Út a gyógyulás felé: elvégezték a marosvásárhelyi baba első műtétét Szegeden + FOTÓK

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

balazssara_gyermekklinika_gs

Balázs Sára Mária fejlődési rendellenességgel született: lyukas a jobb és bal szívkamra közötti sövénye. Marosvásárhelyen még vártak volna az orvosi beavatkozással, azonban a 8 hónapos babánál nem tűrt halasztást a műtét, amit a Gift of Life „Ajándékozz életet” program segítségével a szegedi Gyermekklinikán végezték el. Tovább »

Országossá terjesztik ki az Anyák háza programot

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

Pályázat útján országossá terjesztik ki az Anyák háza programot, amelynek célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, gyermekosztályokon a szülő végig beteg gyermeke mellett maradhasson, méltó körülmények között – jelentette be Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Újabb kezdeményezésbe vágna a jószívű szegedi taxis

2017. január 4., szerda · Egy hozzászólás

berinszki_zoltan002kfÚjabb projektbe kezdene Berinszki Zoltán, a „Taxisok a gyerekekért” közösségi ötletgazdája. Azt szeretné, ha támogatók jóvoltából beteg gyermekek szállítására is alkalmas mikrobuszt kaphatnának a gyermekkórházak, első körben a szegedi. A jószívű taxis azt reméli, az onkoterápiás klinika kis betegei gyorsabban gyógyulnának, ha több időt tölthetnének családjukkal a kórház falain kívül, ezért minél több feledhetetlen élményhez juttatná őket.
Tovább »

Ágyakat és betegmonitorokat kaptak a klinika életveszélyes állapotú gyermekei + FOTÓK

2015. augusztus 27., csütörtök · Hozzászólok

gyermekagyak_atado06kfTíz éve nem volt lehetőség hasonló fejlesztésre a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján. A több millió forintos összeg mérföldkőnek számít a klinikán működő intenzív osztály életében.
Tovább »

Látogatási tilalom a SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központjában

2015. május 13., szerda · Hozzászólok

Május 11-én Berecki Csaba tanszékvezető egyetemi docens és a CSMKH Népegészségügyi Főosztálya szakmai egyeztetés tartott a városban előfordult nagyszámú gastrointestinális fertőzéssel kapcsolatos intézkedésekre vonatkozóan.
Tovább »

Gift of Life – Pénteken utazhat haza az ötödik Szegeden műtött gyermek

2015. február 26., csütörtök · Hozzászólok

napsutes_osz_sziv

A 12 éves Kovács Dániel volt az ötödik határon túli magyar gyermek, akin sikeres szívműtétet hajtottak végre Szegeden a Rotary Club Gift Of Life – Ajándékozz életet! program keretében.
Tovább »

Gift of Life: Az ötödik szívbeteg gyermeket operálták meg Szegeden + FOTÓK

2015. február 11., szerda · Egy hozzászólás

szivmutott_kislany08_gs

Egy újabb erdélyi szíve doboghat immár egészségesen a Gift of Life – Ajándékozz életet! nemzetközi program jóvoltából. A hatéves Teona Mária jól viselte a beavatkozást, így immár az ötötödik, a kezdeményezés keretében Szegeden megoperált gyermek hagyhatja el a gyermekklinikát. Tovább »

Kóbor János látogatta meg a szívműtött Bernadettet + FOTÓK

2014. november 17., hétfő · Egy hozzászólás

szivmutet_17_gs

Az Omega frontembere, Kóbor János is meglátogatta Szász Bernadettet a Szegedi Kardiológiai Központban. A 17 esztendős erdélyi fiatalon sikeres szívműtétet hajtottak végre a rotarysták által támogatott Gift of Life – Ajándékozz életet! program keretében. Tovább »

Öt gyermekszívműtétet végeznek Szegeden a Rotary támogatásával + FOTÓK

2014. október 21., kedd · Egy hozzászólás

gyermekklinika_rotary14_KF

A Gift of Life – Ajándékozz életet! nemzetközi program keretében idén ősztől a Szegedi Kardiológiai Központban végzik a szívrendellenességgel született határon túli gyermekek műtétjét. Elsőként a nyitott szívvel született hatéves Ilyés Attilát operálták meg, aki jövő héten térhet haza Erdélybe, Nagykadácsiba. Tovább »

Fertőzés miatt bezárták a szegedi koraszülött intenzív osztályt (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2014. április 8., kedd · 3 hozzászólás

gyermekklinika_sajttaj0_gs

Fertőzés miatt bezárták a Szegedi Gyermekklinika koraszülött intenzív osztályát, miután öt csecsemő klebsiella baktériummal fertőződött meg. Egy koraszülött elhunyt, kettő életéért még továbbra is küzdenek az orvosok. Szócska Miklós Szegeden tartott sajtótájékoztatót az ügyben.
Tovább »

Katona Márta: Tanulhatnánk az újszülöttek akaraterejéből!

