Több mint hat tonna halat foglalt le a Nébih

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

A Tisza menti éttermek és halsütödék kiemelt ellenőrzése során, mindössze egy hétvége alatt több mint 600 kilogramm hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azok nem azonosítható eredete miatt – közölte a Nébih az MTI-vel szerdán. Tovább »

Teherautókat és autóbuszokat ellenőriz a rendőrség a jövő héten

2017. július 23., vasárnap · Hozzászólok

illegalis_bevandorlas_kamion_roszke

Nehéz tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriz a rendőrség országszerte a jövő héten, elsősorban a vezetési és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, valamint a beutazás, belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják. Tovább »

A Nébih megkezdte a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést

2017. július 3., hétfő · Hozzászólok

Elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: július 1. és augusztus 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek szakemberei elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzik – közölte a Nébih az MTI-vel hétfőn. Tovább »

A fogyasztóvédők megkezdték a nyári ellenőrzéseket

2017. július 3., hétfő · Hozzászólok

Elkezdődtek a fogyasztóvédelmi ellenőrzések a nyári idegenforgalmi főszezonban, az idén a fesztiválokat, a kalandparkokat és a vidámparkokat vizsgálja kiemelten a fogyasztóvédelmi hatóság – mondta Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

Csaknem 9 tonna fagyasztott hústerméket foglalt le a NÉBIH + VIDEÓ

2017. május 25., csütörtök · Hozzászólok

hus_nebih

9 tétel, összesen 8870 kg hústerméket foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei egy Komárom-Esztergom megyei húsnagykereskedésben az elmúlt hetekben. Az egységben a termékeket – az előírásokat megszegve – lefagyasztották, emellett azok jelentős része jelölelten, ezáltal nem nyomon követhető volt. Az ellenőrök a helyszínen lejárt húsokat is találtak – adta hírül a NÉBIH. Tovább »

Lezárult a Gabonakutató Nonprofit Kft. gazdasági ellenőrzése

2017. április 5., szerda · Hozzászólok

Az Állami Számvevőszék befejezte a szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a tulajdonosi joggyakorlás szabályszerű volt, valamint a társaság 2014-től szabályszerűen alakította ki a vagyongazdálkodás feltételeit. A vagyonváltozást eredményező döntések előkészítése és megalapozása azonban nem felelt meg az előírásoknak, továbbá a közbeszerzési előírásokat nem tartották be. A beszámolási kötelezettségnek eleget tettek, az adatszolgáltatási kötelezettséget azonban nem teljesítették és az információs rendszer kiépítése nem történt meg. A bevételek és a ráfordítások elszámolása összességében megfelelő volt. Az önköltségszámítás és az adósságot keletkeztető ügyletek vállalása során azonban az ÁSZ szabálytalanságokat tárt fel. Tovább »

FM: elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2017. március 28., kedd · Hozzászólok

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, az egész országra kiterjedő ellenőrzés március 20. és április 17. között zajlik – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel kedden. Tovább »

Nehéz teherautókat és autóbuszokat ellenőriz a rendőrség a jövő héten

2017. február 11., szombat · Hozzászólok

Nehéz tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriz kiemelten a rendőrség országszerte jövő hétfőtől szombatig, elsősorban a vezetési és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, továbbá a beutazás, belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják. Tovább »

Preventív közlekedésbiztonsági akciót tart a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

2017. január 4., szerda · Hozzászólok

kod_csuszos_esos_ut_osz

A kedvezőtlen időjárási körülményekre tekintettel a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság preventív közlekedésbiztonsági akciót tart 2017. január 5-én 10.00 órától 11.00 óráig az 5-ös számú főút Szegedről kivezető szakaszán, az autópálya felhajtó előtt. Tovább »

Harmincezer járművezetőt ellenőriztek a rendőrök három nap alatt

2016. december 20., kedd · Hozzászólok

Csaknem harmincezer járművezetőt ellenőriztek a rendőrök az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Drugs & Alcohol elnevezésű legutóbbi, péntektől vasárnapig tartó akciója során – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon kedden. Tovább »

FM: eddig 6,4 millió forint bírságot szabtak ki a téli szezonális ellenőrzésen

2016. december 19., hétfő · Hozzászólok

hus_etel_elelmiszer_gasztronomia

Eddig 6,4 millió forint bírságot szabtak ki a téli szezonális ellenőrzésen 62 esetben, és több mint 15 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Megkezdte az ünnepek előtti ellenőrzéseket a fogyasztóvédelmi hatóság + VIDEÓ

