Fejmosást kaptak az algyői képviselők az idősek otthonáról tartott fórumon

2017. április 19., szerda · Egy hozzászólás

algyo_lakossagi_forum32_gs

Két és fél órán keresztül ütköztettek érveket és ellenérveket azzal kapcsolatban, hogy van-e szükség idősek otthonára Algyőn, és ha igen, akkor milyenre. A lakossági fórumon többen kiosztották a kilenctagú képviselő-testületet is, mondván, együtt kellene dolgozniuk a nagyközség fejlődéséért, nem pedig állandóan vitázniuk egymással, és politikai balhét generálniuk mindenből. Tovább »

Molnár Áron: Nem tudunk kibújni az értelmetlen népszavazás alól!

2017. február 23., csütörtök · 3 hozzászólás

algyo_lakossagiforum04_gs

Csorbult Algyő renoméja a népszavazást övező acsarkodás miatt Molnár Áron szerint. A nagyközség polgármestere a faluházban tartott kerekasztal beszélgetésen azt mondta, hiába okafogyott a népszavazás, a Nemzeti Választási Iroda állásfoglalása szerint meg kell tartani, vagyis feleslegesen fog dolgozni több tucat ember, míg a település elkölt erre három millió forintot. Tovább »

Lázár: Okafogyott, így ne tartsanak Algyőn népszavazást vasárnap! (FRISSÍTVE)

2017. február 22., szerda · 8 hozzászólás

algyo_lakossagiforum_lazar_janos09_gs

Döntsön az algyői képviselő-testület rendkívüli ülésen arról, hogy ne tartsák meg a vasárnapi népszavazást – ezt javasolta Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője szerdai lakossági fórumán. A politikus úgy értékelt, hibát követett el a görög befektető, hogy nem tájékoztatta megfelelően az algyőieket, ha eloszlatták volna a kételyeket, akkor lehet, hogy nem is kezdeményeztek volna népszavazást. Tovább »

Természetvédelmi tanösvényt és sakkjátszóteret is terveznek Odesszára – parázs vita a fórumon

2016. október 19., szerda · 5 hozzászólás

odessza_forum011kfAllergiát okozó és kivágásra ítélt nyárfák, hajléktalanok, új Tisza-híd és fedett uszoda. Hamar eltértek a tárgytól az Odessza felújításáért rendezett fórum résztevői, akik láthatóan örülnek az újszegedi zöld revolúciónak, önmagukban a látványtervek viszont nem elégítették ki kíváncsiságukat. Volt, aki azért érkezett, hogy a lakóhelye körüli útfelújításokról érdeklődjön, de mint kiderült, a közutakra nincs elkülönített forrás.
Tovább »

A partra vetett haltól a Roosevelt téri játszótérig – lakossági fórum a Stefánia újjászületéséről

2016. szeptember 16., péntek · 31 hozzászólás

stefania_forum01_gs

A Belvedere-palotától egészen a Roosevelt térig megújulnak a közterületek a „zöld város” koncepció keretében, amit a szegediek is véleményezhetnek. A Stefánián újragondolták a parkot és a játszóteret, a Móra-parknál új szökőkút lesz, a híd alatt modern vendéglátóegység, míg a Roosevelt térre akadálymentes játszóeszközt is telepítenek. Tovább »

Szegedre jön Gyurcsány Ferenc – a párt programjának helyi változata csak 2019-re készül el

2016. június 6., hétfő · 18 hozzászólás

dk_sajttaj003kf

Többek között a dunaújvárosi időközi választás eredményéről is beszél a volt miniszterelnök. A pártprogram egyelőre országos szinten készült el, helyi adaptáció csak 2019-től lesz, addig a helyi DK-sok a szegedi MSZP-vel egyeztetnek. Binszki szót ejtett Tanács Eszter ügyéről is, amelynek szavazásán a szegedi DK-sok külön utat jártak. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán Szegeden: Európa a huszonnegyedik órába lépett + FOTÓK

