Mint a mesében – határokon átnyúló kultúrmisszió

2017. szeptember 18., hétfő · Hozzászólok

Több évtizeddel ezelőtt alakult meg a szegedi bábszínház, amely működésének hetedik évtizedében is a kezdeti lelkesedéssel várja a város apraját és nagyját. Kövér László igazgatót az új évadról és a kulisszatitkokról kérdeztük. Tovább »

Változatos műsorral készül a szegedi Kövér Béla Bábszínház

2017. szeptember 13., szerda · Hozzászólok

A művészek a következő hónapokban az iskolákba is ellátogatnak kamaszoknak szóló produkcióikkal. Változatos műsorral várja a közönséget a 2017-2018-as évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház – közölte Kövér László igazgató szerdán a Tisza-parti városban. Tovább »

Kövér László: mindig van magyar újjászületés, ha hiszünk benne és teszünk érte

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

Mindig volt, mindig van magyar megmaradás, mindig van magyar újjászületés, ha hiszünk benne és teszünk érte, ha mindenki megteszi, ami tőle elvárható – jelentette ki Kövér László az erdélyi Nagybányán, a magyar tannyelvű Németh László Gimnázium új épületének hétfő délutáni avatóünnepségén. Tovább »

Kövér László: erősebben kell a múltba kapaszkodni

2017. szeptember 10., vasárnap · 2 hozzászólás

Minél nagyobb a jövő felől érkező veszély, annál erősebben kell a múltunk, hagyományaink, hitünk által kínált kapaszkodókba fogódznunk – hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a székelyföldi Gyergyószentmiklóson vasárnap az Ákontz-Kövér István szerzetes, mechitarista főapát, érsek születése helyén állított emléktábla avatásán. Tovább »

Kövér: Szent István öröksége egyesíti a magyarok nemzedékeit

2017. augusztus 20., vasárnap · Hozzászólok

Vigh László Gyõzõ; Kövér László; Székely János

Szent István királyunk öröksége bevésődött az őt követő magyarság ösztöneibe, tudatába és lelkébe, ez az örökség mindig egyesíti a földrajzi térben és a történelmi időben szükségszerűen elkülönült magyarok nemzedékeit Vereckétől az Al-Dunáig, az Őrvidéktől Csángóföldig – mondta Kövér László szombaton Zalaegerszegen. Tovább »

Kövér László: azok bizonyulnak az idők igazi nyerteseinek, akiknek erősebb az identitása és a hite

2017. augusztus 14., hétfő · Egy hozzászólás

Kövér László

Kövér László szerint a múlt sokszor megtapasztalt egyik tanulsága, hogy “az idők igazi nyerteseinek soha nem azok bizonyulnak, akiknek erősebbek a fegyvereik vagy hangosabbak a hazugságaik, hanem azok, akiknek erősebb az identitása és a hite”. Tovább »

Kövér László: a magyar emberek összefogása és a FINA támogatása is kellett a sikerhez

2017. július 29., szombat · 18 hozzászólás

kover_laszlo_fina

A vasárnap záruló vb vége előtt kijelenthető, hogy Magyarország sikeresen rendezte meg a 17. vizes világbajnokságot, ehhez a vizes sportágak nemzetközi szövetségének (FINA) a támogatása és a magyar emberek összefogása is kellett – mondta Kövér László házelnök szombaton. Tovább »

Kövér: Szent László politikája megvédte Magyarország szuverenitását

2017. június 29., csütörtök · Hozzászólok

Szent László politikája mind a Nyugattal, mind pedig a Kelettel szemben megvédte Magyarország szuverenitását – húzta alá Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Krakkóban, a magyar lovagkirály személyiségét bemutató szabadtéri kiállítás megnyitóján. Tovább »

Kövér: egymásra utalt, baráti nemzet a magyar és a lengyel

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

A magyar és a lengyel egymás iránt hű, baráti és egymásra utalt nemzet – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Budapesten, amikor a XI. kerületi Goldmann György téren felavatták a második világháború idején Magyarországon lengyel menekülteket segítő és zsidó embereket mentő Henryk Slawik és idősebb Antall József – Antall József volt miniszterelnök édesapja – emlékművét. Tovább »

Kövér László: gazdasági együttműködéssel megteremthető Közép-Európa felemelkedése

2017. június 24., szombat · Hozzászólok

Gazdasági rivalizálás helyett gazdasági együttműködéssel közösen megteremthető Közép-Európa “szerencsecsillaga” felemelkedésének politikai feltétele is – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Selmecbányán, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) 125. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen mondott beszédében. Tovább »

Kövér: az ország a jövőjét a vidékben kell megtalálnia

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

Az ország a jövőjét a vidékben kell megtalálnia, fontos, hogy valamilyen szinten ellent tudjon állni az urbanizációnak – mondta az Országgyűlés elnöke az MTI-nek pénteken, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) regionális gyűlése előtt nyilatkozva, a Győr-Moson-Sopron megyei Győrasszonyfán. Tovább »

