Példakép a Bonifert-iskola névadója a diákok előtt

2017. szeptember 13., szerda · 3 hozzászólás

A Bonifert Domonkos Általános Iskola diákjai, tanárai intézményük névadójára emlékeztek. Az ünnepség fényét Hudi Dániel szénrajzának átadása emelte. A fiatal grafikus három hétig dolgozott az alkotáson, csak a munkája megkezdése után tudta meg, hogy a híres pedagógus édesapját is oktatta. Tovább »

Augusztus 20.: felkészült az operatív törzs az ünnepségek biztosítására

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

Felkészült az operatív törzs az augusztus 20-i állami ünnepre, a civil biztonsági szolgálattal együtt több ezer rendőr, mentő, vízi mentő, tűzoltó, katasztrófavédő biztosítja a rendezvényeket – közölte Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Lengyel-Magyar Barátság Napja Csongrád testvérmegyéjében

2017. március 28., kedd · 5 hozzászólás

magyar_lengyel_baratsag1

Csongrád megye testvérmegyének, Łódź tartomány egyik legrégebbi városában, Piotrków Trybunalskiban a Lengyel-Magyar Barátság Napját programsorozattal ünnepelték. A gálaest díszvendégei Andrzej Duda lengyel és Áder János magyar köztársasági elnök volt. A Csongrád Megyei Önkormányzatot Kakas Béla közgyűlési elnök és Biernacki Karol, Lengyelország tiszteletbeli konzulja képviselte. Tovább »

Tőkés László Szegeden: Védjük meg szülőföldünket, jogainkat és szabadságunkat!

2017. március 15., szerda · Egy hozzászólás

marcius15_szeged_muzeum15_gs

1848/49 élő öröksége arra indít bennünket, hogy ne hátráljunk meg! Arra, hogy ne hagyjuk el szülőhazánkat, ne adjuk fel jussunkat, és ne idegen betolakodóknak adjuk át hűlt helyünket, hanem megőrizzük és megvédjük szülőföldünket, jogainkat és szabadságunkat – jelentette ki Tőkés László volt református püspök, Európai Parlamenti képviselő a Csongrád Megyei Önkormányzat és a kormányhivatal közös március 15-i ünnepségén a Móra-parkban. Tovább »

A kormányszóvivő méltóságteljes ünneplésre kér mindenkit

2017. március 14., kedd · Egy hozzászólás

A kormány megteremtette az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc méltó megünneplésének kereteit, ezek között mindenkinek méltóságteljesen kell megemlékezni – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján, a Magyar Nemzeti Múzeum előtt. Tovább »

Fókuszban a fogyasztóvédelem – átadták Szegeden a Csada-díjakat + FOTÓK

2017. március 13., hétfő · 3 hozzászólás

csada_laszlo_dij010kf

A fogyasztók világnapja alkalmából immár negyedízben adták át a Dr. Csada László-díjakat a kamarai székházban, ezúttal is három terület, a közigazgatás, a civil és a vállalkozási szféra kiválóságait ismerték el. Tovább »

Így ünnepel Szeged és környéke az államalapítás napján

2016. augusztus 18., csütörtök · Hozzászólok

augusztus20_opusztaszer49_gsKenyérszenteléssel, koncertekkel, halászléfőzővel, kézműves sörünneppel és az ígéretek szerint az utóbbi évek legpompásabb tűzijátékával készül Szeged augusztus 20-ára. Összegyűjtöttük, a Tisza-parti város és a környező települések milyen programokkal készülnek az állami ünnepen.
Tovább »

Közösen emlékezik a megyei közgyűlés, a megyei kormányhivatal és a POFOSZ 1956-ra

2015. október 19., hétfő · Hozzászólok

1956_meghivo_plakatAz 1956-os forradalom eseményeire Csongrád Megye Önkormányzata, a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a POFOSZ Csongrád megyei szervezete közösen emlékezik október 22-én, csütörtökön 16 órától a szegedi Rerrich Béla téren. Tovább »

Trócsányi László a nemzeti ünnepen: “Az alkotmányosságra kötelez a Szent István-i hagyomány”

2015. augusztus 20., csütörtök · 16 hozzászólás

augusztus20_opusztaszer19_gs

Jogszabályainknak az Alaptörvény szellemiségét kell tükrözniük. „Erre kötelez a szent istváni hagyomány, az Alaptörvényben is megjelenő Szent Korona eszme” – fogalmazott Trócsányi László igazságügyi miniszter Ópusztaszeren. Tovább »

Szent István mai üzenetéről a városi megemlékezésen + FOTÓK

2015. augusztus 20., csütörtök · 5 hozzászólás

varosi_unnepseg11kf

A Széchenyi tér is benépesült az államalapítás ünnepén, a megemlékezésen táncelőadást követően felhúzták a nemzeti lobogót, majd Szabó Sándor mondott beszédet, az új kenyeret pedig Kondé Lajos szentelte meg. Tovább »

