az MSZP szerint
mszp_sajttaj03_gs

A költségvetést kritizálta és az önkormányzatok nehéz helyzetéről beszélt Szegeden Burány Sándor szocialista parlamenti képviselő, a Magyar Országgyűlés Költségvetési Bizottságának elnöke.

"A költségvetés elkészítésekor két dologra kell figyelni: hogy mire jut forrás és mire nem szabad költeni" - foglalta össze a szegedi költségvetés készítéséről

Kozma József

, az MSZP-Összefogás Szegedért frakcióvezetője a Közéleti Kávéház Baloldali Páholy estjét megelőző sajtótájékoztatón. A politikus kiemelte, hogy Szeged városának most 400 millió forintos alapot kell létrehoznia a kieső állami szociális támogatás hiánya miatt. "Mindennek ára van, a lopásnak és a pénz nem megfelelő helyre juttatásának is" - fogalmazta meg a képviselő, aki szerint Szegednek a városi cégeken kell és lehet spórolnia, amelyeken keresztül több, mint 500 millió forint folyt el.

burany_sandor_gs

"Az idei költségvetés rendelkezik jellegzetes sajátosságokkal, mint az indokolatlan adók bevezetése és emelése" - mondta el

Burányi Sándor

MSZP-s országgyűlési képviselő, aki a jövő és a demokrácia szigetének nevezte Szegedet, továbbá kiemelte, hogy

Orbán Viktor

miniszterelnök és kormánya nem tudott olyan gazdaságpolitikát folytatni az elmúlt években, amely stabil növekedést eredményezett volna, ami biztosíthatta volna a legfontosabb kiadások forrását. A honatya szerint ehelyett a kormányoldal hobbijaira szórják el a közpénzt, mint például a stadionok építésére. Burány Sándor elismerte a költségvetési hiány tartásának sikerét, azonban nézőpontja szerint a kormány minden más szempontot elhanyagol, a képviselő kiemelte, hogy 2010 óta nő a szegénység Magyarországon, immár négy millióan élnek a szegénységi küszöb alatt hazánkban. Burányi szerint a kormány az önkormányzatok támogatásának megvonásával a városok vezetését megfosztotta annak lehetőségétől, hogy állami pénzekkel segítsenek a rászorulókon, amivel nehéz helyzetbe hozták az önkormányzatokat. A szocialista politikus állítása szerint az ország szociális katasztrófa elé néz, ahol a források lehetővé teszik és az önkormányzat szociális érzékenysége igényli, ott menthető a helyzet, ahol ezek nem adottak, ott kilátástalan jövő elé néznek az emberek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.