A korábban megszokott rend szerint fogadja a pácienseket a makói kórház

2017. március 22., szerda · Hozzászólok

doktor_orvos_korhaz

A betegfelvételi zárlat feloldása után, szerda reggeltől a korábban megszokott rend szerint fogadja a pácienseket a makói kórház – közölte a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

A gyulai kórházba is szállítottak egy kanyarógyanús beteget

2017. március 17., péntek · Hozzászólok

sztetoszkop_orvos_egeszsegugy

Átvett egy kanyarógyanús beteget Csongrád megyéből a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórházának infektológiai osztálya – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Hivatal (ÁNTSZ) kommunikációs osztálya pénteken az MTI-t. Tovább »

Sokféle fertőzést szűrtek ki a migránsoknál

2015. augusztus 13., csütörtök · Hozzászólok

bevandorlok_begyujtese06kf

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy a migránsok jelentenek-e járványveszélyt, és ha igen, mekkorát, mert teszteket csak a regisztrált menedékkérőknél végeznek, és közülük sem szűrnek mindenkit – írta a Napi Gazdaság. A Szegeden létesített egészségügyi áteresztő pontnál találkoztak már egy-két esetben TBC-s, HIV-es, bárányhimlős, maláriás, továbbá hepatitis megbetegedéssel is, de gyakoribb a rühesség. Tovább »

Levonult a calicivírus okozta fertőzés a Gregor-iskolában

2015. május 11., hétfő · Hozzászólok

Ma már csak 33 tanuló hiányzik a Gregor-iskolából, úgy tűnik tehát, hogy levonult a múlt szerdán kitört fertőzés a szegedi oktatási intézményben. Ma újabb helyszíni ellenőrzéssel folytatódott a hatósági intézkedés, illetve a szülők még ma megkapják azt a kérdőívet, amelynek célja a fertőzés terjedésének rekonstruálása. Az ételmintákon eddig elvégzett bakteriológiai vizsgálatok eredménye negatív.
Tovább »

Fertőzés miatt bezárták a szegedi koraszülött intenzív osztályt (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2014. április 8., kedd · 3 hozzászólás

gyermekklinika_sajttaj0_gs

Fertőzés miatt bezárták a Szegedi Gyermekklinika koraszülött intenzív osztályát, miután öt csecsemő klebsiella baktériummal fertőződött meg. Egy koraszülött elhunyt, kettő életéért még továbbra is küzdenek az orvosok. Szócska Miklós Szegeden tartott sajtótájékoztatót az ügyben.
Tovább »

Új vírus – A családjában fertőződhetett meg az újinfluenzával kezelt kismama

2009. november 9., hétfő · Hozzászólok

A Délmagyarország című napilap hétfői közlése szerint vélhetően a családjában fertőződött meg az az öt és fél hónapos terhes nő, akit H1N1 vírussal és annak szövődményeivel kezelnek Szegeden; a lap szerint saját gyermekétől kapta el a betegséget a negyvenéves nő.
Tovább »

A Palicsi-tó és a szabadkai medencék vize is fertőzött

2009. július 23., csütörtök · Hozzászólok

Mint két hete megírtuk: nem ajánlatos, sőt kifejezetten veszélyes fürödni a Palicsi-tóban, mert fertőzött a vize. Hasonlóan rossz hírek érkeztek egyes szabadkai medencékről is – jelentette a VajdaságMA. Tovább »