Közélet

A szegedi Tisza Lajos-szobrot is megrongálták

A szegedi Tisza Lajos-szobrot is megrongálták

2013. október 15., kedd
A szegedi Tisza Lajos-szobrot is megrongálták
szoborrongalas02_gs

A Széchenyi téren lévő Tisza Lajos szoborcsoportot is megrongálták ismeretlenek, közel negyedmillió forintba került a helyreállítása. A köztéri műalkotás egyik alakjának karját kellett visszailleszteni.

A múlt héten számoltunk be a Klauzál téren lévő

Kossuth-szobor kaszájának rejtélyes eltűnéséről

: ahogy írtuk, a köztéri műalkotás egyik alakjának kezéből tűnt el a szerszám feje még szeptemberben. jelenleg is folyik nyomozás az ügyben, egyelőre nem tisztázott a rendőrség közleménye szerint, hogy rongálás történt, vagy csupán anyagfáradás vált le a kérdéses darab.

szoborrongalas03_gs

Nem ez volt az egyetlen szobor, amely javításra szorult, szeptemberben valószínűleg szintén rongálás áldozatául esett

Tisza Lajos

szobra a Széchenyi téren.

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója portálunkat úgy tájékoztatta: a szoborcsoport egyik mellékalakjának egyik keze törött le. A káreseményről rendőrségi feljelentés történt, illetve kárrendezést is kezdeményeztek a biztosítónál.

Bánvölgyi László

szobrászművész végezte el a helyreállítást, amely összesen 241.300 forintba került. Ennek domináns részét fedezte a biztosítás - hangsúlyozta az ügyvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.