Közélet

Debreczeni József: kényszerlépésben van az ellenzék

Debreczeni József: kényszerlépésben van az ellenzék

2013. december 11., szerda
Debreczeni József: kényszerlépésben van az ellenzék
debreczeni_jozsef_dk01_gs

Minden eddiginél mocskosabb hangnemű kampányra számít Debreczeni József, a bajai és a fóti választás ezt vetíti előre a DK alelnöke szerint. Szegedi fóruma előtti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az ellenzéki összefogás nem lehetőség, hanem kényszer.

A Fidesz azzal, hogy eltörölte a választások második fordulóját kényszerhelyzetet teremtett, ezért

Debreczeni József

szerint lépnie kell az ellenzéknek. „Nem kétséges, és nem is kell érteni a választási matematikát ahhoz, hogy belássuk, közös képviselőjelölt, közös lista és közös miniszterelnök-jelölt esetén van a legtöbb esélye az ellenzéknek. Bízunk benne, hogy ezt a potenciális szövetségeseink is belátják” – fogalmazott a Demokratikus Koalíció alelnöke Szegeden, ahová a Csongrád 1-es választókerület DK-s jelöltjének,

Binszki Józsefnek

a meghívására érkezett.

binszki_jozsef_gs

A

Gyurcsány Ferenc

-féle december 10-i határidővel kapcsolatban megjegyezte, sokan ultimátumként emlegetik a DK elnökének kijelentését, de egy ultimátumhoz kell egy követelés, egy határidő és egy fenyegető szankció. „Itt volt egy javaslat, amit

Bokros Lajos

és

Pusztai Erzsébet

fogalmazott meg, volt egy időpont, amit javasoltak, míg szankció nem volt. Gyurcsány Ferenc csak csatlakozott ehhez a felhíváshoz” – közölte Debreczeni, aki szomorúnak nevezte, hogy ezt ultimátumként kommunikálták potenciális szövetségeseik.

dk_gs

Szerinte legkésőbb januárig meg kell születnie valamiféle megállapodásnak, ha azonban ez mégsem jön létre, akkor a DK elszánt arra, hogy egyedül csinálja végig a választást, és a párt alelnöke úgy prognosztizálja, biztosan bejutnak a parlamentbe. „Ha nem lesz ellenzéki összefogás, akkor a Csongrád 1-es választókörzetben ki fogjuk oltani egymást az MSZP színeiben induló

Szabó Sándorral

, és a fideszes

Bohács Zsolt

kampány nélkül kényelmesen besétál a parlamentbe” – nyilatkozta portálunknak Binszki József DK-s jelöltje, aki úgy látja, ezért van szükség megállapodásra.

debreczeni_jozsef_dk02_gs

„Szubjektív véleményem, hogy az Együtt 2014 számára a korábban az MSZP-vel megkötött megállapodás már egyáltalán nem kedvező. Önállóan nem tűnnek túlságosan erősnek, és ha marad a szocialistákkal kötött együttműködés, akkor 75 körzetben egyáltalán nem is lesz jelöltjük, miközben az hónapokban a DK növelte a mérhető támogatottságát” – szögezte le Debreczeni József. Hozzátette, azt már felismerték, hogy pártszövetségként nem érdemes kockáztatni, mert akkor 10% fölötti eredményt kell elérniük, mintha egy pártként indulna. A szegedi nyílt taggyűlésen bemutatták Debreczeni József közelmúltban megjelent A fideszes rablógazdaság című könyvét is, mellyel kapcsolatban a szerző elmondta, tavaly és tavalyelőtt is adott ki könyvet, így nem szorosan a kampányhoz kötődik a kötet megjelenése, az év végi megjelenés mögött pedig inkább piaci megfontolások állnak. Hozzátette, lapokban megjelent információk, tényszerű adatok alapján állította össze könyvét, mely tizenötezer példányban jelent meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.