Emléktáblát kap Szűcs Árpád és Kováts Margit

2017. június 21., szerda · 7 hozzászólás

kulturalis_bizottsag_ulese01_gs

A festőházaspár emlékét őrző tábla elhelyezését és az elkészítését is támogatja az önkormányzat. A legnagyobb vitát a menzadíj emelése okozta, a városvezetés szerint az öt százalékos növelés nem magas összeget jelent, s a minőség biztosításához szükséges, a jobboldal viszont úgy látja, az önkormányzat nem a családok oldalára állt. Tovább »

Művészeti támogatásokat adtak át Szegeden + FOTÓK

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

muveszeti_dijak011kf

2017-ben a pályázó 51 személyből 33 fő számára nyújtott különböző összegű támogatást a kulturális bizottság. A megítélt támogatásokról szóló oklevelet csütörtökön adták át. Tovább »

Herczeg Tamást javasolják a szabadtéri játékok élére a kulturális bizottság tagjai

2017. április 26., szerda · 2 hozzászólás

szabadteri_megnyito007kf

A szabadtéri játékok két régi-új vezetőjelöltje a tervekről is beszélt. Szóba került az előző évi költségvetés és az ehhez kapcsolódó eredmények. Szétosztották a különböző támogatási kereteket. Tovább »

Új főszerkesztőt keresnek a Szeged folyóirat élére

2017. március 29., szerda · Egy hozzászólás

kultbiz002kf

Igaz a kulturális bizottság napirendjén a Szeged és a Páholy időszaki kiadványok lapalapítói és kiadói teendőiről szóló megállapodások módosítása szerepelt, a KDNP-s Haág Zalán kérdésére Solymos László alpolgármester elmondta, igaz a pletyka, megpályáztatják a Szeged című folyóirat főszerkesztői posztját. Tovább »

Ordítozásba fulladt a partnerségi egyeztetés + FOTÓK

2017. március 1., szerda · 138 hozzászólás

verto_terv_03

Megtartották a vértói, makkosházi, újrókusi zöldterület-fejlesztésekhez kapcsolódó partnerségi egyeztetést. A legnagyobb vitát a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület által felállított szobrok, székelykapuk, kopjafák várható sorsa váltotta ki. Apró Juhász János magánérdekeket sejtett, bolsevikokat látott, Kozma József hazugozott. Tovább »

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda · 54 hozzászólás

kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit! Tovább »

Nem értékelték egyformán az utóbbi évek oktatási intézkedéseit a kulturális bizottság tagjai

2016. december 14., szerda · Egy hozzászólás

kulturalis_bizottsag001kf

Az idei utolsó ülését tartotta a kulturális bizottság. A nyilvános napirendi pont egy része az idei évet zárja le, de szóba került a közgyűlés 2017. évi első félévi munkaterve is. A legnagyobb vitát azonban mégsem azok a kérdések váltották ki, amelyek esetében döntésük gyakorlati befolyással bírna az adott helyzetre. Tovább »

Csak a POFOSZ nem tudott arról, hogy az önkormányzat szerint ők kérték az ’56-os hős szobrának áthelyezését

2016. július 11., hétfő · 7 hozzászólás

1956megemlekezes_szoreg21_gs

Már az egész ország készülődik az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójának méltó megünneplésére. Az ellenzéki kritika szerint Szeged kivétel, a kulturális bizottság elnöke szerint viszont az egyetem, a művelődési intézmények már készülnek, az önkormányzat szerepe a koordinációban merül ki. Kováts József szobrát már elmozdították a POFOSZ-ra hivatkozva, habár az egykori politikai foglyok nem azt javasolták, ami a városházi előterjesztésben szerepelt. Ennek ellenére valószínűleg nem tárgyalják újra az ügyet… Tovább »