2016. május 21., szombat · Hozzászólok

Illegális bevándorlás - Több száz migráns elindult a KeletIfj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum szóvivője volt a vendége pénteken a szegedi Fidesz migrációs kérdésekről tartott lakossági fórumának, melyet B. Nagy László parlamenti képviselő és Bohács Zsolt választókerületi elnök szervezett. Az alkotmányjogász azt mondta, az országjáró fórum célja, hogy szakvéleményeket alapul véve, egyéni álláspontot mellőzve, hiteles képet fessen a migrációs krízisről.
Tovább »

A kevesebb néha több a Ligetben – sokallták a tervezőcsapat ötleteit az újszegediek + FOTÓK

2015. december 9., szerda · 2 hozzászólás

ujszegedi_vigado_itb-14

Odesszában szépítgetés helyett teljes közmű- és járdafelújítást szeretnének a lakók. A városvezetés lakossági fórumán jártunk, amelyen bemutatták, hogy milyen fejlesztéseket kívánnak végigvinni uniós pénzből a legrégebbi lakótelepen és a város „tüdejében”. Odesszára mintegy 500 millió forintot, a ligetre 690 milliót szánnak. Tovább »

IKV-fórum: csak nyűg az emberek számára az önkormányzati bérlemény

2015. március 5., csütörtök · 10 hozzászólás

2015-03-05 17.09.44

Feszült hangulatú lakossági fórumot tartottak a belvárosi lakosoknak, akik az IKV Zrt. képviselőinek tolmácsolhatták panaszaikat. A lakók szerint a társaság felelőtlen gazdálkodását tükrözi a 850 millió forintos kintlévőség, a bérleti jog eladhatatlan, a megvett lakást pedig értékének alig tizedéért vásárolják csak vissza. Az IKV április közepéig ígért elszámolást a Jókai utcai bérlemény lakói felé, akik ezt 2011 óta várják, ebben a hónapban kívánnak majd visszatérni több, évek óta fennálló problémára is. Tovább »

Harcba szállnak az IKV-val a belvárosi lakásbérlők + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2015. március 3., kedd · 26 hozzászólás

ikv24_gs

Az IKV Zrt. nem kezelőként működik, hanem behajtó cégként – vélekedik több belvárosi bérlő, akik szerint az önkormányzati cég nem tartja be a társasházi törvényben leírtakat. Hiányolják a karbantartást, a felújításokat, ezért újabb fórumot szerveznek. Tovább »

Benyújtanák a számlát a belvárosiak a Szegedi Városkép Kft.-nek

2015. január 29., csütörtök · 15 hozzászólás

borfesztival_elso_nap22_gs

Élhetetlenné teszi a belvárosi lakosok mindennapjait a szórakozóhelyek rapszodikus nyitvatartási ideje – hangzott el a városrészben meghirdetett fórumon. A helyiek szerint az önkormányzatnak el kellene döntenie, hogy lakónegyedként vagy vigadónegyedként kezeli a város patinás részét, a vendéglátók azonban a törvényes működés mellett a vendégek érdekeit is néznék. Tovább »

Lázár: Önálló orvosi egyetemek kellenek!

2015. január 22., csütörtök · 6 hozzászólás

lazar_vasarhely_15

A következő időszakban Orbán Viktor miniszterelnök végiglátogatja mind a 23 megyei jogú várost, hogy egyeztessen a polgármesterekkel a fejlesztési elképzeléseikről, és megállapodást is köt velük – jelentette be Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon. A politikus további részleteket ezzel kapcsolatban azonban nem mondott. Tovább »

Átfogó tájékoztatóval a szén-monoxid-mérgezés ellen Szegeden

2015. január 17., szombat · Hozzászólok

degaz_lakossagi_forum10kf

Csongrád megyében tavaly egy ember vesztette életét szén-monoxid-mérgezésben – hangzott el az „Adjon esélyt az életnek!” címmel meghirdetett lakossági fórumon, ahol hasznos információkkal és tanácsokkal látták el az érdeklődőket a szakemberek. Tovább »

