Forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek az Algyői Tisza-hídon

2017. szeptember 29., péntek · Egy hozzászólás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy az Algyői Tisza-hídon október 2-án, hétfőn a reggeli óráktól kezdődően – a már korábban adott információknak megfelelően – két dilatációs szerkezetet javítanak. Tovább »

Bosszantó piros, kevés zöld – hogy is van ez?

2017. szeptember 6., szerda · 5 hozzászólás

Szeged útjait járva – akár autóval, akár gyalog – az az érzésünk támadhat, hogy aránytalanul sokat kell várni a közlekedési lámpáknál, míg az áthaladásra mindössze néhány másodpercünk jut. Bosszantó, főleg, mikor sietnénk. Utánajártunk a miérteknek. Tovább »

Megújult a Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes összekötő út

2016. október 21., péntek · Hozzászólok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Csongrád megyét érintően a 4642-es jelű Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes összekötő út térképen jelölt szakaszának felújítására adta át a munkaterületet ütemezetten. A 4642-es jelű összekötő út több mint 8,8 kilométeres szakasza kapott új burkolatot. Tovább »

Megújult a 45-ös számú főút és a 451-es számú főút több szakasza

2016. október 13., csütörtök · Hozzászólok

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újult, illetve újul meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javult, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést. Tovább »

Közlekedésbiztonságot növelő beavatkozás a 47-ös számú főúton, Hódmezővásárhelyen

2016. május 30., hétfő · Hozzászólok

Május 30-tól Hódmezővásárhelyen, a Szegedi úton, a 47-es számú főút 200-as és 203-as kilométerszelvény közötti szakaszán közlekedésbiztonságot javító műszaki beavatkozásokat végeznek a szakemberek – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tovább »

Szentesi diák rajza díszíti egy évig a közútkezelő járműveit

2016. március 9., szerda · Hozzászólok

Csongrád

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2015 októberében hirdette meg “Álomút” címmel harmadik országos gyermekrajzpályázatát, amelyre több mint kétezer pályamű érkezett. A kategória győztesek művei – köztük a szentesi Őze Csanád alkotása – márciustól egy éven keresztül láthatóak a társaság útellenőri autóin.
Tovább »

A közúti infrastruktúra intenzív fejlesztése várható 2020-ig

2016. február 18., csütörtök · Hozzászólok

utepites_munkagep_mti

A közúti infrastruktúra 2020-ig szóló intenzív fejlesztésének támogatása érdekében közhasznúsági szerződést kötött a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Nemzet Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ kötött csütörtökön Budapesten.
Tovább »

A DH Konzorcium összesen 7,3 milliárdot kap útjavításra a dél-alföldi régióban

2016. február 1., hétfő · Hozzászólok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által útjavításokra kiírt meghívásos közbeszerzést 13 cég nyerte, összesen nettó 51,9 milliárd forint értékben – az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Tovább »

Két év alatt, közel 3 milliárd forintot költött fejlesztésre a Magyar Közút

2015. augusztus 24., hétfő · Hozzászólok

Az elmúlt két évben eszközparkján és a mérnökségi ingatlanjain is jelentős technológiai fejlesztéseket hajtott végre a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a teljes beruházás összköltsége közel 3 milliárd forintot tett ki, amelynek 30 százalékát az Európai Uniótól kapott forrás tette ki – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

A hőség miatt elhalasztják a sávszűkítéssel járó munkát az M7-esen

2015. augusztus 7., péntek · Hozzászólok

Hõség - Hõségriadó Budapesten

Elhalasztják augusztus 24-ig a sávszűkítéssel járó felújítási munkát az M7-es autópálya fővárosi bevezető szakaszán – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.
Tovább »

A Magyar Közút több autópályán korszerűsíti az elválasztósávokat november végéig

2015. július 29., szerda · Hozzászólok

Több mint 10 milliárd forint értékű európai uniós forrásból a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében korszerűsítik az elválasztósávokat az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópálya több szakaszán – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel. Tovább »

A jelzőlámpák felújítása miatt forgalomkorlátozások lesznek Szegeden

2015. március 30., hétfő · 8 hozzászólás

kozlekedesi_jelzolampa

Forgalomirányító jelzőberendezések felújítását végzik a következő hetekben Szegeden a Magyar Közút Nonprofit Zrt megbízásából. A munkálatok idején az érintett csomópontokban ideiglenesen kikapcsolják a forgalomirányító berendezéseket, emiatt időszakos torlódások várhatóak a város forgalmasabb csomópontjaiban.
Tovább »

A közútkezelő a közeledő hideg veszélyeire figyelmeztet

2014. december 26., péntek · 4 hozzászólás

Havazás Zalában

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Meteorológiai Szolgálat információi alapján a következő napokban erős lehűlés várható, hideg, szeles idő lesz több helyen havazással – adta hírül közleményben Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.
Tovább »

