Közélet

Újabb forgalmirend-változások a Kossuth Lajos sugárúton

Újabb forgalmirend-változások a Kossuth Lajos sugárúton

2014. március 1., szombat
Újabb forgalmirend-változások a Kossuth Lajos sugárúton
utlezaras03_gs

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán külső kivitelezők bevonásával útfelújítási munkákat végez. A február 10-én újraindult építési munka területén március 3-án reggel 8 órától újabb forgalmirend-változások lépnek életbe - adta hírül közleményében a társaság.

Az 5-ös számú főút szegedi Kossuth Lajos sugárúti szakaszán 2013 év végén kezdődtek külső vállalkozók bevonásával felújítási munkák a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A kivitelezés során a sugárút felújításban érintett egy kilométeres szakaszának teljes felülete megújul a jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút között. A kivitelezők már elkészítették a szelvényezés szerinti jobb oldalon, a jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút között a kötő és kopó aszfaltréteget a közösségi közlekedési sáv melletti belső sávban, ennek megfelelően, a Budapest-Röszke irányú forgalom a már elkészült belső sávban haladhat. A Röszke-Budapest irányban a teljes felületen elkészült a kötő és a kopó réteg is. A szélső forgalmi sávban haladó forgalmat azonban március 3-án, hétfő reggel 8 órától átterelik a „frissen” elkészített belső sávba. A szélső sávot így ismét lezárják, a kivitelező munkatársai a csatlakozó járdafelületek helyreállítását és a szükséges javítási munkákat fogják elvégezni a lezárt területen. A szelvényezés szerinti jobb oldalon a meglévő forgalmi rend a Szent Gellért utcai csomópontban is változik. A busz közlekedés üzemszüneti idejében, az éjszakai órákban, a Mars térre való behajtás nem lesz lehetséges a Szent Gellért utca irányába. A kivitelező a csomópont marását és aszfaltozását fogja elvégezni. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, a kivitelezés időtartama alatt kerülje el az útfelújításban érintett szakaszokat, ezen kívül a lakosság megértését és türelmét is kérik a munkák idejére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.