Közélet

Kothencz: A vízügyi építési alapból rendezni kell a Zászló utcaiak gondját + FOTÓK

Kothencz: A vízügyi építési alapból rendezni kell a Zászló utcaiak gondját + FOTÓK

2014. szeptember 9., kedd
Kothencz: A vízügyi építési alapból rendezni kell a Zászló utcaiak gondját + FOTÓK
utcaforum_zoltan_utca14_gs

A folyamatban lévő pertől függetlenül meg kell oldani a Zászló utcai társasház vízelvezetési problémáit – jelentette ki Kothencz János, aki szerint elfogadhatatlan, hogy egymásra mutogatnak a felek, miközben a lakók esőzések után bokáig járnak a vízben.

Számtalan építkezést vészeltek már át a Zászló utcai tömbbelső lakói, a Honvéd téri parkolóház építtetői nekik egy rendezett, parkosított területet ígértek, ehelyett ideiglenesnek szánt töredezett burkolat, esőzésekkor pedig gyakorlatilag medence fogadja az ott élőket és közlekedőket. „Szappanopera, ami itt zajlik, mindenki megígért mindent, de nem történt semmi” – magyarázta az egyik lakos a

Kothencz János

Fidesz-KDNP-L.É.T.-es polgármesterjelölt, valamint

Gyimesi László

és

Hüvös László

önkormányzati képviselőjelöltek által kezdeményezett lakossági fórumon. Az egyik férfi elmondta, a parkolóház megépítése előtt is megállt a csapadékvíz a területen, hiszen az úttest szintje alatt van a társasház. „Maty-ér van itt esőzések után, akár kajakozni is lehetne” – jegyezte meg egy másik lakos, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy hiába újították fel a Zászló utcai társasházat, a garázsokba és a lépcsőházba befolyik a szennyvízzel keveredett esővíz, s feláznak a falak. „Normális, a belvároshoz méltó környezetben szeretnénk élni” – fogalmazott az egyik lakos, aki nem tartja elfogadhatónak, hogy a felelősséget mindenki elhárítja, az önkormányzat illetékes irodájától csak ígéreteket kaptak, míg a kivitelező a tervezőre mutogat, és fordítva.

Baranyiné Kántor Terézia

2003-as keltezésű hivatalos levelekkel érkezett a fórumra, melyben

Tóth Károly

(MSZP) azt ígérte meg, hogy megemelik a járdaszintjét, hogy ne folyjon le a ház bejáratához az esővíz. Harminchét éve él a Zászló utcai társasházban

Indre Géza

, aki azt vetette fel a fórumon, hogy a parkolásért kell fizetni a területen, ám a lakók takarítják, tartják rendben az épület előtti részt. „Itt semmi sem történik, csak az aktákat tologatják és egymásra mutogat mindenki. A közvilágításért is harminc évig kellett könyörögnünk” – tette hozzá.

utcaforum_zoltan_utca06_gs

Gyimesi László, a terület jelenlegi képviselője, az 5-ös választókörzet (Móraváros-Alsóváros) Fidesz-KDNP-L.É.T.-es képviselőjelöltje arról számolt be, hogy hatósági ügy a terület rendezése. „Mint hatósági ügy, a képviselő-testületnek vajmi kevés hatásköre van, a jegyzőnek és a polgármesteri hivatalnak van ereje arra, hogy egy ilyen esetet megoldjon. A megoldáshoz azonban szándék kell, méghozzá polgármesteri szándék, ez azonban a mögöttünk álló négy évben nem volt” – szögezte le Gyimesi. Jelenleg egy per is zajlik, mellyel kapcsolatban megjegyezte, az hosszadalmas lehet, akár évekig is lehúzódhat. „Az önök problémáját az oldja meg, ha a vízügyi építési alapból ezt megoldjuk, a felelősségre vonás, az ügy jogi rendezése más kérdés. Nem politizálni akarok, de az kétségtelen az elmúlt 8-12 év távlatából, hogy azzal, ami a föld alatt van, vagyis a szőnyeg alá söpört szennyeshez senki sem nyúl hozzá” – reagált Kothencz János az elhangzottakra. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. polgármesterjelöltje portálunknak úgy fogalmazott, egy törődő városvezetés nem várhat arra, hogy a pereskedés végén rendezik a lakosok problémáit. „A pragmatikus megoldások híve vagyok, azt mondom, hogy ezt a vízügyi építési alap terhére meg kell csinálnunk” – közölte. A 6-os körzet (Alsóváros) Fidesz-KDNP-L.É.T.-es jelöltje, Hüvös László arról tájékoztatott, hogy a város vízügyi építési alapjában rendelkezésre áll kellő forrás a probléma megoldására, de szükség van a szándékra is. Elmondta, ha az októberi önkormányzati választáson felhatalmazást kapnak, akkor kezdeményezni fogják az engedélyes tervek elkészítését, ezt követően akár már a következő évben megoldhatják a Zászló utcai tömbbelső vízelvezetési problémáit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.