Közélet

Jogi tudásukról adtak számot az SZTE rendészetének tagjai + FOTÓK

Jogi tudásukról adtak számot az SZTE rendészetének tagjai + FOTÓK

2014. május 16., péntek
Jogi tudásukról adtak számot az SZTE rendészetének tagjai + FOTÓK
biztonsagi_or_vizsga01_gs

Kötelező vizsgájukat teljesítették csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem Biztonságszervezési Főosztályának munkatársai, amely során jogi felkészültségükről kellett számot adniuk.

A 2012. évi CXX. törvény a személy- és vagyonőrök számára egy kötelező vizsgát, illetve azt megelőzően egy kötelező képzést vezetett be, aminek célja, hogy az e szakmában dolgozók naprakész tudást szerezzenek a közelmúltban változásokon átesett Alaptörvényről, Büntető Törvénykönyvről, illetve a Polgári Törvénykönyvről. A továbbképzés megszervezésével a Belügyminisztérium a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarát bízta meg.

Német Ferenc

, a kamara elnöke portálunk kérdéseire elmondta, országosan mintegy 64 ezer, Csongrád megyében pedig háromezer vagyonőrt érint a vizsgázási kötelezettség, amelynek május 31-ig eleget is kell tenniük. „Külön dicséretet érdemel a Szegedi Tudományegyetem, amiért a rendészetét precízen beszervezve, rengeteget segített abban, hogy ezek az emberek naprakész tudással rendelkezzenek. Különösen fontos ez egy ilyen kritikus területen, ahol rengeteg külföldi fordul meg. Ezek a már-már unalmas, rutinszerűen végzett, néha mégis kockázatos munkák kifejezetten igénylik a kellő felkészültséget” – tette hozzá Német Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.