Közélet

200 milliárd forrást hozna Szegedre Kothencz János - Kövér Lászlóval mutatta be programját + FOTÓK

200 milliárd forrást hozna Szegedre Kothencz János - Kövér Lászlóval mutatta be programját + FOTÓK

2014. augusztus 27., szerda
200 milliárd forrást hozna Szegedre Kothencz János - Kövér Lászlóval mutatta be programját + FOTÓK
kover_laszlo_kothencz_janos08_gs

"Szeged, ahogyan mi szeretnénk - Kothencz Jánossal" címmel tette közzé választási programját a Fidesz-KDNP és a L.É.T. polgármesterjelöltje szerdán, az IH Rendezvényközpontban tartott kampánynyitó rendezvényén. A ünnepség díszvendége Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, aki úgy nyilatkozott: Kothencz János Szegeden is azt az emberarcú politikát képviseli, ami a Fideszt is sikeressé tette.

"Hivatalosan szeptember elsején indul el a Fidesz-KDNP választási kampánya, most azonban még azon dolgozunk, hogy 1130 polgármesterjelöltünket, illetve 4727 képviselőjelöltünket csatasorba állítsuk, majd a választók bizalmát elnyerhessék" - mondta a Fidesz-KDNP-L.É.T. hivatalos kampánynyitóját megelőző sajtótájékoztatón

Kövér László

. A Fidesz országos választmányának elnöke, az Országgyűlés elnöke volt a jelöltbemutató nagygyűlés szegedi díszvendége, aki hangsúlyozta: az önkormányzati választások alkalmával rendkívül fontos a jelöltek személyes kvalitása, akiket különös odafigyeléssel választanak pozícióikba. "Az önkormányzati választások nem mindig az országos politikai erőviszonyok szerint alakulnak, mivel a helyi ügyekről szól, az a tétje, hogy kik vegyék a kezükbe az itt élő emberek problémáit.

Kothencz János

személyében egy olyan embert találtunk, aki Szegeden is képes lesz megvalósítani mindazt, ami a Fideszt is sikeressé tette: az emberekhez fordul, tőlük kívánja tudni, mit szeretnének a politikától" - emelte ki Kövér László. A választmányi elnök hangsúlyozta: az elmúlt időszakban Szeged nem volt könnyű terep a polgári oldalnak, azonban egy új szemléletet valló ember képviselheti itt őket. "Az eddigi években itt nem volt szükség az emberek közé menni ahhoz, hogy valakiből polgármester lehessen, ez azonban legalább a mi oldalunkon biztosan meg fog változni. Kothencz János egy olyan személy, aki nem fél az emberektől" - méltatta a polgármesterjelöltet, utalva egyben a jelenlegi szocialista városvezető negatív tulajdonságaira.

Ingyenes szemétszállítás az időseknek, kedvezménykártya a Szegedért dolgozóknak

"A szegediek valósága egy egészen más világ ahhoz képest, ahogyan azt a jelenlegi városvezetés bemutatja. Az utóbbi hónapokban Szeged kerületeit járva beszélgettem az emberekkel, velük együtt készítettem el azt a programot, ami valóban az itt élők vágyait, jövőképét tartalmazza" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt, aki "Szeged, ahogyan mi szeretnénk - Kothencz Jánossal" című választási programját is ismertette a sajtótájékoztatón. Az emberek valós problémáinak ismeretében új szociálpolitikai program, egyfajta Szeged-modell szükséges, amely a bölcsődétől a szépkorúakig minden korosztály számára odafigyelést és törődést biztosíthat. Ennek szellemében állandó élménynapközit és ifjúsági klubokat telepítenének a városrészekben, ahol a gyermekeknek tartalmas kikapcsolódásra lenne lehetőségük. Elindítanák a szülők akadémiáját is, amely egy élményalapú tapasztalatszerzést nyújtva a gyermekek neveléséhez járulna hozzá.

Gazdaságpolitikájuk három fő prioritása a gazdaságfejlesztés, az egyetemmel való szorosabb együttműködés és az életminőség javítása. A foglalkozás növeléséhez támogatnák a kis- és középvállalkozások működését és az induló vállalkozásokat, illetve nagy figyelmet fordítanának az élethosszra szóló munkahelyteremtő beruházásoknak egyaránt. Választási programjuk fontos eleme továbbá a Biopolisz innovációs, valamint az ELI lézerkutatóhoz kapcsolódó szolgáltató, kutatás-fejlesztési és tudományos területen megvalósuló beruházások támogatása. Olyan alternatív energetikai fejlesztések, zöld beruházások szerepelnek Kothencz János programjában, melyek a lakótelepen élők rezsiköltségein könnyítenének. A helyi szolgáltatások kedvezményes használatára jogosító Szeged Szolgálatában kártyát is bevezetnék a szociális területen, egészségügyben, oktatásban és a köztisztasági területen dolgozók számára is. Ugyanezen a módon a szépkorúak számára a Szegedi Nyugdíjasokért kártya állna rendelkezésre a helyi szolgáltatások igénybe vételéhez. A szemétszállítási díjkedvezményt a nyugdíjba vonult szegediek számára szintén ingyenessé tennék a program szerint. Termálvízre épülő egészségházakat is kiépítenének városszerte, amelyek a rekreáció mellett közösségi térként is szolgálnának a panelrengeteg magányában élő emberek számára.

32 helyett 200 milliárdos fejlesztési forrás

A többet hozni képes kormányzati együttműködésen alapul Kothencz János programja, melynek köszönhetően a jelenlegi városvezetés által meghatározott 32 milliárd helyett akár 200 milliárd forint fejlesztési forrást is Szegedre irányíthatnának. Az uniós források új szemléletű elosztása és a nemzeti támogatások és az együttműködési források kiaknázásával, a kis- és középvállalkozások, a civil szervezetek és az egyetem pályázatainak hatékony önkormányzati menedzselésével így Szeged soha nem látott mértékű fejlesztési forrásból gazdálkodhatna - emelte ki a polgármesterjelölt. "Azért kell összefognunk a kormánnyal, hogy a szegediek életminősége valóban jobbá tehető legyen" - mondta Kothencz. A választási programterv részleteit a későbbiekben minden ember postaládájában eljuttatják majd - ígérte a polgármesterjelölt. Az IH dísztermében telt ház mellett megtartott kampánynyitó nagygyűlésről hamarosan beszámolunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.