Közélet

Jól van dolga a mostani halaknak + FOTÓ

Jól van dolga a mostani halaknak + FOTÓ

2013. december 17., kedd
Jól van dolga a mostani halaknak + FOTÓ
SZS20131217_nebih_ellenorzes_a_metroban_014

A Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (Nébih) idén is elrendelte a téli kiemelt ellenőrzéseket, különös tekintettel azokra az élelmiszerekre, amelyeket a közelgő karácsony kapcsán a leggyakrabban vásárolnak a fogyasztók. A kezdeményezés keretében kedd délelőtt a szegedi Metro nagykereskedés halosztályát vizsgálták a szakemberek.

Az ellenőrzésben a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága, a Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága, valamint a Járási Hivatal Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Hivatala vett részt. "Minden ellenőrzésünk célja, hogy a fogyasztó biztonságos élelmiszert kapjon. A téli kiemelt ellenőrzéssel kapcsolatban pedig azokat a termékeket vizsgáljuk, amelyeket a vásárlók ilyenkor nagyobb mennyiségben vesznek, illetve azokat az egységeket keressük fel, ahol nagyobb a forgalom. Ilyenek a bevásárlóközpontok, vagy a kitelepülések, mint például a karácsonyi vásárok. Elsődlegesen tehát arra törekszünk, hogy az emberek biztonsággal tudjanak vásárolni, ha pedig probléma merül valahol fel, meghozzuk a megfelelő szankciókat" – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Farle Csaba

megyei főállatorvos.

SZS20131217_nebih_ellenorzes_a_metroban_015

A szakember hozzátette: "Alapvetően egyáltalán nem rossz a helyzet, probléma mindig van persze, de összehasonlítva az előző évek tapasztalataival, illetve az évközi átlaggal, ebben az időszakban sem találunk több szabálytalanságot, mint máskor." E véleménnyel egyetértett

Tari József

élelmiszerbiztonsági felügyelő is, aki szerint a jogi szabályozás ugyanúgy megfelel az európai uniós kritériumoknak, mint a kereskedők és élelmiszer-előállítók alkalmazkodása, igazodása ezekhez az előírásokhoz. "Ma már nagyon finom, apró dolgokról beszélünk a szabálytalanságok kapcsán, igazán kirívó hiányosságok csak ritkán fordulnak elő. Az általános problémák között elsősorban tárolásbeli hibákat tudok említeni, továbbá nyomon követési, származásigazolási hiányosságokat." Mint a felügyelő elárulta, a Metro nagykereskedésben mindent rendben találtak a keddi akció során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.