Szegedre érkezik a „10 perc vagyonunk védelmében” lakossági fórum-sorozat

2014. november 14., péntek · Hozzászólok

Csongrád megyébe érkezik november 21-én az az országjáró roadshow, amelyben a rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Országos Katasztrófavédelem és az Aegon Magyarország szakértői vesznek részt. Szeged az utolsó idei helyszíne a „10 perc vagyonunk védelmében” – rendezvénysorozatnak. Tovább »

Kothencz Baktóban: Több figyelmet a külső városrészek lakóinak! + FOTÓK

2014. szeptember 29., hétfő · 4 hozzászólás

kohari_varga_lakossagi_forum01_gs

A kiskertesek problémái mellett a csapadékvíz-elvezetési gondok, az óvoda és a közösségi terek hiánya is szóba került Varga Róbert és Kohári Nándor lakossági fórumán, amelyen Kothencz János polgármesterjelölt arról is beszélt, hogy a jelenlegi városvezetés méltatlanul megfeledkezett a külső városrészek fejlesztéséről. Tovább »

Kothencz: A kecskéstelepi sorompó ügye messze nem pártpolitikai kérdés! + FOTÓK

2014. szeptember 27., szombat · 29 hozzászólás

nogradi_lakforum08_gs

Szeged akár olyan is lehetne, amilyennek szeretnénk – fogalmazott Kothencz János Kecskéstelepen tartott fórumán, ahol az egyik központi kérdés a vasúti átjáró és a balesetveszélyes kerékpárút volt. Tovább »

“Jövőt kell adni a szegedieknek!” – Kothencz János Petőfitelepen + FOTÓK

2014. szeptember 20., szombat · Hozzászólok

varga_robert_lakforum04_gs

Helyi kérdések, a részönkormányzatiság, Szeged jövője, vállalkozásai, a mintamenzák és az ifjúságpolitika volt a témája Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltjének és Varga Róbertnek, a 12-es körzet képviselőjelöltjének petőfitelepi lakossági fórumán. Tovább »

Új bölcsődét és óvodákat szeretnének a szőregiek + FOTÓK

2014. szeptember 18., csütörtök · 15 hozzászólás

lakossagi_forum07_gs

Kétszáz éves épület ad otthont a szőregi bölcsődének, és hasonlóan öreg házban működik a gyermekorvosi rendelő is, mindkettőt új helyre kell költöztetni – hangzott el a városrészben tartott lakossági fórumon. Rózsavölgyi József eddig is a településért dolgozott, önkormányzati képviselőjelöltként továbbra is a helyiek érdekeiért kíván harcolni. Tovább »

Esőzésekkor vízben úsznak házak a Kisfaludy utcában + FOTÓK

2014. szeptember 16., kedd · 4 hozzászólás

DSC_1946

Alsóvároson – mint más kertvárosi körzetben – a csapadékvíz-elvezetés okoz problémákat. Hüvös László lakossági fórumán elhangzott, mióta leaszfaltozták a Kisfaludy utcát, több ingatlan beázik, felhullámosodott a padló és salétromosak a falak. Tovább »

Kothencz Újszegeden: Becsapjuk magunkat, a szegediek illúzió áldozatai + FOTÓK

2014. szeptember 12., péntek · 48 hozzászólás

lakossagi_forum_nemet_ferenc_kothencz_janos04_gs

„Ha a regnáló városvezetés által keltett illúziók döntik el a választást, akkor Szegeden nem lesz semmi, csak az illúzió marad” – szögezte le Kothencz János a Délvidék Házban, Német Ferenccel tartott lakossági fórumán. Tovább »

“A város jövője a szegediek kezében van” – lakossági fórum Szentmihályon

2014. szeptember 12., péntek · 7 hozzászólás

lak_forum_szentmihaly_nogradi_kothencz11_gs

“Egy felelős városvezetés számára nem nyűg, hanem lehetőség, kötelesség segíteni a közösségen” – mondta el Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje Szentmihályon Nógrádi Tibor képviselőjelölttel közösen tartott lakossági fórumán. Tovább »

