Újra fogadhat betegeket a szegedi koraszülött-intenzív osztály

2014. április 16., szerda · Egy hozzászólás

gyermekklinika_sajttaj0_gs

Csütörtök reggeltől ismét fogadhat betegeket a szegedi koraszülött-intenzív osztály, ahol korábban klebsiella pneumoniae fertőzést fedeztek föl – tájékoztatott a Csongrád Megyei tiszti főorvos szerdán.
Tovább »

Folytatni kell a fertőtlenítést az SZTE gyermekklinikáján

2014. április 10., csütörtök · Hozzászólok

gyermekklinika_sajttaj0_gs

A vizsgált minták között még találtak pozitívat, ezért a klinika vezetése további fertőtlenítést mellett döntött a gyermekklinika újszülött intenzív osztályán. A négy baba állapota stabil. Tovább »

Fertőzés miatt bezárták a szegedi koraszülött intenzív osztályt (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2014. április 8., kedd · 3 hozzászólás

gyermekklinika_sajttaj0_gs

Fertőzés miatt bezárták a Szegedi Gyermekklinika koraszülött intenzív osztályát, miután öt csecsemő klebsiella baktériummal fertőződött meg. Egy koraszülött elhunyt, kettő életéért még továbbra is küzdenek az orvosok. Szócska Miklós Szegeden tartott sajtótájékoztatót az ügyben.
Tovább »

Katona Márta: Tanulhatnánk az újszülöttek akaraterejéből!

2014. március 30., vasárnap · 2 hozzászólás

katona_marta03_gs„Olyan betegeket tudunk megoperálni, akiknek azelőtt semmi esélyük sem volt az életben maradásra. Ezek a gyerekek minőségi felnőtt életet élhetnek, szerencsésebb esetben pedig teljesen felgyógyulnak.” Katona Márta március 15-én az egészségügyi ellátás fejlesztése terén, illetve szakmai munkájában kimagasló teljesítménye elismeréseként vehette át a Batthyány-Strattmann László-díjat. Az SZTE ÁOK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ egyetemi tanárával a szegedi gyermekkardiológia helyzetéről, a szívbeteg és koraszülött kicsik esélyeiről beszélgettünk.
Tovább »

A Pulzus Mikulása futva ajándékozta meg a gyermekklinikát + FOTÓK

2013. december 7., szombat · Hozzászólok

pulzus_mikulas_futas_002Közös futással ünnepelte december hatodikát a Pulzus Szeged Futóklub SE, tette mindezt a jótékonyság jegyében, hiszen a nevezési díjakból összegyűlt pénzt a szegedi gyermekklinika számára ajánlották fel a szervezők.
Tovább »

Nemzetközi színvonalú koraszülött-ellátás Szegeden

2013. augusztus 8., csütörtök · Hozzászólok

SZS20130808_gyermekklinika_sajtotajekoztato_002Korszerű berendezéseket kap a szegedi Gyermekklinika koraszülött intenzív osztálya uniós támogatási keretből. Az új orvosdiagnosztikai eszközöket és inkubátorokat várhatóan augusztus végén adják át.
Tovább »

Új vezetővel, átszervezve működik tovább a szegedi Gyermekklinika + FOTÓK

2013. június 28., péntek · 2 hozzászólás

gyerekklinika_4_gsJúlius elsejétől Bereczki Csaba egyetemi docens vezetésével, és gazdasági nehézségei miatt átszervezve végzi feladatait az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-egészségügyi Központ.
Tovább »

Korszerű labor javítja az újszülöttek esélyeit a szegedi gyermekklinikán + FOTÓK

2013. január 25., péntek · Hozzászólok

Határon átnyúló pályázat keretében, romániai partnerekkel együttműködve csaknem 1 millió euróból fejleszthette a veleszületett anyagcsere-betegségeket szűrő laborját az SZTE gyermekklinikája.
Tovább »

Román és magyar gyermekorvosok a csípőbetegségek megelőzéséért + FOTÓK

2013. január 17., csütörtök · Hozzászólok

Egy EU-s pályázaton közösen indult és nyert a temesvári meg a szegedi gyermekklinika. A projekt célja az újszülött kori csípőbetegségek, a csípőficam szűrésének jobbá tétele, a korai diagnózis, illetve a két klinika eredményeinek összehasonlítása. A projekt keretében összesen 8000 újszülött csípőszűrését végezték el 1 év alatt a két centrumban, szükség esetén ultrahangos vizsgálattal kiegészítve.
Tovább »

Ajándékokat osztott a kortárs balett és a VTV + FOTÓK

2012. december 4., kedd · 4 hozzászólás

A Szegedi Kortárs Balett és a VTV Szeged közös akciója

A nehéz sorsú gyermekek számára indított játékgyűjtést a Szegedi Kortárs Balett. Az adományozásra szánt játékokat a Diótörő című előadásra várták a szervezők, s a társulat tagjai juttatták el a rászorulóknak. Elsők között az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikájának kis betegei részesültek az adományokból.
Tovább »

Következő oldal »