Közélet

Tömegével parkolnak rosszul a Fekete Sas utcában + FOTÓK

Tömegével parkolnak rosszul a Fekete Sas utcában + FOTÓK

2013. április 4., csütörtök
Tömegével parkolnak rosszul a Fekete Sas utcában + FOTÓK

A szokásjog Szegeden felülírja a KRESZ-t, ami sokba kerülhet a rutinból vezető és parkoló autósoknak, a közterület-felügyelet munkatársai ugyanis nem mérlegelhetnek: büntetniük kell.

Egy olvasó tudósítónk világított rá a problémára, aki lefényképezett a merőlegesen parkoló autók között egy, az

úttesttel párhuzamosan parkoló gépjárművet

, és első nekifutásra ő is azt hitte, hogy egy pofátlan sofőrről van szó. Kiderült azonban, hogy aznap és ott csak az az egy Volvo parkolt szabályosan, ugyanis a Fekete Sas utcában, a jogi kar épülete mellett párhuzamos parkolási lehetőség van, amit az utca elején kihelyezett tábla egyértelműen jelöl is. Felkerestük a közterület-felügyeletet, ahol

Czobor Anita

osztályvezető arról tájékoztatott minket, hogy munkatársaik nem figyelmeztethetnek, az előírás szerint meg kell büntetniük a szabálytalanul parkoló autósokat. A problémát ismeri, és elmondása szerint ez főként abból fakad, hogy valamikor ebben az utcában merőlegesen lehetett parkolni, de megváltozott a parkolási rend, viszont az autósok nagy része rutinból vezet, nem figyeli a táblákat. Ugyan ez a probléma a Hajnóczi utcában is fennáll. Az út szélére fel van festve a parkolási jel, de nem végig, a jogi kar épülete mellett nincs, azonban hamarosan oda is kerül majd fehér csík, s akkor talán kevesebb lesz a szabálytalanul parkoló. „Arra kérnénk az autósokat, hogy figyeljék a táblákat, mert gyakran változik a forgalmi rend a városban, és amit a tábla jelöl, a KRESZ szerint azt kell követni” – hangsúlyozta az osztályvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.