Közélet

Szegeden tárgyalja a fiatalok ügyét az európai baloldal

Szegeden tárgyalja a fiatalok ügyét az európai baloldal

2013. szeptember 27., péntek
Szegeden tárgyalja a fiatalok ügyét az európai baloldal

A fiatalkori munkanélküliséggel és a fiatalok külföldre vándorlásával foglalkozó Relaunching Europe konferencia ezúttal Szegedre látogat. Európa és hazánk vezető baloldali politikusai vendégeskednek a rendezvényen.

Az Európa Megújul - Relaunching Europe konferenciasorozatot a Szocialisták és Demokraták Frakciója a 2014-es választásokra való felkészülés jegyében 2012 októberében indította el. A konferenciákat mindig más-más európai uniós tagállamban, jellemzően vidéki városokban rendezik meg. A rendezvénysorozat célja, hogy az Európai Unió előtt álló kihívások mellett a helyi problémákat is számba vegyék. Ezért a konferenciákon mindig hangsúlyos szerepet kapnak a helyi politika képviselői és a helyi fiatalok is. Október 3-án Szegedre látogat a konferencia, melynek fő témája a felsőoktatás helyzete és finanszírozása, a fiatalok diploma utáni elhelyezkedése, a magyar fiatalok tömeges elvándorlása valamint az európai és a magyar baloldal által nyújtott válaszok lesznek. Több, neves külföldi politikus is részt vesz a konferencia munkájában: így többek között Szeged vendége lesz

Hannes Swoboda

, az Európai Szocialisták és Demokraták Frakciójának vezetője,

Atenea Melgarejo Vargas

, az Andalúz Parlament elnökének oktatásügyi tanácsadója,

Paulina Piechna-Wieckiewicz

, a lengyel Demokratikus Baloldali Szövetség Nemzeti Tanácsának vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.