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

csoki_mikulas

Megkezdte az ünnepek előtti ellenőrzéseket a fogyasztóvédelmi hatóság, a korábbiakhoz hasonlóan főként arra figyelnek a szakemberek, hogy a karácsonyi vásárlások során a kereskedők szabályszerűen járjanak el, illetve ne kerüljenek veszélyes termékek a boltok polcaira – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerdán az MTI-vel. Tovább »

A Csongrádi Közmű Szolgáltatót ellenőrízte az Állami Számvevőszék

2016. november 29., kedd · Hozzászólok

Lezárult a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. ellenőrzése. Az Állami Számvevőszék a 2011 és 2014 közötti időszakra vonatkozóan értékelte a társaság távhőszolgáltatási közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségét. Az ellenőrzés megállapította, hogy a közfeladat-ellátás önkormányzati megszervezése szabályos volt, a tulajdonosi joggyakorlás megfelelt a jogszabályi előírásoknak. A vagyongazdálkodás, valamint a közfeladat bevételeinek, költségeinek és ráfordításainak elszámolása szabályszerű volt. A társaságnál az önköltségszámítás szabályait meghatározták, a közszolgáltatás díjainak megállapítása és alkalmazása megfelelő volt. Tovább »

Szentes távhőszolgáltatását ellenőrizte az Állami Számvevőszék

2016. október 25., kedd · Hozzászólok

Lezárult a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ellenőrzése. Az Állami Számvevőszék a 2011 és 2014 közötti időszakra nézve értékelte a társaság közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségét. Az ellenőrzés megállapította, hogy az önkormányzat a tulajdonosi jogokat szabályszerűen gyakorolta, a távhőszolgáltatás közfeladatának megszervezéséről a jogszabályi előírásoknak megfelelően döntött, annak ellátásáról a társaság útján gondoskodott. A társaságnál a vagyonnal való gazdálkodás, és annak nyilvántartása szabályszerű volt. Az önköltségszámítás szabályait meghatározták, a díjképzés a jogszabályi előírásnak megfelelt. Tovább »

Öt nap alatt 436 teherautós és buszos jogsértést tárt fel a rendőrség

2016. február 23., kedd · Hozzászólok

Több mint 2200 tehergépkocsit és majdnem 140 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök február 15-20. között, és 436 esetben állapítottak meg jogsértést – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon kedden. Tovább »

„Látni és látszani” – A kerékpárosok biztonságáért ellenőriztek + FOTÓK

2015. október 27., kedd · 2 hozzászólás

kerekparos_ellenorzes15_gs

Büntetés helyett most csak figyelmeztetésben részesültek azok a szegedi kerékpárosok, akiknek nem volt az előírásoknak megfelelően felszerelve drótszamaruk, illetve láthatósági mellényt kaptak ajándékba a rendőröktől. Tovább »

Megvannak az eredmények: megfelelő a nagyállomás higiéniai állapota

2015. augusztus 5., szerda · 12 hozzászólás

antsz_ellenorzes_vasutallomas_migransok23_gs

Minden laboratóriumi lelet negatív – derült ki a nagyállomáson múlt héten végzett közegészségügyi szemle eredményeiből.
Tovább »

Közegészségügyi szemlét tartottak a szegedi vasútállomáson + FOTÓK

2015. július 30., csütörtök · 51 hozzászólás

antsz_ellenorzes_vasutallomas_migransok16_gs

Az alapvető higiéniás feltételek meglétét is ellenőrizték az Indóház téren, ahol a MigSzol Szeged csoport önkéntesei étellel-itallal látják el a migránsokat, továbbá tisztálkodásra is van lehetőség. A közegészségügyi szemle keretében mindent rendben találtak, a levett minták eredményire azonban egy hetet várni kell. Tovább »

Két állami társaságot vizsgált az ÁSZ

2015. július 3., péntek · Hozzászólok

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte a Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft., valamint a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. 2010. és 2013. közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését és kisebb hiányosságokat állapított meg gazdálkodásukban – közölte az ÁSZ pénteken az MTI-vel. Tovább »

Autókereskedéseket, autószervizeket és autósboltokat ellenőriztek a hatóságok

2015. június 9., kedd · Hozzászólok

autoszerelo

Összehangolt országos ellenőrző akciót szervezett közösen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Idén először autókereskedéseket, autószervizeket, és autósboltokat ellenőriztek a szakemberek. Minden második helyen volt valamilyen jogsértés, a vizsgált alkatrészek közül pedig minden tizenkettedikkel volt valamilyen probléma. Tovább »