Mintegy 11 millió forintot osztott szét a kulturális bizottság

2016. május 25., szerda · 5 hozzászólás

kultbiz002kf

Csaknem 8 millió forint jut kulturális célokra, 3 millió ifjúságiakra, áthelyezik Kováts József ’56-os hős szobrát – többek között erről tárgyalt a kulturális bizottság. Tovább »

A gazdaságfejlesztésre szánt összegből épülhet az elefántkifutó Szegeden

2016. április 22., péntek · 19 hozzászólás

fejlodes_mozgatoi_forum008kf

Zömmel nyugdíjasok előtt beszélt Solymos László az uniós források elköltéséről. Az évek óta ígérgetett déli Tisza-hídtól a háziorvosok hiányán át a Cserepes sori piacig nem egy olyan kérdés került elő, ami még az MSZP szavazóit is megoszthatja. A Szegfű Klubban jártunk fórumon. Tovább »

Hiller István: A szegedi iskolák legyenek a szegedieké

2016. március 31., csütörtök · 8 hozzászólás

hiller_istvan02_gs

A magyar közoktatásnak új törvényre van szüksége, nincs értelme a jelenlegi csiszolgatásának – jelentette ki Szegeden Hiller István. Az oktatáspolitikus bejelentette, hogy jövő hétfőn a Parlamentben az MSZP-frakciója határozati javaslatként beterjeszti a civil közoktatási platform 12 pontját, amellyel egyetértenek, s amely az oktatási rendszer akut problémáit veszi számba. Tovább »

Körbeállták a Radnótit – több intézmény előtt demonstráltak Szegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE!)

2016. március 30., szerda · 84 hozzászólás

tanartuntetes003kf

A két legnagyobb tüntetés az SZTE Gyakorlónál és a Radnóti-gimnáziumnál volt, de más intézmények előtt is demonstráltak. A diákok és a civilek mellett jelentős számban képviseltették magukat a baloldal önkormányzati képviselői, politikusai is. Még a pénzügyi bizottság ülését is lemondták emiatt… Tovább »

Jézus élete ma is aktuális – kiállítást nyitottak meg a Reökben + FOTÓK

2016. február 11., csütörtök · Egy hozzászólás

jezus_elete_kiallitas015kf

Aknay János, ef Zámbó István és Tábori Csaba sajátos művészi látásmódjukat hozzáadva festették meg Jézus életét. A tárlat március 10-ig tekinthető meg a REÖK-ben. Tovább »

Indulatos ülésen van túl a kulturális bizottság, nagy port kavart az óvodabezárás ügye + FOTÓK

2016. február 10., szerda · 8 hozzászólás

kult_biz_ules01_gsRekordhosszú, több mint 2 órás bizottsági ülést tartott a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottság szerda délután. Ahogy várható volt, a legnagyobb port az óvodai nevelési év előkészítése, vagyis ennek kapcsán a tervezett öt intézmény bezárása és az óvodai csoportok lefaragása kavarta. Indulatos ülésen van túl a bizottság, hasonló várható a pénteki közgyűlésen is.
Tovább »

A kormány nem, csak az EU tartogat Szeged számára perspektívát – Évet értékelt a helyi MSZP

2016. január 25., hétfő · 16 hozzászólás

szabo_sandor_kozma_jozsef_mszp_sajttaj01_gs

Erőpolitizálást folytat a kormány továbbra is, a központi korrupciót meg sem próbálják elrejteni, míg egyes szektorokban jelentős forráskivonás volt jellemző 2015-ben – közölte Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő. A párt helyi elnöke, Kozma József pedig arról beszélt, hogy Szegednek a fejlődése nagyban függ az SZTE-től. Tovább »

Kulturális bizottság: Kihelyezendő és engedély nélkül átvándorló emléktáblák

2015. december 16., szerda · Hozzászólok

kulturalis_bizottsag002kf

A kulturális bizottság támogatta az egykori Lippai gőzfűrészgyárnál kihelyezendő emléktáblát és a Moholy-Nagy László halálának évfordulójára készített domborművet. A múzeum vezetésére kiírt pályázati felhívást is elfogadták. Tovább »

