Tovább fogyunk, de nőtt a házasulási kedv Csongrád megyében

2017. október 11., szerda · Hozzászólok

Az elvándorlás is szerepet játszik abban, hogy Csongrád megye lakossága 3000 fővel fogyott, és az országos bővüléssel szemben a lakásépítések száma is csökkent. A KSH „Fókuszban a megyék” című legfrissebb kiadványából kiderül, hogy a foglalkoztatás bővült a versenyszférában és többen is házasodtak, mint egy évvel korábban. Tovább »

Fidesz: Hiller István és a szocialisták elvették a fiatalok jövőképét

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Hiller István annak a Gyurcsány-kormánynak volt az oktatási minisztere, amelyik “bevezette a tandíjat, megduplázta a fiatalok munkanélküliségét és azt mondta nekik, el lehet menni innen” – írta a Fidesz-frakció keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Tovább »

Varga Mihály: a magyar gazdaság növekedése stabil

2017. augusztus 30., szerda · Hozzászólok

A május-júliusi időszak foglalkoztatási és munkanélküliségi adatai egy egészséges, stabil gazdasági növekedés irányába mutatnak – mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva. Tovább »

Európai Bizottság: mélyponton az EU munkanélküliségi mutatója

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

Az elmúlt években töretlenül emelkedik a foglalkoztatás az Európai Unióban, a munkanélküliség pedig a 2008-as gazdasági válság óta idén a legalacsonyabb – közölte az Európai Bizottság az európai foglalkoztatási és szociális fejleményekről szóló, hétfőn közzétett jelentésében. Tovább »

Fidesz: a szocialisták idején megduplázódott a munkanélküliek száma

2017. június 27., kedd · Hozzászólok

Míg a szocialisták kormányzása alatt megduplázódott a munkanélküliek száma és a dolgozókat “agyon adóztatták”, addig a Fidesz-KDNP kormányzása óta csökkent a munkanélküliség és a munkából élők terhei is – közölte a Fidesz parlamenti frakciója kedden az MTI-vel az MSZP-s Gúr Nándor sajtótájékoztatójára reagálva. Tovább »

Az országos átlagnál kevesebb a munkanélküli Szegeden + FOTÓK

2017. június 9., péntek · 6 hozzászólás

allasborze007kf

Állásbörzével és fórummal segítette a munkavállalók és álláskeresők egymásra találását pénteken a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A Rákóczi téri épületben elhangzott: a megyében és a szegedi járásban is kedvezőek a munkaerőpiaci adatok. Tovább »

Európai Bizottság: szilárd a magyar gazdaság teljesítménye

2017. február 22., szerda · 2 hozzászólás

A magyar gazdaság teljesítménye a korábbi jelentéssel megegyezően szilárd, noha Magyarország korlátozott haladást mutat az Európai Bizottság országspecifikus ajánlásainak végrehajtásában – közölte az Európai Bizottság a 2017-es európai szemeszter szerdán közzétett téli jelentésében. Tovább »

Balog: egyre több fiatal tartja Magyarországot a legjobb helynek, ahol élni akar

2017. február 13., hétfő · Hozzászólok

Balog Zoltán; Novák Katalin; Ekler Gergely

Magyarország a fiatalokkal együtt, a fiatalok által erősödik – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 gyorsjelentésének bemutatásán hétfőn Budapesten. Tovább »

Kamarai évnyitó – Középpontban a kkv-k és a foglalkoztatás

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

kamara_evadnyito006kf

A munkaerőpiaci változásokat és a versenyképességet gátló, illetve ösztönző tényezőket vették górcső alá a kamara gazdasági évnyitóján. Tovább »

KSH: 4,5 százalékosra csökkent a munkanélküliség

2017. január 5., csütörtök · Hozzászólok

A munkanélküliek száma 2016. szeptember-novemberben az egy évvel korábbihoz képest 76 ezer fővel, 208 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,7 százalékponttal, 4,5 százalékosra csökkent – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző három hónapos periódusban a munkanélküliség 4,7 százalékos volt. Tovább »

Fidesz: Magyarország erősödik, tovább csökkent a munkanélküliség

2016. november 29., kedd · Egy hozzászólás

szakmunkas_01

Magyarország erősödik, a polgári kormányzás óta 12-ről 4,7 százalékra csökkent a munkanélküliség, és 4 millió 400 ezer fölé emelkedett a foglalkoztatottak száma, amire 26 éve nem volt példa – közölte a Fidesz-frakció kedden az MTI-vel. Tovább »