A szegediséget ünnepelték: Balogh Elemér a város díszpolgára + FOTÓK

2015. május 22., péntek · 8 hozzászólás

balogh_elemer02kf

„Mire Európa valóban ideért, Szeged már Európa volt” – fogalmazott Botka László a Szeged-napi díszközgyűlésen, ahol Balogh Elemér jogtörténész, korábbi alkotmánybíró vette át a díszpolgári címet, és átadták a Pro Urbe és a Szegedért Emlékérmeket is. Tovább »

A szegedi kultúra kiválóságait köszöntötte a város + FOTÓK

2015. január 21., szerda · Egy hozzászólás

magyar_kultura_napja_dijatado11kf

Bodóné Péni Erika népművelő, Dombiné Kemény Erzsébet zongoraművész, zenetanár és Gyémánt Csilla színháztörténész vehette át idén a Szeged Kultúrájáért Díjat. Tovább »

A L.É.T. Odesszába is elvitte a karácsonyi üzenetét + FOTÓK

2014. december 20., szombat · 10 hozzászólás

let_karacsony19_kf

A L.É.T. célkitűzései közé tartozik, hogy felhívja a figyelmet: nem vagyunk egyedül. Ezt az üzenetet az Odesszában élőknek is elvitte az önkéntes mozgalom karácsonyi ünnepségén. Tovább »

Juhász Tünde kormánymegbízott: A nemzet egységét jelképezi 1956 + FOTÓK

2014. október 23., csütörtök · 15 hozzászólás

56_os_megemlekezes_rakoczi_ter22_gs

„Közös múltunk kötelez bennünket arra, hogy felismerjük, mikor állhatunk a nemzet egysége ügyének szolgálatába” – fogalmazott Juhász Tünde kormánymegbízott. A megyeházán tartott megemlékezésen elmondta: 1956 hőseinek tette örök példamutatásul szolgál minden szabadság és hazaszerető nép számára, ezenfelül pedig felhívja a kormány figyelmét arra, hogy cselekedetei is e szerint méretnek meg. Az ünnepségeket a szabadság pillangójának megkoszorúzása zárta. Tovább »

Nagy Imre szobránál emlékezett Szeged 1956-ra + FOTÓK

2014. október 23., csütörtök · 37 hozzászólás

56_os_megemlekezes_szeged15_gs

„A megalázott nép emelte föl a fejét október 23-án” – fogalmazott ünnepi beszédében a Rákóczi téren Nagy Sándor önkormányzati képviselő, aki jóformán szó szerint Ujhelyi István két évvel ezelőtti szónoklatát mondta el az egybegyűlteknek. Tovább »

Tanévnyitó a Ságvárinál: “Legyenek büszkék arra, hogy ságvárisok!” + FOTÓK

2014. szeptember 1., hétfő · 42 hozzászólás

tanevnyito_sagvari02_gs

A Ságvári-gimnázium tanulói műsoros jubileumi évnyitóval köszöntötték a 2014/2015-ös tanévet. A hatvan évre visszatekintő iskola hétfői ünnepségén az egyetem részéről Homoki-Nagy Mária köszöntötte a diákokat a TIK-ben.
Tovább »

Zászlófelvonás és új kenyér a Széchenyi téren + FOTÓK

2014. augusztus 20., szerda · 9 hozzászólás

2014_aug_20_ mj 011

Fúvószenekar, táncelőadás és hagyományőrző programok kíséretében ünnepélyesen felvonták a nemzeti zászlót a Városháza előtt. Botka László polgármester mondott beszédet, Kondé Lajos püspöki helynök megáldotta az új kenyeret, majd megkoszorúzták Szent István és Gizella szobrát. Tovább »

Kothencz Dorozsmán: Államalapítónk is a közösségért állt ki! + FOTÓK

2014. augusztus 20., szerda · 13 hozzászólás

augusztus20_dorozsma09_gs

„A dorozsmaiak hisznek abban, hogy a közösség ereje, ami megtart. Államalapításunk ünnepe erről is szól” – fogalmazott Kothencz János polgármesterjelölt Kiskundorozsmán. Tovább »

Szeged Pedagógus Életműdíjasait köszöntötték az 50 éves Gregor-iskolában + FOTÓK

2014. június 6., péntek · 2 hozzászólás

gregor_iskola_unnep60_gs

„Gyermeket nevelni, hitet és tudást adni, képességeket és készségeket fejleszteni” – foglalta össze Bikárdi Melinda, a fél évszázados jubileumát ünneplő Gregor-iskola vezetője az intézményben folyó munka lényegét. Az ünnepségen adták át a Pedagógus Életműdíjakat, melyet idén is hárman vehettek át. Tovább »