2014. március 30., vasárnap · 2 hozzászólás

katona_marta03_gs„Olyan betegeket tudunk megoperálni, akiknek azelőtt semmi esélyük sem volt az életben maradásra. Ezek a gyerekek minőségi felnőtt életet élhetnek, szerencsésebb esetben pedig teljesen felgyógyulnak.” Katona Márta március 15-én az egészségügyi ellátás fejlesztése terén, illetve szakmai munkájában kimagasló teljesítménye elismeréseként vehette át a Batthyány-Strattmann László-díjat. Az SZTE ÁOK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ egyetemi tanárával a szegedi gyermekkardiológia helyzetéről, a szívbeteg és koraszülött kicsik esélyeiről beszélgettünk.
Tovább »

A Pulzus Mikulása futva ajándékozta meg a gyermekklinikát + FOTÓK

2013. december 7., szombat · Hozzászólok

pulzus_mikulas_futas_002Közös futással ünnepelte december hatodikát a Pulzus Szeged Futóklub SE, tette mindezt a jótékonyság jegyében, hiszen a nevezési díjakból összegyűlt pénzt a szegedi gyermekklinika számára ajánlották fel a szervezők.
Tovább »

Nemzetközi színvonalú koraszülött-ellátás Szegeden

2013. augusztus 8., csütörtök · Hozzászólok

SZS20130808_gyermekklinika_sajtotajekoztato_002Korszerű berendezéseket kap a szegedi Gyermekklinika koraszülött intenzív osztálya uniós támogatási keretből. Az új orvosdiagnosztikai eszközöket és inkubátorokat várhatóan augusztus végén adják át.
Tovább »

Új vezetővel, átszervezve működik tovább a szegedi Gyermekklinika + FOTÓK

2013. június 28., péntek · 2 hozzászólás

gyerekklinika_4_gsJúlius elsejétől Bereczki Csaba egyetemi docens vezetésével, és gazdasági nehézségei miatt átszervezve végzi feladatait az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-egészségügyi Központ.
Tovább »

Korszerű labor javítja az újszülöttek esélyeit a szegedi gyermekklinikán + FOTÓK

2013. január 25., péntek · Hozzászólok

Határon átnyúló pályázat keretében, romániai partnerekkel együttműködve csaknem 1 millió euróból fejleszthette a veleszületett anyagcsere-betegségeket szűrő laborját az SZTE gyermekklinikája.
Tovább »

Román és magyar gyermekorvosok a csípőbetegségek megelőzéséért + FOTÓK

2013. január 17., csütörtök · Hozzászólok

Egy EU-s pályázaton közösen indult és nyert a temesvári meg a szegedi gyermekklinika. A projekt célja az újszülött kori csípőbetegségek, a csípőficam szűrésének jobbá tétele, a korai diagnózis, illetve a két klinika eredményeinek összehasonlítása. A projekt keretében összesen 8000 újszülött csípőszűrését végezték el 1 év alatt a két centrumban, szükség esetén ultrahangos vizsgálattal kiegészítve.
Tovább »

Ajándékokat osztott a kortárs balett és a VTV + FOTÓK

2012. december 4., kedd · 4 hozzászólás

A Szegedi Kortárs Balett és a VTV Szeged közös akciója

A nehéz sorsú gyermekek számára indított játékgyűjtést a Szegedi Kortárs Balett. Az adományozásra szánt játékokat a Diótörő című előadásra várták a szervezők, s a társulat tagjai juttatták el a rászorulóknak. Elsők között az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikájának kis betegei részesültek az adományokból.
Tovább »

A csípőficam ellen küzd a szegedi és a temesvári gyermekklinika + FOTÓK

2012. március 12., hétfő · 3 hozzászólás

A veleszületett csípőficam az egyik leggyakoribb újszülött- és csecsemőkori csípőbetegség, mégis, időben történő felismerése és kezelése esetén óriási összegeket spórolhat meg az egészségügy, mert nem kell a későbbi kóros elváltozásokkal számolnia. A betegség megelőzése és kezelése érdekében fogott össze a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika és a temesvári “Louis Turcanu” Gyermekkórház.
Tovább »

Ajándékkal lepték meg a madáchosok a gyermekklinika betegeit

2011. december 22., csütörtök · Hozzászólok

A szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3.B osztályának tanulói Kőműves Mihály osztályfőnök vezetésével kedveskedtek azoknak a gyerekeknek, akik nem tölthetik családjuk körében az ünnepeket. Tovább »

