Közélet

Jubilál az Alsóvárosi Általános Iskola + FOTÓK, VIDEÓ

Jubilál az Alsóvárosi Általános Iskola + FOTÓK, VIDEÓ

2013. május 11., szombat
Jubilál az Alsóvárosi Általános Iskola + FOTÓK, VIDEÓ
alsovarosi_iskola_unnepseg01_gs

Egész hetes programsorozattal ünnepli az Alsóvárosi Általános Iskola alapításának 130. évfordulóját. E jeles eseményre egy gálaműsorral is készültek, jelenlegi és volt tanítványok közreműködésével.

„Ha iskolánk falai mesélni tudnának, bizonyosan számot adnának az elmúlt százharminc év eseményeiről. Valószínűleg izgalmas történet kerekedne ki az átélt eseményekből, hiszen voltak forradalmak, háborúk, tündöklések, nehéz időszakok. Számtalan emlék és ünnep, örömteli pillanat, szorgos, nehézségekkel teli hétköznapok története tárulhatna elénk” – fogalmazott az ünnepségen

Novákné Engi Ildikó

tanár, aki maga is e falak között tanult egykor. Hozzátette, van mire büszkének lenni, hiszen gazdag örökséget kaptak az elődöktől, amit érdemes megőrizni és továbbörökíteni. 1883-ban kezdődött meg az Alsóvárosi Általános Iskolában a tanítás, ez szerepel az intézmény alapító okiratában és működési engedélyében is.

Tibai József

igazgató elmondta, már az elmúlt egy évben számtalan érdekes programot szerveztek a pedagógusok, szülők és az intézmény alapítványa egyaránt a tanulók számára az évforduló jegyében. „Lehetőségem volt számos mai és volt tanítvánnyal beszélgetni, és személy szerint nagy örömmel tölt el, hogy ők büszkék iskolájukra, örömmel nyilatkoznak és emlékeznek élményeikről, a Hámános majd az alsóvárosi diákévekről” – fogalmazott Tibai József. http://www.youtube.com/watch?v=O8WbJh_W2yQ&feature=youtu.beszegedm

B. Nagy László

kormánymegbízott szerint különleges élmény alsóvárosinak lenni, ő maga gyermekkorában töltött több nyarat a városrészben nagyszüleinél, így jól ismeri a hangulatos utcákat, a napsugaras oromzatú házakat. „Annak ellenére, hogy a demográfiai mutatók kedvezőtlenek, ebben az iskolában nem csökken a gyerekek száma. A 2013/14-es tanévben a korábbi kettő helyett három első osztályt fognak indítani” – jelentette ki a kormánymegbízott.

Nógrádi Zoltán

gondolatait is tolmácsolták az ünnepségen. A fideszes országgyűlési képviselő levelében úgy fogalmazott, egy iskola sikerességének a titka a jól felkészült pedagógusokban és a tudásra szomjas diákokban rejlik. E két szereplő szerencsés találkozása az intézmény jó hírnevének a biztosítéka is. Elég megnézni az iskola honlapját, ahol a büszkeségek falán számtalan tanulmányi és sportsikert elért tanuló szerepel. Az iskola tornatermében fellépett többek között az énekkar Lázárné Tóth Klára vezényletével, a Csali mesét is hallhatták a jelenlévők, valamint Móra Ferenc A másik csaló című jelenetét is előadták. Néptáncosok is felléptek, ismert musical slágerek is felcsendültek, illetve Szauer Bianka hárfajátékában is gyönyörködhettek a megjelentek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.