Tehetségek után kutatnak – Újraindul a SzépKép Versenydíj sorozat Szegeden

2017. május 15., hétfő · 3 hozzászólás

szepkep_lobby_cafe_01gs

Új évaddal indul a Feketesas Szalon által már sikeresen működtetett SzépKép Versenydíj sorozat, ezúttal megújult formában, új helyszínen biztosítanak kiállítási lehetőséget olyan alkotóknak, akik még nem rutinosak. A tervek szerint havonta két-két művész mutatkozhat be a Lobby Café galériájában, maga a verseny pedig nemcsak kiállítási lehetőséget biztosít, hanem értékes nyereményekkel is kecsegtet. Tovább »

Csongrád megyében a legnehezebb állást találni

2014. január 22., szerda · Egy hozzászólás

job_map1Értékesítőként, szerelőként és pénzügyi tanácsadóként a legkönnyebb elhelyezkedni Magyarországon, de keresettek a szakácsok is – derül ki a Jófogás.hu statisztikáiból. A portálon főleg „kékgalléros”, középfokú végzettséget igénylő munkákat keresnek és kínálnak. Ami a régiókat illeti: Budapesten a legkönnyebb állást keresni, Csongrádban a legnehezebb.   Tovább »

Hátrányos helyzetű szegedi munkavállalókat segít a Napra Forgó

2014. január 10., péntek · Hozzászólok

javorszki_benedek01_gsPályakezdők és megváltozott munkaképességűek elhelyezkedéséért dolgoznak a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. szegedi irodájának dolgozói. A hátrányos helyzetű munkavállalókat a cég munkatársai féléves tréninggel segítik versenyképes képzettséghez és megfelelő szakmai gyakorlathoz. Tovább »

Orbán Viktor részt vesz a fiatalok munkavállalásáról szóló párizsi konferencián

2013. november 12., kedd · Hozzászólok

Orbán Viktor kormányfő is részt vesz kedden azon a párizsi uniós konferencián, amelyen az európai fiatalok munkanélkülisége elleni küzdelemről egyeztet 24 EU-ország állam- és kormányfője, munkaügyi minisztere, valamint a legfőbb európai intézmények vezetői – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel. Tovább »

Navracsics: a közigazgatás nyitni kíván a fiatalok felé

2013. október 19., szombat · Hozzászólok

A megújuló magyar közigazgatás nyitni kíván a fiatalok felé, és be akarja bizonyítani, hogy legalább annyira érdekes, innovatív és kreatív feladatok várják az ott munkát vállalókat, mint a piaci szférában – mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter a ReGeneráció kormányzati karrierexpón szombaton a Millenáris Parkban. Tovább »

Navracsics: a közigazgatás nyitni kíván a fiatalok felé

2013. október 19., szombat · Hozzászólok

A megújuló magyar közigazgatás nyitni kíván a fiatalok felé, és be akarja bizonyítani, hogy legalább annyira érdekes, innovatív és kreatív feladatok várják az ott munkát vállalókat, mint a piaci szférában – mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter a ReGeneráció kormányzati karrierexpón szombaton a Millenáris Parkban. Tovább »

Tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma

2013. szeptember 19., csütörtök · Hozzászólok

diakmunkaAugusztusban 492 ezer álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, amely az előző hónaphoz képest 1,1, az előző év azonos időszakához képest pedig 6,6 százalékos csökkenést jelent – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.
Tovább »

A fiatalok szerint a pénztől függ, hogy mire viszik

2013. szeptember 4., szerda · 4 hozzászólás

A 19-29 év közötti fiatalok relatív többsége, 44 százaléka szerint elsősorban az anyagi körülmények és a családi háttér határozzák meg a továbbtanulási lehetőségeiket, illetve azt, hogy mire viszik az életben – derült ki egy bank online kutatásából, amelynek az eredményét szerdán juttatta el a bankcsoport az MTI-hez.
Tovább »

Kapunyitási pánik – már csoportjelenség a fiatalok körében

2013. július 9., kedd · 3 hozzászólás

SZS20130703_kapunyitasi_panik_001A főként idősebb korosztályokat érintő kapuzárási pánik jelenség mellett egy új krízishelyzet látszik kialakulni a fiatalok körében, mégpedig a kapunyitási pánik. Hogy milyen esetei vannak a felnőtt életet fenntartásokkal kezelő jelenségnek, arról Szenes Mártát, a szegedi Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ vezetőjét kérdeztük.
Tovább »

Fiatalok vállalkozóvá válását népszerűsítették a kormányhivatalban

2013. június 27., csütörtök · Egy hozzászólás

DSCF2353Információs fórumot rendeztek a Csongrád Megyei Kormányhivatal székházában, melyen az érdeklődők megismerkedhettek a Fiatalok vállalkozóvá válását támogató pályázati jogcímmel. A fórum népszerűségét támasztja alá, hogy 215 jelenlévő volt kíváncsi ezen lehetőségre.
Tovább »

Rétvári: több mint hétezer fiatalnak segített a kormány munkahelyének megtalálásában, megőrzésében

2013. június 14., péntek · Hozzászólok

A kormány eddig több mint hétezer fiatal számára nyújtott segítséget munkahelyének megtalálásához, illetve megőrzéséhez az Első Munkahely Garancia Program keretében – mondta Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Robert Schuman Intézet és a Polgári Magyarországért Alapítvány nemzetközi eszmecseréjén.
Tovább »

Arányaiban kevesebb diplomást foglalkoztatnak, mint tíz éve

2012. július 1., vasárnap · Hozzászólok

A diplomás fiatalok foglalkoztatási rátája az elmúlt tíz évben jelentősen csökkent, amiben a válság is szerepet játszott, a folyamat azonban korábbról eredeztethető – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzésében, amely megállapítja, azt is, hogy a korai iskolaelhagyók aránya alacsonyabb az uniós átlagnál, és a fenti időszakban 2,6 százalékkal javult.
Tovább »