Szívbeteg gyermeket segít a Szent-Györgyi Albert Rotary Club adománya

2011. június 7., kedd · 2 hozzászólás

gyermekklinika01_gs A gyermek légzését és szívműködését figyelő pulzoximétert vásárol a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány abból az adományból, melyet kedden adott át a Szent-Györgyi Albert Rotary Club a gyermekklinikán. A műszer megvásárlása után a klinika szívbeteg csecsemője hazamehet szüleihez, s otthon gyógyulhat.
Tovább »

Kétmilliós süti a gyermekklinikákért

2010. november 11., csütörtök · Hozzászólok

A Manócsomag Közcélú Alapítvány jótékonysági kezdeményezése keretében, a segitsuti.hu szeptember 20-ai internetes jótékonysági árverésén rekordösszeget, 2 millió forintot ajánlott fel egy különleges levendulás süteményért az AXA csoport Magyarország. A befolyt összegből a budapesti, I. számú Gyermekgyógyászati Klinikát, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikáját, a zalaegerszegi és a kecskeméti kórház koraszülött osztályait, illetve a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Gyermekklinikáját támogatják a szervezők.
Tovább »

Egymillió forint az újszülött életmentő alapítványnak + PANORÁMA, FOTÓK

2010. augusztus 22., vasárnap · Hozzászólok

torony_atado_it_06 Szombaton este a Vízibástyán felállított söröskorsó torony elérte, sőt meg is haladta a húsz méteres magasságot. Mint arról korábban beszámoltunk, egy kreatív jótékonysági akció keretében a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára több vállalkozás fogott össze.
Tovább »

Játékok a gyermekklinikának

2010. június 17., csütörtök · Hozzászólok

pr_jatek_gyerek_it_13 Az SZTE ÁOK Gyermekklinika újszegedi B részlege több hasznos játékot kapott a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársaitól. Bittera István osztályvezető főorvos köszönetét fejezte ki, de kitért arra is, hogy milyen sanyarú helyzetben van a magyar egészségügy.
Tovább »

Ajándékok a gyermekklinikának + HANG

2009. december 23., szerda · 29 hozzászólás

ajandekozas2 A beteg gyermekeknek vitt ajándékot karácsonyra a Fidelitas, a Fidesz szegedi szervezete és a Vállalkozók Pártja szerda délelőtt. A járvány miatt a könyvtárszobába vette át az intézmény vezetése a játékokat, amit a két ünnep között osztanak majd szét az óvónők az osztályokon.
Tovább »

Húszmilliós támogatás a gyermekklinikának

2009. június 16., kedd · Hozzászólok

Energiahatékony beruházással segítette az EDF Energia Hungária Kft. a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Gyermekgyógyászati Klinika „A” részlegét.  A húszmillió forintos támogatásból a gyermekklinika különböző részlegeinek a hűtő-fűtő klímarendszerét alakították ki, illetve cserélték le.
Tovább »

A cisztás fibrózis kezelését szolgáló eszközt kapott a szegedi gyermekklinika

2009. január 9., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A cisztás fibrózis kezelését szolgáló eszközt kapott a K and H gyógyvarázs gyermekegészségügyi program keretében a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikája; a 3,3 millió forint értékű berendezést pénteken adták át a csongrádi megyeszékhelyen. Tovább »

Ajándéközön: Örömöt vittek a gyermekklinikára

2008. december 23., kedd · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Lezárult a Fidelitas szegedi szervezete által kezdeményezett nagyszabású játékgyűjtés, a fidelitasosok a Fidesz ifjúsági tagozatának, valamint a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja megyei szervezetének képviselőivel együtt kedden adták át az ajándékokat a szegedi gyermekklinika kis betegeinek. Tovább »

Újra jótékonysági bál a gyermekklinikáért

2008. november 20., csütörtök · Hozzászólok

A szegedi gyermekklinika támogatására ismét jótékonysági bált rendeznek a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség fiataljai együttműködve más szegedi gyülekezetek ifjúságával november 21-én. Tovább »

Új eszközt szerezhet be a műveseállomás

2008. augusztus 27., szerda · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

1 millió forintot adományozott az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikája mellett működő SZOTE Gyermekművese Állomásért Alapítvány részére a Közösség Szíve. Az összeg a vérplazmacsere kezeléshez szükséges új berendezés beszerzéséhez járul hozzá. Tovább »

Veszélybe kerülhet a dél-alföldi koraszülöttmentés

2008. július 28., hétfő · Hozzászólok

Fotó: Jójárt Gabriella

Az elmúlt hét során több országos médium, köztük elsőként a Hír Tv számolt be arról, hogy anyagi nehézségek miatt augusztus végére veszélybe kerülhet a koraszülöttmentés a Dél-Alföldön. A szolgálatot működtető alapítványnak havonta 1,3 millió forintra lenne szüksége – közölte Pintér Sándor kuratóriumi elnök hétfőn az MTI-vel. Tovább »