Kóbor János látogatta meg a szívműtött Bernadettet + FOTÓK

2014. november 17., hétfő · Egy hozzászólás

szivmutet_17_gs

Az Omega frontembere, Kóbor János is meglátogatta Szász Bernadettet a Szegedi Kardiológiai Központban. A 17 esztendős erdélyi fiatalon sikeres szívműtétet hajtottak végre a rotarysták által támogatott Gift of Life – Ajándékozz életet! program keretében. Tovább »

Öt gyermekszívműtétet végeznek Szegeden a Rotary támogatásával + FOTÓK

2014. október 21., kedd · Egy hozzászólás

gyermekklinika_rotary14_KF

A Gift of Life – Ajándékozz életet! nemzetközi program keretében idén ősztől a Szegedi Kardiológiai Központban végzik a szívrendellenességgel született határon túli gyermekek műtétjét. Elsőként a nyitott szívvel született hatéves Ilyés Attilát operálták meg, aki jövő héten térhet haza Erdélybe, Nagykadácsiba. Tovább »

Fertőzés miatt bezárták a szegedi koraszülött intenzív osztályt (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2014. április 8., kedd · 3 hozzászólás

gyermekklinika_sajttaj0_gs

Fertőzés miatt bezárták a Szegedi Gyermekklinika koraszülött intenzív osztályát, miután öt csecsemő klebsiella baktériummal fertőződött meg. Egy koraszülött elhunyt, kettő életéért még továbbra is küzdenek az orvosok. Szócska Miklós Szegeden tartott sajtótájékoztatót az ügyben.
Tovább »

Katona Márta: Tanulhatnánk az újszülöttek akaraterejéből!

2014. március 30., vasárnap · 2 hozzászólás

katona_marta03_gs„Olyan betegeket tudunk megoperálni, akiknek azelőtt semmi esélyük sem volt az életben maradásra. Ezek a gyerekek minőségi felnőtt életet élhetnek, szerencsésebb esetben pedig teljesen felgyógyulnak.” Katona Márta március 15-én az egészségügyi ellátás fejlesztése terén, illetve szakmai munkájában kimagasló teljesítménye elismeréseként vehette át a Batthyány-Strattmann László-díjat. Az SZTE ÁOK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ egyetemi tanárával a szegedi gyermekkardiológia helyzetéről, a szívbeteg és koraszülött kicsik esélyeiről beszélgettünk.
Tovább »

A Pulzus Mikulása futva ajándékozta meg a gyermekklinikát + FOTÓK

2013. december 7., szombat · Hozzászólok

pulzus_mikulas_futas_002Közös futással ünnepelte december hatodikát a Pulzus Szeged Futóklub SE, tette mindezt a jótékonyság jegyében, hiszen a nevezési díjakból összegyűlt pénzt a szegedi gyermekklinika számára ajánlották fel a szervezők.
Tovább »

Nemzetközi színvonalú koraszülött-ellátás Szegeden

2013. augusztus 8., csütörtök · Hozzászólok

SZS20130808_gyermekklinika_sajtotajekoztato_002Korszerű berendezéseket kap a szegedi Gyermekklinika koraszülött intenzív osztálya uniós támogatási keretből. Az új orvosdiagnosztikai eszközöket és inkubátorokat várhatóan augusztus végén adják át.
Tovább »

Új vezetővel, átszervezve működik tovább a szegedi Gyermekklinika + FOTÓK

2013. június 28., péntek · 2 hozzászólás

gyerekklinika_4_gsJúlius elsejétől Bereczki Csaba egyetemi docens vezetésével, és gazdasági nehézségei miatt átszervezve végzi feladatait az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-egészségügyi Központ.
Tovább »

Korszerű labor javítja az újszülöttek esélyeit a szegedi gyermekklinikán + FOTÓK

2013. január 25., péntek · Hozzászólok

Határon átnyúló pályázat keretében, romániai partnerekkel együttműködve csaknem 1 millió euróból fejleszthette a veleszületett anyagcsere-betegségeket szűrő laborját az SZTE gyermekklinikája.
Tovább »

Következő oldal »