Út a gyógyulás felé: elvégezték a marosvásárhelyi baba első műtétét Szegeden + FOTÓK

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

balazssara_gyermekklinika_gs

Balázs Sára Mária fejlődési rendellenességgel született: lyukas a jobb és bal szívkamra közötti sövénye. Marosvásárhelyen még vártak volna az orvosi beavatkozással, azonban a 8 hónapos babánál nem tűrt halasztást a műtét, amit a Gift of Life „Ajándékozz életet” program segítségével a szegedi Gyermekklinikán végezték el. Tovább »

Országossá terjesztik ki az Anyák háza programot

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

Pályázat útján országossá terjesztik ki az Anyák háza programot, amelynek célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, gyermekosztályokon a szülő végig beteg gyermeke mellett maradhasson, méltó körülmények között – jelentette be Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Újabb kezdeményezésbe vágna a jószívű szegedi taxis

2017. január 4., szerda · Egy hozzászólás

berinszki_zoltan002kfÚjabb projektbe kezdene Berinszki Zoltán, a „Taxisok a gyerekekért” közösségi ötletgazdája. Azt szeretné, ha támogatók jóvoltából beteg gyermekek szállítására is alkalmas mikrobuszt kaphatnának a gyermekkórházak, első körben a szegedi. A jószívű taxis azt reméli, az onkoterápiás klinika kis betegei gyorsabban gyógyulnának, ha több időt tölthetnének családjukkal a kórház falain kívül, ezért minél több feledhetetlen élményhez juttatná őket.
Tovább »

Ágyakat és betegmonitorokat kaptak a klinika életveszélyes állapotú gyermekei + FOTÓK

2015. augusztus 27., csütörtök · Hozzászólok

gyermekagyak_atado06kfTíz éve nem volt lehetőség hasonló fejlesztésre a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján. A több millió forintos összeg mérföldkőnek számít a klinikán működő intenzív osztály életében.
Tovább »

Látogatási tilalom a SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központjában

2015. május 13., szerda · Hozzászólok

Május 11-én Berecki Csaba tanszékvezető egyetemi docens és a CSMKH Népegészségügyi Főosztálya szakmai egyeztetés tartott a városban előfordult nagyszámú gastrointestinális fertőzéssel kapcsolatos intézkedésekre vonatkozóan.
Tovább »

Gift of Life – Pénteken utazhat haza az ötödik Szegeden műtött gyermek

2015. február 26., csütörtök · Hozzászólok

napsutes_osz_sziv

A 12 éves Kovács Dániel volt az ötödik határon túli magyar gyermek, akin sikeres szívműtétet hajtottak végre Szegeden a Rotary Club Gift Of Life – Ajándékozz életet! program keretében.
Tovább »

Gift of Life: Az ötödik szívbeteg gyermeket operálták meg Szegeden + FOTÓK

2015. február 11., szerda · Egy hozzászólás

szivmutott_kislany08_gs

Egy újabb erdélyi szíve doboghat immár egészségesen a Gift of Life – Ajándékozz életet! nemzetközi program jóvoltából. A hatéves Teona Mária jól viselte a beavatkozást, így immár az ötötödik, a kezdeményezés keretében Szegeden megoperált gyermek hagyhatja el a gyermekklinikát. Tovább »

Kóbor János látogatta meg a szívműtött Bernadettet + FOTÓK

2014. november 17., hétfő · Egy hozzászólás

szivmutet_17_gs

Az Omega frontembere, Kóbor János is meglátogatta Szász Bernadettet a Szegedi Kardiológiai Központban. A 17 esztendős erdélyi fiatalon sikeres szívműtétet hajtottak végre a rotarysták által támogatott Gift of Life – Ajándékozz életet! program keretében. Tovább »

Következő oldal »