Kövér László: a 13 nemzetiség jóléte Magyarország pozícióit erősíti

2017. május 21., vasárnap · 4 hozzászólás

A Magyarországon élő 13 nemzetiséget pozitív közeg veszi körül, és ez erősíti az ország pozícióját nemzetközi szinten is – mondta az Országgyűlés elnöke a nemzetiségi kultúrák napja alkalmából a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Kövér László: az illegális migráció Közép-Európa újbóli kényszer alá rendelésének egyik eszköze

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

Az illegális migráció Közép-Európa újbóli kényszer alá rendelésének és egész Európa gyengítésének egyik eszköze – értékelte Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Varsóban, a kelet-közép- és kelet-európai országok parlamenti csúcstalálkozóján. Tovább »

Németh Zsolt: további lehetőségek a magyar-orosz viszonyban

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

nemeth zsolt

Képesek vagyunk meghaladni a szélsőséges érzelmi ingadozásokat az orosz viszonylatban, lehetséges a Budapest és Moszkva közötti együttműködés, amelynek újabb lehetőségei körvonalazódnak – hangsúlyozta Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az MTI-nek pénteken, miután Moszkvában eszmecserét folytatott Konsztantyin Koszacsovval, az orosz Szövetségi Tanács külügyi bizottságának vezetőjével. Tovább »

Hivatalos látogatásra Mexikóba és Panamába utazik Kövér László

2017. január 31., kedd · 2 hozzászólás

Kövér László

Kövér László csütörtökön Mexikóba, majd Panamába utazik. Az Országgyűlés elnöke a látogatással Pablo Escudero Moráles, a mexikói szenátus elnöke és Rubén de León Sánchez, a panamai Nemzetgyűlés elnöke meghívásának tesz eleget – tájékoztatta az Országgyűlés sajtóirodája kedden az MTI-t. Tovább »

Kövér László: a keresztény értelmiségnek kötelessége tenni a nemzetért

2016. december 13., kedd · Hozzászólok

Kövér László; Osztie Zoltán

A keresztény értelmiség felelőssége és kötelessége, hogy – figyelve az idők jeleire – a keresztény tanítás alapján a nemzet ügyének jobbra fordításáért dolgozzon – mondta az Országgyűlés elnöke kedd este a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) díj átadásán. Tovább »

Kövér László: a magyar borok átlagára, megbecsültsége növekedett külföldön

2016. december 1., csütörtök · Hozzászólok

Kövér László

A magyar borok átlagára, megbecsültsége növekedett külföldön – jelentette ki az Országgyűlés elnöke csütörtökön Pápán, a Somlói Borrend és a Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége által szervezett Somló – újratöltve című rendezvényen. Tovább »

Kövér: Magyarország a jövőben is segíti a Nyugat-Balkán euroatlanti integrációját

2016. november 15., kedd · Hozzászólok

Kövér László

Magyarország a jövőben is segíti a Nyugat-Balkán euroatlanti integrációját, mert fontos biztonságpolitikai érdekei fűződnek a régióhoz – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden, miután fogadta Bosznia-Hercegovina képviselőházának soros elnökét. Tovább »

Kövér László: a lengyel-magyar barátság példa lehet az európai országok számára

2016. november 13., vasárnap · Hozzászólok

Kövér László

A lengyel-magyar barátság példa lehet az európai országok számára, de különösen a kelet- és közép-európai országoknak – mondta az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Az írók forradalomban betöltött szerepéről rendeztek emlékülést a Parlamentben

2016. október 29., szombat · Egy hozzászólás

Kövér László; Schmidt Mária; Bábel Balázs

Az írók forradalomban betöltött szerepéről rendeztek emlékülést szombaton az Országházban, az Országgyűlés, a Lakiteleki Népfőiskola és a Magyar Írószövetség közös szervezésében. Tovább »

Kövér és Lázár avatta a vörösterror áldozatának szobrát Makón + FOTÓK

2016. október 28., péntek · 2 hozzászólás

navay_lajos_szobor_mako48_gs

Návay Lajos makói szobrát még 1945 nyarán pusztították el. 71 éves adósságot törlesztve alkották újra a szobrot, amely a makói városháza előtt áll mostantól. Kövér László Wass Albert nyomán homo bestialisnak nevezte a titkos választójog mellett kiálló politikus gyilkosait, Lázár János szerint egy újabb adósságát törlesztettük a rendszerváltásnak. Tovább »

Lázár János és Kövér László mond ünnepi beszédet Makón

2016. október 26., szerda · Hozzászólok

Október 28-án, 10 órakor ünnepélyes keretek között kerül újraállításra Návay Lajos 1945-ben lerombolt szobra Makón. A vértanúhalált halt magyar politikusra, országgyűlési képviselőre, a képviselőház elnökére, a végül be nem iktatott Hadik-kormány belügyminiszterére az avatóünnepségen Farkas Éva Erzsébet, Makó város polgármestere, Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kövér László, az Országgyűlés elnöke emlékezik. Tovább »