Kulturális bizottság: leszavazott Egyházügyi Alap és migrációs meglepetés + FOTÓK

2015. szeptember 23., szerda · 10 hozzászólás

kult_biz02kf

Migrációs kérdésben meglepetésre lehet számítani a pénteki közgyűlésen – derült ki a kulturális bizottság ülésén, melyen a egyébként nyugdíjas pedagógusok jutalmazásáról, a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatról is tárgyaltak, míg a KDNP által szorgalmazott Egyházügyi Alap visszaállítása nem kapott támogatást. Tovább »

Juhász Gyula-átköltés és forráselosztás a kulturális bizottság ülésén

2015. május 27., szerda · 3 hozzászólás

partfal_idezet01kf

Az idei ifjúsági, idegenforgalmi és kulturális keretekre összesen 108 pályázat érkezett, ebből 88-at támogattak. Az ülésen elfogadták a közművelődési intézmények idei munkatervét is, míg a KDNP-s Haág Zalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a mellvéden olvasható Juhász Gyula idézet pontatlan. A KDNP-s képviselő ígéretet kapott, hogy korrigálják a hibát. Tovább »

Kulturális bizottság: Újabb tízilliókat kap néhány önkormányzati tulajdonú cég

2015. május 6., szerda · 14 hozzászólás

kulturalis_bizottsagi07kfSzinte eseménytelenül zajlott a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság maratonira nyúlt szerdai ülése, egyetlen napirendi pont sem okozott fennakadást. Egyedül az önkormányzati költségvetés módosító előterjesztése körül kellett rendezni a félreértéseket (vagy félreérthetetlenségeket).
Tovább »

Hazatérnek – első világháborús kiállítás nyílt a Móra Ferenc Múzeumban + FOTÓK

2015. március 28., szombat · Hozzászólok

I_vh_kiallitas22kf

Az első világégésben részt vevő szegedi bakák sorsa elevenedik meg a Móra Ferenc Múzeum kiállításán, amelyen a különböző fegyverek, mindennapi használati eszközök mellett a híres doberdói fát és egy életnagyságú lövészárkot is megtekinthetnek az érdeklődők. Tovább »

“Ne pofázz” – Révész Mihály durván odaszólt Haág Zalánnak a kulturális bizottság ülésén + FOTÓK

2015. március 25., szerda · 31 hozzászólás

kult_biz_ules04_gsEseménydús napot tudhatnak maguk mögött a szegedi képviselők, a szervezeti és működési szabályzat módosítása ugyanis a jogi, a pénzügyi és a kulturális bizottság ülésén is felháborodást okozott. Haág Zalán hosszas szóváltás után és Révész Mihály durva beszólására otthagyta a napirendi pontokat, hátrahagyta az ülést.
Tovább »

Szimpátiaszavazás a Ságváriról a kulturális bizottság ülésén – a többség a névváltoztatás ellen volt

2015. február 25., szerda · 9 hozzászólás

kulturalis_bizottsagi08kf

Mivel hatáskör hiányában nem járhat el, szimpátiaszavazásra bocsátotta a Ságvári gimnázium átnevezésével kapcsolatos vitát Kozma József a kulturális bizottság ülésén. Hatan a névváltoztatás ellen voksoltak a jelképes szavazáson. Tovább »

A kulturális bizottság Kövér Lászlót javasolja a bábszínház vezetőjének (FRISSÍTVE)

2015. február 25., szerda · Egy hozzászólás

kulturalis_bizottsagi01kf

Nagy többséggel, hat igenszavazattal a jelenlegi igazgatót, Kövér Lászlót javasolta a kulturális bizottság a bábszínház élére. A végső döntést a közgyűlés hozza meg. Tovább »

