Közélet

Kukába rejtette a lopott tyúkokat

Kukába rejtette a lopott tyúkokat

2014. június 12., csütörtök
Kukába rejtette a lopott tyúkokat
tyukok3_0

Negyven baromfi esett ki az autó csomagteréből. Azonnal lecsaptak rá a tolvajok. A szegedi rendőrök megtalálták és visszaadták a sértettnek.

Szőregre tartott tyúkokkal teli rakományával egy férfi 2014. június 10-én 11 óra körüli időben. A helyszínre érkezve észlelte, hogy tíz láda, mintegy negyven tyúk kiesett az autója csomagteréből. A tulajdonos visszasietett az indulási ponthoz Szegedre az Alsó – Kikötő sor és az Akácfa utca kereszteződéséhez. Ekkor látta meg, hogy a ládák húzásából származó nyomok egy ház udvarára vezetnek. A férfi értesítette a rendőröket, akik ellenőrizték az ingatlant és udvaron egy kukába elrejtve, valamint a bokrok alatt megtalálták a hiányzó baromfikat. Az egyenruhások kérdőre vonták a házban tartózkodó 49 éves

K. Jánost

és 25 éves fiát, valamint az éppen a tyúkokat kopasztani készülő 35 éves

K. Mátyásnét,

akik nem tudtak elszámolni az állatok eredetével. A rendőrök által a helyszínen tartott adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként kiderült, hogy a gyanúsítottak az utcában talált ládákat bevitték a házuk udvarára, majd a tyúkok egy részét eladásra kínálták a szomszédoknak. K. Jánost, az ifjabb K. Jánost és K. Mátyásnét a szegedi nyomozók gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. Ellenük – szabálysértési őrizetbe vételük mellett – tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.