Kövér László: Európának őriznie kell önazonosságát

2016. október 25., kedd · Egy hozzászólás

1956 - Az Országgyûlés ünnepi ülése

Kövér László szerint az 1956-os forradalom és szabadságharc tanulsága napjainkban arra figyelmeztet, hogy a saját önazonosságának védelme nélkül Európa és az Európai Unió tragikus vesztese lehet az Európán kívüli nagyhatalmi erők és az “államok fölötti, demokratikus felhatalmazás és ellenőrzés nélkül működő háttérhatalmak gátlástalan érdekérvényesítésének”. Tovább »

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtti Kossuth Lajos téren

2016. október 23., vasárnap · Hozzászólok

Áder János; Kövér László; Orbán Viktor

Katonai tiszteletadás mellett, a közjogi méltóságok jelenlétében felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján vasárnap reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. Tovább »

Tuzson Bence: az 1956-os forradalom a magunkért, szabadságunkért való kiállásról szól

2016. október 23., vasárnap · Hozzászólok

Az 1956-os forradalom üzenete a magunkért, szabadságunkért való egységes kiállásról szól – mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az 1956-os hősök tiszteletére, a Családháló.hu magazin szervezésében tartott ünnepi hangversenyen, a Nemzeti Színházban, szombat este. Tovább »

Kövér: ütközőzóna-szerepbe kényszerítenék a térséget a globális érdekek

2016. szeptember 23., péntek · Hozzászólok

Az Országgyűlés elnöke szerint az Európa gyengítéséhez fűződő globális geopolitikai érdekek éppen abba az ütközőzóna-szerepbe akarják ismét visszakényszeríteni Közép-Európát, amelyből 1989-90-ben ki akart törni, bejelentve integrálódási igényét “Európa második világháború után szabadon és demokratikusan fejlődni tudó, szerencsésebb feléhez”. Tovább »

Kvótareferendum- Kövér: történelmi döntés az október 2-ai népszavazás

2016. szeptember 14., szerda · Egy hozzászólás

Kövér László

Nem túlzás történelmi döntésnek nevezni az október 2-ai népszavazást, amely Magyarország és Európa jövőjét is meghatározza – jelentette ki az Országgyűlés elnöke kedden, országjáró körútja első állomásán, Jászberényben.
Tovább »

Kövér: Magyarország és Lengyelország kezdeményező akar lenni az Európáról szóló vitában

2016. szeptember 12., hétfő · Hozzászólok

Kövér László

Magyarország és Lengyelország kezdeményező szerepet szeretne betölteni az Európa jövőjéről folytatott vitában – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Budapesten, miután az Országházban fogadta Stanislaw Karczewskit, a lengyel szenátus elnökét.
Tovább »

Életmentő országgyűlési őrt tüntetett ki a házelnök

2016. augusztus 22., hétfő · Hozzászólok

A Házelnöki Érdemjel bronz fokozatával tüntette ki Kövér László, a parlament elnöke azt az országgyűlési őrt, aki megmentette egy vízbe esett ember életét Siófokon augusztus közepén – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

Kvótareferendum – Kövér: példánk bátorítást adhat más országoknak

2016. augusztus 18., csütörtök · Hozzászólok

Az Országgyűlés elnöke nehezen tudja elképzelni, hogy az Európai Unió (EU) politikai értelemben figyelmen kívül hagyja egy tagállam szavazóinak véleményét, az október 2-ai népszavazással kapcsolatban pedig úgy véli: a magyar példa bátorítást adhat olyan országoknak, amelyek migrációügyben most “a magyar külpolitika farvizén eveznek”.
Tovább »

Kövér László: a britek kilépésével csökken az unió ereje és súlya

2016. június 25., szombat · Egy hozzászólás

Kövér László

Nagy-Britannia kilépésével az Európai Unió ereje, súlya csökken, és Magyarország érdekeinek jobban megfelelt volna, ha a britek a bennmaradás mellett voksolnak – értékelte a brit EU-népszavazás eredményét pénteken az MTI-nek nyilatkozva Kövér László. Az Országgyűlés elnöke az interjúban a Brexiten kívül belpolitikai történésekről beszélt és kitért a magyar labdarúgó-válogatott eredményeire is.
Tovább »

Kövér: csak a magyarokra tartozik, kivel szeretnének egy országban élni

2016. június 18., szombat · 11 hozzászólás

Nagyon fontos volna, hogy a betelepítési kvóta elleni őszi népszavazáson egyértelmű eredménnyel üzenjünk Brüsszelnek, hogy csak a magyarokra tartozik, kivel szeretnének egy országban élni – mondta az Országgyűlés elnöke szombaton Nagykanizsán.
Tovább »

Következő oldal »