A belvárosban is drasztikusan csökkentenék az önkormányzati bérlemények díját + FOTÓK

2014. szeptember 12., péntek · 28 hozzászólás

lakossagi_forum03_gs

Szeged belvárosának szépségéért tett a legtöbbet az eddigi városvezetés, éppen ideje azonban, hogy az itt élő emberek valódi problémáival is foglalkozzanak – hangzott el a csütörtök este tartott lakossági fórumon, ahol Kothencz János polgármesterjelölt és Magyar László, a városrész önkormányzati képviselőjelöltje hallgatta meg a helyi lakosok felvetéseit. Tovább »

“Harcolnunk kell a közöny ellen” – lakossági fórumot tartottak a Gáspár Zoltán utcában

2014. szeptember 11., csütörtök · 4 hozzászólás

kapcsolat_03_gs

A magány és a közöny ellen kell küzdeni – fogalmazott a Gáspár Zoltán utcai Idősek Klubjánál Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület szegedi polgármesterjelöltje, aki környékbeliekkel beszélgetett a városrész jövőjéről. Tovább »

Szabadidőközpontot alakítana ki a Franciahögy és Harmónia lakóparknál Pomázi Miklós + FOtÓK

2014. szeptember 10., szerda · 3 hozzászólás

utcaforum_pomazi14_gs

A Kodály szabadidőpark kialakításával és a kiserdő rendbetételével biztosítanának közösségi tereket a Franciahögy és Harmónia lakópark környékén élőknek, ahol a közbiztonság helyreállítása is komoly feladat – a városrészben lakossági fórumot tartott Kothencz János polgármesterjelölt és Pomázi Miklós önkormányzati képviselőjelölt. Tovább »

Kothencz János: A jelenlegi városvezetésre voksolni ablakon kidobott szavazat

2014. szeptember 10., szerda · 22 hozzászólás

GB20140910_kothencz_nemet_lakossagi_forum_001

A szocialistavárosvezetés egyfajta metropoliszként állatja be Szegedet, mintha egy turistáknak szóló kiadvány hasábjaira tervezett, gyors ütemben fejlődő várost tudhatna megyeszékhelyének Csongrád megye. Kothencz János polgármesterjelölt és Német Ferenc képviselő ezúttal az újszegedi panelkörzetbe látogatott, hogy meghallgassa az ott élők problémáit.
Tovább »

Kothencz: A vízügyi építési alapból rendezni kell a Zászló utcaiak gondját + FOTÓK

2014. szeptember 9., kedd · 6 hozzászólás

utcaforum_zoltan_utca14_gs

A folyamatban lévő pertől függetlenül meg kell oldani a Zászló utcai társasház vízelvezetési problémáit – jelentette ki Kothencz János, aki szerint elfogadhatatlan, hogy egymásra mutogatnak a felek, miközben a lakók esőzések után bokáig járnak a vízben. Tovább »

Közösségi házat, gondnokságot Fodorkertnek! + FOTÓK

2014. szeptember 7., vasárnap · 10 hozzászólás

utcaforum_varga_robert_kothencz_janos01_gs

Egy közösségi ház kialakítását szorgalmazzák a Fodorkerten élő emberek, illetve az elhanyagolt közterek és a hajléktalanok helyzete is gondot okoz a lakók szerint. A városrészben Kothencz János polgármesterjelölt és Varga Róbert képviselőjelölt tartott lakossági fórumot szombaton. Tovább »

Kothencz: Ideje kijózanodni, a jelenlegi városvezetés mögött nincs semmi! + FOTÓK

2014. szeptember 5., péntek · 38 hozzászólás

kothencz_janos_sipos_attila_forum10_gs

Szeged ugyan „fel tud öltözni”, de a jelenlegi városvezetés mögött nincs semmi, ami a megyeszékhely fejlődését szolgálná – közölte Kothencz János az Északi városrészben, ahol Sipos Attila képviselőjelölttel tartott lakossági fórumot. Tovább »