Kozma József: a kényelmes többség nem jár kevesebb munkával

2015. január 2., péntek · 16 hozzászólás

kozma_jozsef01_gs

Az elmúlt tizenkét évre visszatekintve már nem ígéretei, hanem teljesítménye miatt nyerhette el a szavazók bizalmát a szegedi baloldal – hangsúlyozta Kozma József. Az MSZP szegedi elnöke szerint a közgyűlési többség nem jár kevesebb munkával, számos képviselő vállal erején felül feladatokat a későbbi sikerekért. Tovább »

Családi együttlét és pihenés – karácsony szegedi politikusoknál

2014. december 25., csütörtök · Hozzászólok

karacsony_karacsonyfa_unnep

A 2014-es esztendő három választása után az általunk megkérdezett politikusok leginkább pihenésre vágynak karácsonykor. Akad olyan, akit az ünnepi menü elkészítése kapcsolt ki igazán, míg más arra várt, hogy végre az unokájával játszhasson. Tovább »

Szeged labdarúgását segítenék a veterán labdarúgók + FOTÓK

2014. december 4., csütörtök · 10 hozzászólás

veteranfoci_sajttaj06_gs

„Egy életen át kell játszani – a bravúrcsapat” címmel folytatódott a Közéleti Kávéház sorozata. A szerda esti beszélgetésen a szegedi veterán labdarúgó egyesület idei évéről, helyzetéről, valamint az országos veterán labdarúgásról és a szegedi futball helyzetéről beszélgettek a résztvevők. Tovább »

A városhoz kerülhetnek a múzeumi épületek? – a kulturális bizottság támogatja

2014. november 19., szerda · 11 hozzászólás

bizottsagi_ules03_gs

A város tulajdonába kerülhet ingyenesen a Móra-múzeum és a többi kiállítóhely is a Megyei Jogú Városok Szövetségének kezdeményezése révén. A kulturális bizottság első ülésén támogatták az ezzel kapcsolatos napirendet. Tovább »

Szegeden nem dobja szét a babaruhát az MSZP és a DK

2014. október 17., péntek · 46 hozzászólás

botkasajttaj_mj-003

Amíg a baloldali pártok a fővárosban és országszerte marakodnak és egy helyben topognak, Szegeden stabil, erős és összehangolt az MSZP, a DK és az Együtt-PM együttműködése, ennek bizonyítéka a vasárnapi önkormányzati választás eredménye is – mondták portálunknak a pártok helyi vezetői. Tovább »

Kozma a baloldalba vetett bizalomról, Gyimesi történelmi vereségről beszél

2014. október 15., szerda · 67 hozzászólás

valasztas_2010_03_gs

A politikusok munkáját minősítették a választók Kozma József szerint, míg a Fidesz helyi elnöke, Gyimesi László arról nyilatkozott portálunknak, hogy ilyen arányban még nem kapott ki a Fidesz-KDNP Szegeden. Tovább »

Terítéken a szociális ügyek – tájékoztató-sorozatot hirdetett a szegedi MSZP + FOTÓK

2014. augusztus 26., kedd · 15 hozzászólás

mszp_sajttaj_gs

A szociális ügyeket, az önkormányzat által erre a területre fordított összegeket ismertette Kozma József és Szabó Sándor sajtótájékoztatóján. Az MSZP-s politikusok egy sorozatot indítanak, a kampányban sorra veszik azokat a területeket, amelyeken változtatnának. Tovább »

Közös baloldali lista Szegeden, Botka újra indul a polgármesterségért

2014. június 28., szombat · 35 hozzászólás

botkasajttaj_mj 010

Tíz egyéni körzetben új jelölteket indít az MSZP, a DK és az Együtt Szegeden, a baloldal polgármesterjelöltje Botka László. Tovább »

