Közélet

Újra fogadhat betegeket a szegedi koraszülött-intenzív osztály

Újra fogadhat betegeket a szegedi koraszülött-intenzív osztály

2014. április 16., szerda
Újra fogadhat betegeket a szegedi koraszülött-intenzív osztály
gyermekklinika_sajttaj0_gs

Csütörtök reggeltől ismét fogadhat betegeket a szegedi koraszülött-intenzív osztály, ahol korábban klebsiella pneumoniae fertőzést fedeztek föl – tájékoztatott a Csongrád Megyei tiszti főorvos szerdán.

Tombácz Zsuzsanna

elmondta, az osztályon befejeződött a fertőtlenítés, megvannak az azt követő mintavételek eredményei is, és a járványügyi hatóság munkatársai mindent rendben találtak. A Szegedi Tudományegyetem klinikai osztályán rendszeres járványügyi ellenőrzés során

fedezték föl

a klebsiella pneumoniae fertőzést, ezért április 5-étől felvételi zárlatot rendeltek el. Az ott kezelt csecsemők közül ötnél mutatták ki a baktériumot. Egyikük, egy kissúlyú koraszülött április 6-án – feltehetően nem a fertőzés következtében – életét vesztette, a többiek állapota stabil, már csak egyikük van lélegeztető gépen. A

fertőtlenítés idejére

a lezárt osztályon korábban kezelt csecsemőket a klinikán belül, elkülönítve helyezték el, az ellátásra szoruló újszülötteket pedig a társintézményekbe vitték. A klebsiella pneumoniae tüdőgyulladást okoz, megjelenése kórházi körülmények közt nem ritka. Felnőttellátásban is meg szokott jelenni, ott nem okoz nagyobb problémát, a kissúlyú koraszülöttek szervezetét azonban rendkívül megterhelheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.