Közélet

Fidesz: Gyurcsány ma is az idősek szemébe hazudik

Fidesz: Gyurcsány ma is az idősek szemébe hazudik

2014. január 15., szerda
Fidesz: Gyurcsány ma is az idősek szemébe hazudik

A Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc ma is "az idősek szemébe hazudik", a nyugdíjasoknak szóló programja pedig még veszélyesebb, mint a 2010 előtti kormányzása.

Még meg sem száradt a tinta "az új Gyurcsány-koalíción", a volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke már szerdán megkezdi "az új Gyurcsány-korszakra való felkészülést", és ma "ugyanúgy az idősek szemébe hazudik" - fogalmazott

Selmeczi Gabriella

szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, utalva arra, hogy a DK délután Nyugdíj- és időspolitika címmel tartja programkonferencia-sorozatának első állomását. A Fidesz szóvivője szerint a 2010 előtti

Gyurcsány

-korszak létbizonytalanságra ítélte az időseket, hiszen 2009-ben nyugdíjat sem tudtak volna fizetni a valutaalaptól felvett hitel nélkül, miután "elherdálták" a magyarok nyugdíjmegtakarításait, a befizetések egy részét pedig külföldi kézben lévő magánnyugdíjpénztárakba "játszották át". Emellett egyik napról a másikra kihúztak egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasok zsebéből, és hagyták, hogy az ellátások elértéktelenedjenek, sőt ha rajtuk múlik, és a Fidesz nem helyezi hatályon kívül, ma nyugdíjadó is lenne, amellyel akár 20-25 ezer forinttal csökkenhettek volna a nyugdíjak - mondta. Selmeczi Gabriella értékelése szerint a DK elnökének programja ma még ennél is veszélyesebb, hiszen egyenesen eltörölné az állami nyugdíjakat. "Az új Gyurcsány-korszakban" mindenki csak annyi nyugdíjra számíthatna, amennyit saját maga megtakarít - jelentette ki, hozzátéve, hogy az érintettek többsége így semmilyen állami gondoskodásra nem számíthatna, a kiskeresetűekre teljes létbizonytalanság várna. Mindezzel szemben a Fidesz rendbe tette a nyugdíjkasszát, nyugdíjat emelt, az ellátások vásárlóértéke pedig folyamatosan nőtt - közölte. Szólt arról is, hogy az idős emberek szociális biztonságát tovább erősíti a rezsicsökkentés, valamint az alacsony infláció, amely a friss statisztikai adatok szerint decemberben mindössze 0,4 százalékos volt. A nyugdíjak az 1970-es évek óta nem tartották ilyen stabilan az értéküket - emelte ki a kormánypárt szóvivője, aki szavait azzal zárta: "nem fogjuk engedni, hogy a Gyurcsány-kormány visszajöjjön".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.