Ismét javítási munkák kezdődnek az algyői hídon

2014. október 18., szombat · Hozzászólok

algyoitiszahid_wiki

Hétfőn ismét félpályás útlezárással járó javítási munkák kezdődnek a 47-es főúton Szeged és Hódmezővásárhely között az algyői Tisza-hídon – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-t.
Tovább »

Átadták a Kossuth Lajos sugárutat – 1900 kilométernyi közút újul meg országosan + FOTÓK

2014. április 1., kedd · 21 hozzászólás

utatadas07_gsHárom útfelújítási programot indított a kormány, mely keretében 190 milliárdból újulnak meg utak hazánkban – közölte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Kossuth Lajos sugárút átadóján. Elhangzott, a 4-5 számjegyű utak egyes szakaszainak teljes körű rekonstrukcióját támogató program keretösszegét 109 milliárd forintra emelték. Tovább »

Helyreáll a forgalmi rend a Kossuth-sugárúton kedd délutántól

2014. március 24., hétfő · 2 hozzászólás

utepites_klinika07_gsA Magyar Közút Nonprofit Zrt. útfelújítási munkákat végez a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán külső kivitelezők bevonásával. Az építési munka területén 2014. március 25-én 15 órától újabb forgalmirend-változások lépnek életbe.
Tovább »

Szerdától újabb közlekedési változások a Kossuth sugárút felújítása miatt

2014. március 11., kedd · Hozzászólok

rokuskossuthA Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán külső kivitelezők bevonásával útfelújítási munkákat végez. A 2014. február 10-én újraindult építési munka területén 2014. március 12-én reggel 9 órától újabb forgalmirend-változások lépnek életbe.
Tovább »

Újabb forgalmirend-változások a Kossuth Lajos sugárúton

2014. március 1., szombat · Hozzászólok

utlezaras03_gsA Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán külső kivitelezők bevonásával útfelújítási munkákat végez. A február 10-én újraindult építési munka területén március 3-án reggel 8 órától újabb forgalmirend-változások lépnek életbe – adta hírül közleményében a társaság.
Tovább »

Újabb forgalomkorlátozás a Kossuth Lajos sugárút felújítása miatt

2014. február 20., csütörtök · Egy hozzászólás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos szinten 34 milliárd forint összértékű útfelújítási munkálatainak keretében felújítja az 5-ös számú főút szegedi, Kossuth Lajos sugárút egy kilométeres szakaszát, amelynek teljes felülete megújul a jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút között, a felújítás érinti a gyalogos és a kerékpáros közlekedést is. A beruházást a megfelelő időjárási körülmények között folyamatosan végzik, hogy minél hamarabb befejeződjön az útrekonstrukció. Tovább »

Hétfőtől folytatódik a Kossuth Lajos sugárút felújítása

2014. február 7., péntek · 2 hozzászólás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán külső kivitelezők bevonásával útfelújítási munkákat végez. A projekt 2013. november 4-én indult, majd az időjárási viszonyokra való tekintettel év végén felfüggesztették a szakemberek a munkálatokat, amelyeket a tervek szerint idén február 10-étől folytatnak. Tovább »

Több mint 13 milliárdot költ közlekedésbiztonságra a közútkezelő

2014. február 4., kedd · Hozzászólok

Összesen 13,5 milliárd forintot fordít a gyorsforgalmi úthálózat közlekedésbiztonsági fejlesztéseire a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a cél az, hogy kevesebb baleset történjen az autópályákon – közölte a közútkezelő az MTI-vel kedden.
Tovább »

Hóesés várható, sót szórnak a közútkezelők

2014. január 22., szerda · Hozzászólok

havazas05_hokotro_gsA Magyar Közút Nonprofit Zrt. 93 üzemmérnökségén kettes riasztási fokozatot rendeltek el szerdán a téliesre forduló időjárás miatt. Annak érdekében, hogy megelőzzék az utak síkossá válását csütörtök reggelig legalább egyszer sószórást végeznek a mintegy 31 ezer kilométeres országos közúthálózaton – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője szerdán az MTI-vel.
Tovább »

December közepéig visszaadják a forgalomnak a Kossuth Lajos sugárutat + FOTÓK

2013. december 4., szerda · 5 hozzászólás

utfelujitas_bohacs06_gsA terveknek megfelelően halad a Kossuth Lajos sugárút útfelújítása – jelentette ki Bohács Zsolt. Csongrád megye útügyi biztosa az érintett szakasz bejárásakor arról tájékoztatott, amennyiben az időjárás is engedi, jövő héten visszaadhatják az elkészült szakaszt a forgalomnak.
Tovább »

Szemle Szegeden a téli felkészülésről

2013. november 27., szerda · Hozzászólok

katasztrofavedelem_teliszemleA téli felkészülés jegyében került sor szerda délelőtt a Magyar Közút Zrt. szegedi, Dorozsmai úti üzemmérnökségén a gépszemlére, amely során a téli időjárás esetén a megye útjainak megfelelő járhatóságát biztosító berendezéseket tekintették át.
Tovább »

Következő oldal »