Olyan politika jön Szeged életébe, amelyre a város lakóinak szüksége van + FOTÓK

2014. augusztus 29., péntek · 10 hozzászólás

pomazi_miklos_kothencz_janos_forum15_gs

„Olyan programja van Kothencz Jánosnak, ami ténylegesen a szegedi emberekért van” – fogalmazott Pomázi Miklós képviselőjelölt lakossági fórumán, amelyen a Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje ismertette választási programját a városrész lakosaival. Tovább »

Kothencz János: Bünteti a városvezetés a peremkerületek lakóit! + FOTÓK

2014. augusztus 14., csütörtök · 40 hozzászólás

kothencz_janos_nogradi_tibor18_gs

A Holt-Tisza rehabilitációja mellett a szentmihályi utak csapadékelvezetési problémái és a kecskési vasúti sorompó is szóba került Kothencz János polgármesterjelölt bejárásán. A lakosok nehezményezték, hogy nincs gyógyszertár a környéken és körforgalom építésére is tettek javaslatot. Tovább »

Ismét kitárhatja kapuit a szentmihályi iskola

2014. július 10., csütörtök · 6 hozzászólás

lakossagi_forum_szentmihaly04_gs

A 2015 szeptemberében kezdődő tanévtől indulhat újra az általános iskolai oktatás Szeged-Szentmihályon. A településen a karolinások vállalták, hogy megfelelő gyermeklétszám mellett újjászervezik az alsó tagozatosok nevelését, oktatását. Tovább »

Szeged-Szabadka vasút: kiválasztották a szentmihályi megálló helyét + FOTÓK

2014. július 8., kedd · 9 hozzászólás

lakossagi_forum_szentmihaly03_gs

Szentmihályon, a Gárdonyi utcánál lehet majd felszállni a Szeged-Szabadka-Baja között tervezett vonalon közlekedő vonatra, a három lehetséges megállóhely közül ezt támogatták a városrészben tartott lakossági fórum résztvevői. Tovább »

Feszült hangulatú lakossági fórum a dóm felújításáról – közösségteremtés közösség nélkül? + FOTÓK

2014. július 5., szombat · Egy hozzászólás

dom_lakossagi_forum02_gs

Péntek délután a Gál Ferenc Főiskolán lakossági fórumra került sor „A szegedi dóm turisztikai vonzerővé fejlesztése projekt fóruma” címmel. Kozma Gábor, a projekt vezetője, a Gál Ferenc Főiskola rektora és Váncza László építész adtak elő. Tovább »

Bohács Zsolt Tápén: Évi 3 milliárd adósságszolgálattól szabadult meg Szeged

2014. március 28., péntek · 14 hozzászólás

bohacs_zsolt_tape02_gsHa csak Botka Lászlón múlna, akkor nulla forint lenne beállítva a város költségvetésében sportra – közölte Bohács Zsolt Tápén tartott fórumán, ahol a sport mellett a kormányzat elmúlt négyéves munkáját is értékelte.
Tovább »

Bohács Petőfitelepen: A munkahelyteremtés Szeged fellendülésének kulcsa + FOTÓK

2014. március 12., szerda · 23 hozzászólás

bohacs_zsolt_lakossagiforum02_gsNegyedmillióval több ember dolgozik, mint négy éve – Bohács Zsolt országgyűlési képviselőjelölt szerint ez az egy adat is mutatja, hogy jó irányba indult a Fidesz-KDNP kormány. A Petőfitelepi Művelődési Házban tartott fórumán a Szegedtől átvállalt 28 milliárdos adósságról és a város jövőképéről is szó esett. Tovább »

Telt házas kampánynyitót tartott B. Nagy László Dorozsmán + FOTÓK

2014. február 7., péntek · 17 hozzászólás

lakossagi_forum_dorozsma02_gsÚjra kell építeni a vidéket, hiszen a mezőgazdaságot is érintő privatizáció és az élelmiszer-feldolgozóipar leépítésével Csongrád megye lakosságmegtartó képessége is csökkent – fogalmazott B. Nagy László fideszes politikus dorozsmai fórumán. Tovább »

Következő oldal »