Ne üsse meg a guta! – Összefogással a stroke ellen + FOTÓK

2014. június 23., hétfő · Hozzászólok

stroke_sajttaj01_gs

A túlsúly, az egészségtelen életvitel és a mozgásszegény életmód, a magas vérnyomás-, koleszterin- és vércukorszint, a stressz mind magában hordozza a stroke kialakulásának veszélyét. Nem csoda hát, hogy felkerült Magyarország vezető halálozási okainak listájára. De mit tegyen az ember, ha beteg van a közelben? Honnan ismerheti fel a tüneteket?
Tovább »

Labdarúgás: a városházán köszöntötték Szeged bronzos veteránjait + FOTÓK

2014. január 28., kedd · 6 hozzászólás

oregfiuk_koszontese13_gsSzeged város emléklapját vehették át hétfőn a város 60 év feletti labdarúgócsapatának tagjai, akik 2013-ban harmadikként zártak az 52 együttes részvételével lebonyolított ob-n. Tovább »

Szeged elmúlt éve ellenzéki szemmel – politikai csaták és elfeledett társadalmi rétegek

2014. január 7., kedd · 19 hozzászólás

kozgyules17_gsAz együttműködésről kell szólnia a 2014-es esztendőnek – vélekedett az MSZP és az Együtt Szeged Frakció szegedi vezetője. Kozma Józsefet, Nagy Sándort és az LMP-s Szentistványi Istvánt a 2013-as év értékelésére kértük fel.
Tovább »

Mészáros Tamás: Erőfelmérés zajlik a baloldalon

2013. november 13., szerda · 5 hozzászólás

mszp_sajttaj_kozma_meszaros01_gsLétre kell jönnie egy összefogásnak a baloldalon, jelenleg még az erőpróba zajlik – értékelte a baloldali üzengetéseket Mészáros Tamás. A balliberális publicista a Baloldali Páholy vendégeként közéletről és politikáról beszélgetett Kozma Józseffel.
Tovább »

Kunhalmi: a közoktatást nem lehet biflázással javítani (FRISSÍTVE!)

2013. szeptember 19., csütörtök · 8 hozzászólás

kunhalmi_agnes_forum01_gsAlattvalóvá teszi a pedagógusokat, és lassan működésképtelenné teszi a közoktatási rendszert a kormány – jelentette ki Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatási szakpolitikusa a Szegfű Klubban. A Fidesz közleményében viszont azt hangsúlyozza, hogy pedagógus-béremeléssel és ingyen tankönyvekkel indult a tanév Csongrád megyében.
Tovább »

Schmuck Andor: Érték- és nem érdekalapú együttműködés

2013. május 9., csütörtök · 14 hozzászólás

schmuck_andor01_gsHa vannak is különbségek a Magyar Szociáldemokrata Párt és az MSZP között, több az azonosság, ami összeköti a két pártot, ezért a többi politikai szereplőnek mindenképpen példát szeretnének mutatni, hogyan is kell együttműködni, összefogni a közös cél, a jelenleg regnáló kormány leváltása érdekében – hangzott el a Szociáldemokrata Akadémia legutóbbi fórumán.
Tovább »

Idén a tudásválság elmélyülése várható

2013. január 10., csütörtök · Egy hozzászólás

Milyen jövőt szánnak a magyar oktatásügynek? Van-e még hátrább? – ezekre a kérdésekre keresett választ Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatási szakpolitikusa, a Baloldali Páholy rendezvényének vendége, aki szerint kommunikációs panelekkel nem lehet elfedni a valóságot, a miniszterelnök politikája pedig lelepleződött. Az idén a tudásválság elmélyülése fog bekövetkezni.
Tovább »

Közéleti személyiségek mérlege 2012-ről

2012. december 30., vasárnap · 7 hozzászólás

Az év vége, illetve a beköszöntő esztendő sokakat arra sarkall, hogy számot adjanak a mögöttük álló időszakról. Szegediek által jól ismert és kedvelt színészeket, sportolót és közéleti személyiségeket kérdeztünk arról, miként is tekintenek vissza 2012-re.
Tovább »

Következő oldal »