Közúti ellenőrzések lesznek a húsvéti időszakban

2015. március 31., kedd · Hozzászólok

A rendőrség április 2. és 6. között közúti ellenőrzéseket tart, amelyeken nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetőket kiszűrje a forgalomból, és ellenőrizze a passzív biztonsági eszközök használatát – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a rendőrség honlapján. Tovább »

Hűtlen kezelés és csalás a piacnál? – Az ügyészségen tesznek feljelentést

2015. január 28., szerda · 16 hozzászólás

piac_sajtotajekoztato01kf

Kitalicskázták a pénzt a Szegedi Vásár és Piac Kft.-ből – állítja Ménesi Imre (MSZP), a cég felügyelőbizottságának elnöke, aki sajtótájékoztatóján bejelentette: feljelentést tesznek. Tovább »

Előzetes tájékoztató vállalkozóknak a karácsonyi ellenőrzésekről

2014. november 21., péntek · Hozzászólok

A karácsonyt megelőző hetekben több hatóság végez ellenőrzést. A közeli napokban többek között fogyasztóvédelmi-, élelmiszer-biztonsági ellenőrök, valamint vám és pénzügyőrök megjelenésére is számíthatnak a vásárokban, bevásárlóközpontokban az árusok. A hatóságok célja elsősorban az, hogy az eladók betartsák az értékesítésre vonatkozó jogszabályokat, nem pedig a büntetés. Ezért a Csongrád Megyei Kormányhivatal a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával kedden négy hatóság bevonásával előzetes tájékoztatást ad arról, hogy mire terjed ki az idei ellenőrzés. A fórumot dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, és Koszorús László a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkára nyitja meg. Tovább »

NAV: folytatódik a pénztárgépek ellenőrzése

2013. december 23., hétfő · Hozzászólok

A gazdálkodók döntő többsége megrendelte az online adatkapcsolatra képes pénztárgépet – derült ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több tízezer adózót érintő ellenőrzése, illetve adategyeztetése után. A NAV közleménye szerint a revizorok elenyésző számú mulasztási bírságot szabtak ki, sok esetben csak tájékoztatásra volt szükség, az üzembe helyezett új típusú pénztárgépek száma pedig már meghaladta a tízezret.
Tovább »

Jól van dolga a mostani halaknak + FOTÓ

2013. december 17., kedd · 4 hozzászólás

SZS20131217_nebih_ellenorzes_a_metroban_014A Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (Nébih) idén is elrendelte a téli kiemelt ellenőrzéseket, különös tekintettel azokra az élelmiszerekre, amelyeket a közelgő karácsony kapcsán a leggyakrabban vásárolnak a fogyasztók. A kezdeményezés keretében kedd délelőtt a szegedi Metro nagykereskedés halosztályát vizsgálták a szakemberek.
Tovább »

A száraztészták 20 százaléka nem felel meg a követelményeknek

2013. október 7., hétfő · 2 hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) célvizsgálata szerint a száraztészták mintegy 20 százaléka nem felel meg a követelményeknek a többi között a savfokot, a nedvesség- és a tojástartalmat tekintve – tájékoztatta a NFH hétfőn az MTI-t. Tovább »

22 ezer járművet ellenőriztek Szegeden

2013. szeptember 21., szombat · Egy hozzászólás

A ZsaruCar rendszer segítségével ellenőrizték Szeged több közlekedési csomópontjában az áthaladó autókat szeptember 20-án. A fokozott ellenőrzés során a lopott, vagy egyéb bűncselekmény miatt körözött, a műszaki érvényesség nélkül közlekedő, illetve a forgalomból kivont gépjárműveket és a körözés alatt álló személyeket szűrték ki. Tovább »

Nyáron 28 millió forint bírságot szabott ki a NAV

2013. szeptember 19., csütörtök · Hozzászólok

zoldseg09_piac_gsA nyári akciósorozat során összesen 686 ellenőrzést végeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi adóellenőrei, akik szinte minden harmadik esetben megállapítottak valamilyen mulasztást. A kiszabott bírságok összege 28 millió forint volt.
Tovább »

Trafikellenőrzés: három fiatalkorút szolgáltak ki Csongrád megyében

2013. augusztus 14., szerda · 5 hozzászólás

dohanyboltellenorzes_02_vaHarminc ellenőrzés folyt Csongrád megyében a nemzeti dohányboltok megnyitását követő hónapban. Ebből húsz esetben fiatalkorúakkal ellenőrzött a hatóság, több eljárás indult, s volt, amikor büntettek is.
Tovább »

Következő oldal »