Gyimesi az ünnepen: Állítsuk hátszélbe vitorláinkat! + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 15., szombat · 23 hozzászólás

marcius_15_unnepseg_muzeum39_gs„Akárcsak 1848-ban, négy évvel ezelőtt is feltámadott a népek tenger, és újra elmosta mindazt és mindazokat, akik felelősek voltak a magyar emberek tönkretételéért” – fogalmazott Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke a Móra-parkban tartott ünnepségen.
Tovább »

Megyei elismerések: díjat kapott a SZEGEDma fotósa + FOTÓK

2014. március 14., péntek · 17 hozzászólás

SZS20140314_megyei_est_049 Az elmúlt években jelentős lépéseket sikerült tenni a közbiztonság javítása érdekében – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár a megyei önkormányzat ünnepségén, ahol Lukács János megyei rendőr-főkapitánynak díszpolgári címet adott át. A megye sajtódíját kollégánk, Gémes Sándor vehette át. Tovább »

Szeged így ünnepel március idusán

2014. március 13., csütörtök · 6 hozzászólás

marcius15_tape22_gsAz 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján Szeged több helyszínén emlékeznek meg a 166 évvel ezelőtti eseményekről. Az ünnepségek sora már pénteken elkezdődik.
Tovább »

Díjátadóval és tárlattal ünnepelte Szeged a magyar kultúrát + FOTÓK

2014. január 22., szerda · 16 hozzászólás

kultura_napja_unnepseg24_gsBalog József színész, rendező, Beliczai Mária szobrászművész, valamint Nagy Imre Erik zeneszerző vehette át idén a Szeged Kultúrájáért Díjat a Magyar Kultúra Napján rendezett díszünnepségen.
Tovább »

Országszerte tartanak megemlékezéseket október 23-án

2013. október 22., kedd · Hozzászólok

Országszerte tartanak központi és kisebb ünnepi rendezvényeket az 1956-os forradalom 57. évfordulója alkalmából. Október 23-án a Civil Összefogás Fórum az idén is megrendezi a Békemenetet, emellett a fővárosban több párt tart külön vagy közös megemlékezést, megmozdulást. Tovább »

Hétvégén Szent Mihályt ünnepli Tápé

2013. szeptember 26., csütörtök · Hozzászólok

tapaibucsu_52_ilSzent Mihály ünnepe alkalmából ismét búcsút tartanak Tápén, ezúttal is kiállításokkal, komolyzenei hangversennyel és családi programokkal készülnek a tápaiak a hétvégére, vasárnap pedig ünnepi szentmisére és körmenetre invitálják a híveket.
Tovább »

Gobbi Hilda ezer arca + FOTÓK

2013. szeptember 11., szerda · 2 hozzászólás

SZS20130910_gobbi_hilda_kiallitas_megnyito_a_somogyiban_018Gobbi Hilda, a fantasztikus színészóriás, akit nemcsak szerepei, hanem jótékony természete tett naggyá. Király Levente a művésznővel közös színpadi élményeit és életének meghatározó pillanatait hozta el a Somogyi-könyvtár közönsége elé a keddi kiállításmegnyitón.
Tovább »

Mihálffy Szent István napján: Meg kell őriznünk ezer éve virágzó kultúránkat! + FOTÓK

2013. augusztus 20., kedd · Egy hozzászólás

dorozsma_aug20_mj 024„Legyünk büszkék, összetartóak, őrizzük meg hitünket, építsük közös erővel ezer éves államunk és benne Kiskundorozsma jövőjét” – fogalmazott Mihálffy Béla önkormányzati képviselő a dorozsmai ünnepségen.
Tovább »

Szavalóversennyel ünnepelt Gyálarét + VIDEÓ

2013. március 18., hétfő · Egy hozzászólás

Ötödik alkalommal tisztelgett az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményei előtt szavalóversennyel Gyálarét. A civil kezdeményezés célja, hogy a gyermekekben szép emlékként maradjon meg a nemzeti ünnep.
Tovább »

B. Nagy László Dorozsmán: Vissza kell szerezni hazánk önrendelkezését + FOTÓK

2013. március 15., péntek · 10 hozzászólás

„Magyarország akkor sikeres, akkor tud nagy tetteket véghezvinni, amikor lélekben egy közösséget alkot és bátor. El kell hinni, hogy az úton végig tudunk menni, és meg tudjuk teremteni azt a Magyarországot, amit megálmodtunk magunknak” – fogalmazott B. Nagy László kormánymegbízott a dorozsmai március 15-i ünnepségen.
Tovább »

Thürmer Szegeden: Ki a NATO-ból, ki az EU-ból! + FOTÓK

2013. március 14., csütörtök · 9 hozzászólás

1848 tanulsága, hogy az ország fejlődésének záloga a nép függetlensége – mondta Szegeden, a Munkáspárt ünnepi megemlékezésén Thürmer Gyula. A párt elnöke szerint a jelenlegi irány nem vezet sehová, az országnak a saját útját kell járni.
Tovább »

Következő oldal »