Századvég-szakértők a SZEGEDma.hu-nak: Reális az NGM bérrendezési célja

2016. november 15., kedd · 7 hozzászólás

regos_gabor_bauer_bela_001

A Századvég 2,1 százalékos gazdasági növekedést prognosztizál 2016-ra, Regős Gábor szerint teljesen logikusan kivárnak a cégek, és az uniós forrásoktól teszik függővé beruházásaikat. A bérrendezéssel kapcsolatban kérdésünkre pozitívnak és reálisnak értékelte a Nemzetgazdasági Minisztérium rövidtávú célját, hogy a visegrádi országok bérszintjét elérjük. Tovább »

Cseresnyés: a kormányzati intézkedések is javítják a munkaerőpiaci mutatókat

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

A kormányzati intézkedések és a gazdasági fejlődés segíti a foglalkoztatást, így folyamatosan csökken a munkanélküliség – közölte Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 reggeli műsorában. Tovább »

Összefog a két megyei jogú város és a megye a foglalkoztatás növelése érdekében + FOTÓK

2016. október 10., hétfő · 14 hozzászólás

paktum_alairas19_gs

Aláírták a foglalkoztatási paktumot. Az együttműködés célja, hogy minél több olyan személyt kapcsoljanak be a munka világába, akik eddig nem jutottak álláshelyhez. Tovább »

A foglalkoztatás további javulására számít a nemzetgazdasági miniszter

2016. szeptember 27., kedd · Hozzászólok

Varga Mihály

Magyarországon 1992 óta nem dolgoztak ennyien, a munkanélküliségi ráta pedig 5 százalék alá csökkent és a gazdasági folyamatok további javulást jeleznek – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten sajtótájékoztatón, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatait értékelve.
Tovább »

Varga Mihály: a rendszerváltozás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség

2016. július 29., péntek · Hozzászólok

A rendszerváltozás óta nem volt ilyen alacsony, 5,1 százalékos a munkanélküliség Magyarországon, az Európai Unióhoz viszonyítva is jól állunk, ahol 8,5 százalékos az átlagos munkanélküliségi ráta – mondta a nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatorna esti műsorában csütörtökön.
Tovább »

KSH: 113 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma egy év alatt

2016. február 26., péntek · Hozzászólok

A foglalkoztatottak száma 4 millió 240 ezer volt november-januárban, 113 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 64,5 százalékra emelkedett – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Tovább »

Novák Katalin: összeurópai probléma a fiatalok munkanélkülisége

2015. szeptember 10., csütörtök · Hozzászólok

Összeurópai probléma a fiatalok munkanélkülisége: a kihívásra európai szintű közös választ kell adni, de minden országnak meg kell találnia a saját eszközeit is – jelentette ki csütörtökön Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a lengyelországi Krynicában tartott gazdasági fórumon. Tovább »

Kétezerrel kevesebb vásárhelyi munkanélküli van, mint öt éve

2015. augusztus 4., kedd · Hozzászólok

08a1a9c14443fdbb1f306093f6a97a08_normal

2010 elején még több mint négyezer regisztrált vásárhelyi álláskeresőt tartottak számon, ez a szám 2014-re kétezerre csökkent. Ezt az is alátámasztja, hogy a város iparűzési adóbevétele tavaly 130 millió forinttal nőtt – ismertette kedden Törjékné Pásztor Ildikó, a Járási Munkaügyi Kirendeltség vezetője és Hegedűs Zoltán alpolgármester.
Tovább »

Továbbra is az EU átlaga alatt a magyar munkanélküliség

2015. május 1., péntek · Hozzászólok

A magyarországi munkanélküliségi ráta márciusban is uniós átlag maradt, hiszen mindössze 7,4 százalékot ért el, miközben ez az arány az eurózónában átlagosan 11,3 százalék, az egész Európai Unióban pedig átlagosan 9,8 százalék volt – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken, az Eurostat (az unió statisztikai hivatala) legfrissebb, szezonálisan kiigazított adataira hivatkozva. Tovább »

