Közélet

Japánba utazott Orbán Viktor

Japánba utazott Orbán Viktor

2013. november 19., kedd
Japánba utazott Orbán Viktor

Hivatalos látogatásra Japánba utazott kedd este Orbán Viktor miniszterelnök, aki a távol-keleti országban találkozik mások mellett Akihito japán császárral és Abe Sindzó kormányfővel.

Az indulás előtt

Havasi Bertalan

, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az Orbán Viktor vezette magyar politikai-üzleti delegáció - amelynek tagja mások mellett

Balog Zoltán

, az emberi erőforrások minisztere és

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter - japán idő szerint szerda este érkezik Tokióba. A hivatalos programok csütörtökön kezdődnek a japán fővárosban, a Dzsószai Egyetemen, ahol a kormányfő előadást tart Magyarország és Európa a változó világban címmel. A nap folyamán a miniszterelnök megnyitja a Tokiói Magyar Kulturális és Turisztikai Információs Központot, találkozik japán kollégájával,

Abe Sindzóval

, továbbá

Aszó Taró

miniszterelnök-helyettessel, pénzügyminiszterrel és japán nagyvállalatok vezetőivel. Pénteken

Orbán Viktor

beszédet mond a Japán-Magyar Üzleti Fórumon, találkozik a japán üzleti szövetség vezetőjével, majd délután fogadja őt

Akihito császár

és

Micsiko császárné

. A miniszterelnök japán programja során látogatást tesz Kiotóban is. Orbán Viktor szombat este érkezik haza Budapestre - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.