Közélet

Emelkedett az új motorkerékpárok forgalma

Emelkedett az új motorkerékpárok forgalma

2013. október 1., kedd
Emelkedett az új motorkerékpárok forgalma

Az idén szeptember végéig 1690 új motorkerékpár talált gazdára, 6,6 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban - közölte a Datahouse Kft. kedden az MTI-vel.

Az idei eladás azonban még mindig elmarad a 2011 első kilenc hónapjában mért darabszámtól, amikor 1714 motort értékesítettek a kereskedők. Minden évben az áprilistól júniusig tartó időszakban fogynak legjobban a motorkerékpárok. Tavaly április volt a csúcs 263 darabbal, utána már esett az értékesítés. Az idén viszont júliusban vásárolták a legtöbb, szám szerint 290 járművet. Az év első és utolsó két hónapjában - évek óta - legfeljebb 100-100 új motorkerékpárt lehetett eladni. Idén a Honda vezeti a piacot 41,1 százalékos részaránnyal. Második a BMW 11,4, míg harmadik a Suzuki 11,3 százalékkal. Tavaly az élmezőnyt 48 százalékkal vezette a Honda, 7,8 százalékkal második volt a BMW, a harmadik helyen pedig a Piaggio állt 7,3 százalékkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.