NGM: Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség az elmúlt évben

2014. november 28., péntek · Egy hozzászólás

Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség az elmúlt évben az Európai Unió 28 tagállama közül közvetlenül Svédország, Belgium és Finnország előtt – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Eurostat legfrissebb adataira hivatkozva pénteken az MTI-vel.
Tovább »

„A kormány ellenzékéből annak partnerévé kell válni” – Gyimesi a munkahelyteremtésről + VIDEÓ

2014. június 3., kedd · 42 hozzászólás

gyimesi_laszlo01_gs

A fiatalok Szegeden tartásának a kulcsa a munkahelyteremtés, mely területen pártállástól függetlenül együtt kell működnie mindenkinek – mondja Gyimesi László „Mindent bele Szeged!” videósorozatának legújabb részében. Tovább »

KSH: nő a foglalkoztatottság, csökken a munkanélküliség

2014. május 29., csütörtök · Hozzászólok

Meghaladta a 4 millió százezret a foglalkoztatottak száma a február-április közötti három hónapos időszakban az első negyedévi 4,078 millió után, a 15-74 éves korosztályban 4,107 millióan dolgoztak – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Tovább »

Tovább csökkent a munkanélküliség az első negyedévben

2014. április 25., péntek · Hozzászólok

A munkanélküliek száma 370 ezer volt az első negyedévben, 139 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A 15-74 éves korosztályban számított 8,3 százalékos munkanélküliségi ráta 3,3 százalékponttal alacsonyabb a tavalyi első negyedévinél – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Tovább »

Főként a munkanélküliség okozza a fizetésképtelenséget

2014. április 22., kedd · Hozzászólok

A fizetésképtelenségi okok között még mindig meghatározó a munkanélküliség: az esetek 43 százalékában ez vezet a magyarok eladósodásához, de a megkérdezettek 21 százaléka az alacsony jövedelmet jelölte meg fizetésképtelenségének okaként – derül ki az Intrum Justitia követeléskezelő cég fizetésképtelenséget vizsgáló felméréséből, amelynek eredményeit az MTI-nek is eljuttatta. Tovább »

Tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma márciusban

2014. április 11., péntek · Hozzászólok

Tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma, 2014 márciusában a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 431 500 álláskereső szerepelt, 2,7 százalékkal kevesebb, mint az előző hónapban, és több mint 30 százalékkal kevesebb mint az előző év azonos időszakában – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján pénteken közzétett legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.
Tovább »

Az ifjúsági munkanélküliség súlyos következményekkel járhat

2013. november 2., szombat · Egy hozzászólás

Az ifjúsági munkanélküliség komplex probléma, amely, ha nem oldják meg időben, nagyon komoly következményekkel jár akár szociális, akár demográfiai téren – mondta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatási biztosa az MTI-nek csütörtökön Szegeden, ahol Ifjúsági foglalkoztatás címmel tartott előadást. Tovább »

A dél-olasz cipők helyett dél-alföldi mezőgazdaság + FOTÓK

2013. október 3., csütörtök · 8 hozzászólás

aratas05_bgA dél-alföldi régióban túl nagy a bizalmatlanság ahhoz, hogy a vállalatok megállják helyüket a mai erőteljes versenyhelyzetben. A politikai, oktatási és civil szereplőknek pedig fel kell ismerniük és megoldást kell nyújtaniuk erre a helyzetre, különben könnyen a dél-olaszok cipőjébe léphetünk.
Tovább »

Csongrád megye fél éve számokban – bővült az építőipari termelés, stagnált a turizmus

2013. szeptember 30., hétfő · Hozzászólok

statisztika01Valamelyest élénkült a házasodási kedv Csongrád megyében, de a KSH első féléves adatiból az is kiderül, hogy tovább fogyott a népesség. Pozitív adat, hogy az országos növekedést meghaladva a megyei építőipari termelés jelentősen bővült.
Tovább »

Fidesz: tovább nő a foglalkoztatás és csökken a munkanélküliség

2013. augusztus 27., kedd · Hozzászólok

A Fidesz szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatai is azt mutatják, hogy nem állt meg a foglalkoztatottság kormányváltás óta tartó növekedése és a munkanélküliség csökkenése – hangzott el Hoppál Péternek a Fidesz szóvivőjének keddi sajtótájékoztatóján. Tovább »

Következő oldal »